Jääkiekko jatkaa kiinnostavimpana lajina, jalkapallo nousi neljänneksi

Jääkiekko on ollut kiinnostavin laji 14 kyselykerralla. Kalle Parkkinen / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Jääkiekko jatkaa kiinnostavimpana urheilulajina suomalaisten mielessä, mutta jalkapallo jatkaa nousuaan. Huuhkajien ja Helmarien menestys lienee vaikuttanut siihen, että jalkapallo on noussut kiinnostavien lajien listalla jo neljänneksi. Jääkiekon lisäksi sen edellä ovat yleisurheilu ja hiihto.

Tulokset selviävät sponsorointia ja viestintää tutkivan Sponsor Insightin tutkimuksesta, jossa haastateltiin 2 112 vähintään 18 vuotta täyttänyttä suomalaista nettipaneelin kautta. Haastattelut tehtiin helmi-maaliskuussa.

Sponsor Insight kysyi suomalaisilta 16. kertaa heidän kiinnostuksestaan. Jääkiekko on ollut kiinnostavin laji 14 kyselykerralla. Yleisurheilu on pysynyt kakkossijalla ja hiihto kolmossijalla vuodesta 2012.

Jalkapallo oli vuonna 2008 listan kymmenes, mutta nousi viime vuonna jo viidenneksi kiinnostavimmaksi ja nyt neloseksi. Tänä vuonna viitossijan otti sijan pudonnut ampumahiihto.

Tuloksissa on melko selvä sukupuolijako, sillä miesten keskuudessa kiinnostavimpia lajeja ovat jääkiekko, yleisurheilu, jalkapallo, formula 1 ja muu autourheilu. Naisten vastauksissa yleisurheilu ja hiihto ohittivat jääkiekon. Naisten mielestä taitoluistelu on neljänneksi kiinnostavinta ja tanssiurheilu viitossijalla.

Sponsor Insightin tiedotteen mukaan viime vuodesta sijoituksiaan paransivat merkittävästi muun muassa golf, frisbeegolf, pyöräily, suunnistus, sulkapallo ja tanssiurheilu. Korona-ajan tuloksissa korostuivat vastaajien omat vapaa-ajan aktiviteetit.

Tutkimuksessa vertailtiin yhteensä 68:aa lajia.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut