Porvoo Butchers valmistautuu jo täyttä häkää tulevaan kauteen – Jabari Harris jatkaa tulevalla kaudella porvoolaisten pelinrakentajana

Amerikkalainen jalkapallo: Butchersin miesten edustusjoukkue aloitti pääsiäisen jälkeen harjoittelemaan kolme kertaa viikossa.

Porvoo Butchersin miesten edustusjoukkueen treenit pyörivät tällä hetkellä kolme kertaa viikossa Uusimaa Areenalla. Arkisto/Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoo Butchersin miesten edustusjoukkueessa on innostunut pöhinä päällä ja tekemisen meininki. Katseet on suunnattu jo vahvasti tulevaan Vaahteraliigaan, jonka olisi ainakin viimeisimmän tiedon mukaan tarkoitus alkaa toukokuun puolivälissä.

Puolustuksen valmentajaksi kiinnitettiin jo viime vuoden lokakuussa Lasse Voipio, joka vastaa tällä hetkellä muutenkin joukkueen harjoituksista siihen saakka, kunnes joukkueen tuore päävalmentaja, Jim Nendel pääsee Yhdysvalloista Porvooseen. Voipio on joukkueeseen ja sen asenteeseen harjoituksissa tyytyväinen.

– Paketti alkaa olemaan jo hyvin kasassa. Kauden on tarkoitus alkaa toukokuun puolessa välissä, joten aikaa avaukseen on enää reilu kuukausi, Voipio toteaa.

– Meillä on rosterissa käytännössä jo 45 pelaajaa, mutta osalla pelaajista, pääasiallinen kausi on U17- ja U20-junnusarjoissa.

– Vahvistukset on hankittu. Päävalmentajaa sekä keskushyökkääjää lukuun ottamatta, kaikki ovat jo maassa, ja mukana harjoituksissamme.

– Uusia vahvistuksia emme enää aktiivisesti etsi, mutta ei tulijoitakaan ovelta potkita pois, jos kiinnostuneita sattuu treeneihimme eksymään.

Meillä on kaikin puolin asiat todella hyvällä mallilla.

Lasse Voipio

– Meillä on myös taustajoukot kasassa. Meillä on hyvin monipuolinen ryhmä tekemässä töitä kentän ulkopuolella, sekä kentän laidalla.

– Meillä onkin kaikin puolin asiat todella hyvällä mallilla, kauden alkua silmällä pitäen.

Porvoo Butchersin miesten edustusjoukkueen treenit pyörivät tällä hetkellä kolme kertaa viikossa Uusimaa Areenalla. Arkisto/Toni Degerlund

Butchersin pelinrakentajana jatkaa tulevallakin kaudella Jabari Harris. 28-vuotias yhdysvaltalainen on asettunut pysyvästi Suomeen asumaan, eikä hän ole siten mukana Butchersin kolmen jenkkipelaajan kiintiössä. Viime kaudella juoksuvoimainen pelinrakentaja oli joukkueensa paras maalintekijä. Harriksen ei tarvinnut kauaa miettiä jatkosopimustaan porvoolaisten kanssa.

– Viime kauden jälkeen, joukkue näki potentiaalini, ja päätti pitää minut tulevallakin kaudella, jotta voin jatkaa siitä mihin viime kaudella jäin, Harris kertoo.

Joukkueessamme on paljon hyvää asennetta ja suuri sydän.

Jabari Harris

– Itse olen erittäin ylpeä joukkueestamme, ja siitä miten olemme edenneet viime kauden jälkeen.

– Kaikki ovat hyväksyneet haasteen. Meidän joukkueessamme on paljon hyvää asennetta ja suuri sydän.

– uskon myös, että näytämme paperilla melko hyvältä. Meillä on tulevalle kaudelle laadukas ja lahjakas hyökkäys.

– Uskon myös, että puolustuksemme on parantunut, saamalla joukkueeseen avainpelaajia, jotka eivät ole ennen pelanneet miesten edustusjoukkueessa.

– Vielähän emme tiedä mihin meidän rahkeemme riittävät, mutta kun saamme alle pari peliä, näemme paremmin meidän potentiaalimme tulevassa Vaahteraliigassa.

Tavoitteenamme on pelata Vaahteraliigan finaalissa.

Lasse Voipio

– Kaikki ymmärtävät, että rakennamme vasta uutta joukkuettamme. Painopiste siirtyy viikosta toiseen. Vaahteraliigaankin lähdemme peli kerrallaan.

– Uskon, että tulevasta kaudesta tulee erittäin kovatasoinen. Vaahteraliigassa ei ole yhtään huonoa joukkuetta. Kuka tahansa voi olla voittaja, ja kaikki joukkueet ovat tasaisen hyviä.

Jabari Harris jatkaa viime kauden tavoin Porvoo Butchersin miesten edustusjoukkueen pelinrakentajana. Arkisto/Toni Degerlund

Porvoolaisilla on tällä hetkellä kolme kertaa viikossa joukkueharjoitukset Uusimaa Areenalla. Toukokuussa joukkue siirtyy sisätiloista, Porvoon keskuskentälle harjoittelemaan. Joukkueharjoituksien lisäksi repertuaarissa on fysiikkatreenit kaksi kertaa viikossa.

– Nykyiset koronarajoitukset ja punttisalien sulkemiset, ovat aiheuttaneet sen, että meidän fysiikkavelhomme, Deina Imjack on joutunut rakentamaan luovia ohjelmia ja ratkaisuja, jotta pelaajien fyysinen kehitys on saatu toteutettua suunnitelmiemme mukaisesti, Voipio kertoo.

– Huhtikuun ajan treenaamme Uusimaa Areenalla sisähallissa, ja toukokuussa pääsemme ulos treenaamaan.

– Valmistautumisemme on sujunut hyvin. Meillä on ollut erinomainen osallistuminen treeneissämme, ja olemme saaneet ajettua asioita sisään suunnitelmiemme mukaisesti.

– Vielä on toki paljon tehtävää, ennen kuin olemme täysin valmiita kohtaamaan ensimmäinen vastustajamme, mutta odotuksemme ovat korkealla. Oma fiilis on tällä hetkellä luottavainen ja innostunut.

– En ole juurikaan stalkannut vastustajien rostereita, mutta sen verran, mitä olen sivusilmällä seurannut, niin ihan mielenkiintoisia hankintoja muutkin joukkueet ovat tehneet. Siltä osin odotettavissa onkin, että kaudesta tulee varsin mielenkiintoinen.

– Meidän tavoitteenamme on pelata Vaahteraliigan finaalissa, kuten tietysti kaikilla muillakin sarjan joukkueilla.

– Ensimmäinen tavoitteemme on voittaa enemmän otteluita kuin viime kaudella. Sen jälkeen vastaavasti voittaa niin paljon otteluita, että emme jää sarjassa viimeiseksi.

– Pyritään voittamaan myös riittävä määrä otteluita, että pääsemme playoff-peleihin, ja siellä voittamalla, saavuttamaan kauden yli tavoite. Siinä yksinkertaisuudessaan tulevan kauden tavoitteet pähkinänkuoressa.

– Toivottavasti koronarajoitukset poistuisivat ennen kauden alkua, että Porvoon Keskuskentälle pääsisi paikan päälle katsomaan huippu jenkkifudista.

– Toivoisin todella, että pääsisimme pelaamaan kesällä kotiyleisömme edessä. Jos tämä on mahdollista, niin tervetuloa seuraamaan, kun Butchers ottaa paikkansa takaisin Vaahteraliigan kärkijoukkueena.

Tämän jutun kautta pääset sisään amerikkalaisen jalkapallon sääntöihin, pelinrakentajan rooliin ja muutamaan eri hyökkäystaktiikkaan. Jutussa myös Mika Laurilan haastattelu podcastina, sekä kolme animaatiota aiheesta: www.uusimaa.fi/urheilu/3461692

Rosteri

Butchersin miesten edustusjoukkue 2021

Takakentän puolustus, defensive back (DB): Devontay Cross, Timi Nuikka, Toni Nyström, Timo Oksanen, Jere Paananen, Juho Raappana, Niko Roiko, Wilhelm Stigzelius, Juha-Pekka Suomalainen, Leevi Talka, Valentin Vainio.

Linjan tuki, lineback (LB): Aykut Erdem, Michael Fiskari, Max Grönvall, Anders Gyllenbögel, Jussi Mäkelä, Ukko Pakkanen, Niko Pennanen, Alvin Reels, Gregory Robinson Jr., Henri Sinisalo, Niko Viik.

Puolustuksen linja, defensive line (DL): Joonas Hämäläinen, Joonas Kolkka, Tero Kontiainen, Kimmo Korpinoro, Toni Koskela, Ville Kurvinen, Roni Paananen, Asko Pajunen, Neem Rauankoski, Marnol Raudver, Jesse Vuoksenturja.

Pelinrakentaja, quarter back (QB): Jabari Harris.

Keskushyökkäys, running back (RB): Vesa Aaltonen, Okke Kuipers, Sean McAllen.

Laitahyökkäys, wide receiver (WR): Adam Benitez-Perez, Aleksi Hakonen, Janne Helenius, RJ Long, Sami Nikkinen, Mikko Seppänen, Marcus Siiskonen.

Hyökkäyksen linja, offensive line (OL): Jari Mononen, Väinö Pääkkönen, Elias Rantanen, Sakari Siltakorpi, Arttu Tennberg.

Valmennus ja taustajoukot: päävalmentaja Jim Nendel, valmentaja puolustus Lasse Voipio, valmentaja hyökkäyksen linja Pasi Lautala, valmentaja hyökkäyksen linja Jukka Finni, valmentaja puolustuksen linja Pertti Lautala, valmentaja puolustuksen linja Marko Luoma, valmentaja fysiikka Deina Imzek, apuvalmentaja hyökkäys Jim Roiko, apuvalmentaja hyökkäys Timo Seppänen, apuvalmentaja puolustus Mikko Vento, apuvalmentaja puolustus Kimi Vainio, fyssari/ apuvalmentaja Inka Vaskimo, joukkueenjohtaja Marie Stigzelius.

www.porvoonbutchers.com

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut