Nuoremmat uimarit pääsevät uimaan kesällä vain aluemestaruuksista – SM-uinnit pyritään järjestämään jos mahdollista

Porvoon Uimarit eivät pääse kesällä uimaan Rollo- ja ikäkausimestaruuksista. Arkisto/Toni Degerlund

Toni Degerlund

Kevään ja kesän 2021 uintiurheilutapahtumiin tehdään muutoksia koronavirustilanteesta johtuen. Pahenevasta virustilanteesta ja kiristyvistä rajoituksista huolimatta huippu-uinnin tapahtumia järjestetään erityisjärjestelyin, ja myös lasten ja nuorten kilpailutapahtumia järjestetään alueellisesti time trial- ja kutsukilpailuina. Kesän 2021 Tampereen Rollo-Uinnit ja Oulun Ikäkausimestaruusuinnit korvataan aluemestaruusuinneilla, jotka järjestetään 2.–4. heinäkuuta.

Malin Lindblom on ehtinyt jo edustamaan Porvoon Uimareita SM-uinneissa. Arkisto/Jussi Salminen

Porvoon Uimareilla (BS-PU) on ollut pidemmän aikaa hyvin osanottajia Rollo- ja Ikäkausiuinneissa. Myös menestystä on tullut mukavasti aiempien vuosien kilpailuista.

– Rollo- ja IKU-kisat siirrettiin tosiaan aluemestaruuskisoiksi. Näistä tulee kyllä ymmärtääkseni koko maan kattavat tulokset, Porvoon Uimareiden päävalmentaja Kim Sandberg toteaa.

– Suurimmalle osalle kisat ovat joka tapauksessa kauden pääkilpailut, ja ikävä kyllä mahdollisesti ainoat kilpailut. Sinne tähdätään, se mikä on mahdollista. Kyllä meiltä noin 30 uimaria varmaan näihin kisoihin osallistuu joka tapauksessa.

– SM-uinnit olisi tarkoitus uida 17–20.6. SM-uintien osalta, on kuitenkin vielä vaikea sanoa miten ne toteutetaan.

– Tuleeko osallistujamäärissä rajoituksia tai muuta vastaavaa? Mutta tarkoitus olisi, että meiltäkin oltaisiin sinne jollain porukalla osallistumassa.

– Ongelmana on kuitenkin, että kisoja ei ole ollut nyt puoleen vuoteen, joten rajojen alittaminen on ollut mahdotonta.

– Toivottavasti pääsisimme joihinkin kisoihin, touko-kesäkuun aikana, ennen SM-uinteja.

– Lähes kaikkien uimareittemme pääkilpailut ovat kesän aluemestaruuskilpailut, ja muutamalla tulevat SM-uinnit.

Porvoon Uimareiden perinteinen ulkomaanleiri jää tänä keväänä välistä. Porvoolaiset yrittävät järjestää kuitenkin leirinsä kotimaassa, jos koronarajoitukset antavat siihen mahdollisuuden. Porvoon Uimarit

Vaikka kisakalenteri on näyttänyt nyt pidemmän aikaa tyhjää, eikä nuoremmat uimarit pääse uimaan perinteisistä mestaruuksistaan, ei Sandberg kyseenalaista tehtyjä päätöksiä ja rajoituksia.

– Päätökset näiden tulevien kisojen osalta, ovat mielestäni järkeviä.

– Pääasia, että päästään taas kisaamaan. Se onko kisoilla "arvokisat" arvoa, on tässä tapauksessa mielestäni toissijaista.

– Osa meidän uimareistamme on päässyt harjoittelemaan ihan ok koronasta huolimatta, mutta osa ei.

– Kotimaanleiri on vielä mahdollisesti toteutumassa, tai ainakin suunnitteilla. Kaikki tosin riippuu nyt ihan siitä, miten koronatilanne kehittyy.

– Syksyä en ole vielä miettinyt sen enempää, mutta toivottavasti mennään "normaalin" mukaan jo tuolloin.

– Haluan myös mainita ja kiittää erityisesti uimahallin henkilökuntaa, jotka ovat joustaneet työvuoroissaan, jotta olemme päässeet harjoittelemaan esimerkiksi aamuisin aikaisemmin.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut