Rugbyn kautta joudutaan siirtämään – joukkueet ovat pystyneet harjoittelemaan hyvin epätasaisesti eri puolilla maata

Old Town Shamrocksin kauden avaus saa hieman odottaa. Artkisto/Timo Pasanen

Suomen Rugbyliitto ilmoitti, että toukokuun puoleenväliin suunniteltua 15-rugbykauden alkua joudutaan siirtämään ja sarjamuotoja muuttamaan korona-tilanteesta johtuen.

Seurat ja joukkueet ovat pystyneet harjoittelemaan hyvin epätasaisesti eri puolilla maata, mikä asettaa joukkueet eri arvoiseen asemaan. Pelaajien turvallisuuden takia joukkueet tarvitsevat tarpeeksi harjoitteluaikaa, jotta pelaaminen on turvallista kaikille. Niillä joukkueille, jotka ovat voineet valmistautua kauteen harjoittelemalla normaalisti talven läpi, tilanne on tietysti harmillinen.

Selvää on se, että joukkueet, jotka ovat päässeet harjoittelemaan huonosti talven aikana eivät ole valmiita pelaamaan touko-kesäkuussa, jolloin sarjat pitäisi aloittaa, jotta voitaisiin pelata normaalit kaksinkertaiset sarjat pudotuspeleineen.

Kausi 2021 on tarkoitus pelata samalla tavalla kuin kaudella 2020 eli yksinkertaisina sarjoina pudotuspeleineen miesten SM-sarjassa, I-divisioonassa ja II-divisioonassa sekä naisten SM-sarjassa. Naisten I-divisioona pelataan turnausmuotoisesti kuten oli aiemmin suunniteltu.

Miesten sarjoissa pelataan tulevalla kaudella jälleen kolmella sarjatasolla, kun viime kauden I-divisioona jaetaan kahdelle sarjatasolle. Otteluohjelmat vahvistetaan ja julkistetaan myöhemmin. Ohjelmat tulevat seuroille lähiaikoina ja julkaistaan sen jälkeen liiton sivuilla.

Otteluohjelmat suunnitellaan alkavaksi elokuun alusta, mutta joukkueilla on mahdollista vastustajan kanssa sovittaessa pelata myös jo heinäkuussa.

Myös kevään 7-rugbyn turnaukset joudutaan perumaan. Tänä vuonna on myöhemmin kuitenkin mahdollisuuksien mukaan tarkoitus pelata seiskaakin.

Suunnitelma junioreiden käynnistyvästä U17-sarjasta on edelleen voimassa ja niitä pelejä voidaan pelata loppukesästä ja alkusyksystä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut