PSS:n naiset ottivat ylivoimaisen voiton Kooveen kustannuksella – pudotuspelisarja on katkolla porvoolaisille lauantaina Tampereella

PSS:n naiset ovat enää voiton päässä pelien jatkumisesta. PSS ja Koovee ovat muodostaneet kovan kaksikon, jossa vauhtia riittää. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Kolmas osa-ottelu Porvoon Salibandyseuran naisten F-liigan pudotuspeleissä oli selkeä. PSS:n vastustaja Tampereen Koovee oli selvästi alakynnessä ja PSS voitti ottelun murskalukemin 11–3 (3–0, 1–0, 7–3).

PSS otti näin toisen kiinnityksen jatkopaikkaan ja johtaa sarjaa otteluin 2-1. Pelit jatkuvat lauantaina Tampereella.

– Otimme hyvin tilan pois Kooveen hyökkäyksistä ja tulimme loistavasti pois vastustajan karvauksen alta. Oma puolustus oli kyllä hyvin tiivis ja nyt pelasimme koko ottelun hyvällä sykkeellä. Olimme pallon kanssa varmempia ja teimme hyviä ratkaisuja hyökkäyspäässä. Saimme hyvän alun, vaikka peli tasaantui toisessa erässä, niin nyt emme tehneet virheitä, PSS:n päävalmentaja Jukka Kouvalainen mietti.

Hän esitti tilastoa, että Koovee sai viitisentoista maalipaikkaa koko ottelussa.

– Saimme pidettyä vastustajan pois maalinteosta, niin se oli hyvää se. Nyt pelaajilla oli oikea tunnetila ratkoa peli. Samaa jatketaan seuraavaan peliin, ei tässä muutoksia tarvita.

Avauserä oli täysin kotijoukkueen näytöstä. Ottelun alkuminuuteilla PSS oli loistavassa maalipaikassa jo parikin kertaa. Vierasjoukkue ei saanut rivejään heti kasaan ja erityisesti PSS:n ykkösketju Ella Holmberg, Ella Sundström ja Fanny Holmberg sai otteluun lentävän alun.

Koovee ei ajoittain päässyt edes porvoolaisten hyökkäysalueelle. Avausmaalissa PSS oli syvällä Kooveen päädyssä ja karvaus tuotti tulosta. PSS-kapteeni Noona Björkman päivysti keskellä kenttää ja sai syötön katkon, ja laukaus painui maata pitkin verkkoon.

Toisessa maalissa Alisa Levälampi riisti omassa puolustuspäässä pallon itselleen. Loistava syöttö juoksusta poikki kentän tavoitti Ella Holmbergin, joka tinttasi pallon verkkoon.

Kolmas osuma oli Henna Uljualta hyvä ohjaus maalin edestä.

Toisessa erässä peli tasoittui selvästi. PSS hyökkäsi maltillisemmin ja Kooveen taas oli nostettava kaasua. PSS karvasi hyvin ja sai hyvällä liikkeellä paljon painetta Kooveen pelin rakenteluun. Koovee saikin aikaiseksi ihan hyvää painetta PSS:n pelin avauksiin. Kotijoukkue onnistui kuitenkin pitämään palloa itsellään ja näin Kooveen työmäärä valui usein hukkaan.

PSS sai ylivoiman ja pari minuuttia Koovee oli telineissä, mutta ylärimaa lähemmäs maaliverkkoa ei PSS palloa saanut. Kooveen maalivahti Sara Aaltonen oli kyllä hyvä ja piti joukkuettaan pystyssä torjunnoillaan. Virkasisko Arla Salo pääsi huomattavasti helpommalla, mutta otti loistavasti kiinni ne vähäisetkin vedot.

Lopulta PSS:n painostus tuotti tulosta. Hyvän karvauksen päätteeksi Kia Lehmusvuori pääsi laukomaan pallon takakulmaan.

Päätöserän merkitys korostui, sillä edellisen pelin PSS:n johtoaseman menetys ei saanut toistua. Tästä ei ollut nyt pelkoa, sillä kotijoukkue tuli heti alusta asti keskittyneenä päätöserään. Koovee ei saanut tilaisuutta aloittaa nousua, sillä PSS iski taululle jo 5-0.

Koovee kyllä yritti hetken päästä vauhtiin mukaan, mutta kotijoukkue ilotteli taululle selvät lukemat.

Kotijoukkueen voittoa varjosti PSS:n kapteenin Noona Björkmanin ikävä loukkaantuminen. Hän valitteli jalkaansa, johon laitettiin kylmää. Joukkue kävi lohduttamassa kipparia pelin jälkeen.

– Sairaalareissu, sillä polvi on kipeä. Ihan hyvä peli tämä oli ja voitto pitikin ottaa. Taisi tulla huilia nyt, mutta hyvä voitto, Björkman huikkasi sairaalaan lähtiessään.

Näin porvoolaisryhmä johtaa ottelusarjaa 2-1 ja sarja on katkolla PSS:n naisille lauantaina Tampereella.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut