PSS:n naiset kävivät nappaamassa voiton Oulusta – välierä on katkolla tulevana lauantaina

Salibandy: Rankat Ankat onnistui vääntämään voiton välierän ensimmäisestä ottelusta, joka pelatiin Oulussa. Tällä kertaa porvoolaiset eivät antaneet oulaisten viedä voittoa.

PSS:n Henna Uljua tehtaili ottelussa hattutempun, ja palkittiin ansaituisti porvoolaisten parhaana pelaajana. Jari Turunen

Toni Degerlund

Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkue otti kolmannen kerran mittaa Oulun Rankoista Ankoista (SSRA) naisten F-liigan välierissä. Porvoolaiset ottivat toisen kiinnityksen tulevaan finaaliin, viemällä pidemmän korren 1–6 (0–2, 0–2, 1–2) lukemin.

Keltapaidat aloittivat vierasottelunsa sähäkästi kotijoukkuetta vastaan. PSS hallitsi silminnähden sekä pallollista, että pallotonta peliä. Porvoolaiset pyörittelevätkin palloa rivakasti, ja reilun kolmen minuutin kohdalla, Henna Uljua iski ottelun avausmaalin Linda Törnqvistin syötöstä. Reilun kymmenen minuutin kohdalla, Uljua onnistui toistamiseen. Tällä kertaa nappisyötön tarjoili Milja-Maria Saarikoski. Uljua oli erittäin lähellä tehdä ensimmäisessä erässä jo hattutempun, kun hän pääsi yksin läpi. SSRA:n maalivahti Flavi Rentsch ei antanut kuitenkaan enää yllättää itseään kolmannen kerran. Vaikka PSS loi erässä roppakaupalla tilanteita SSRA:n maalille, ei erässä nähty enää enempää maaleja. Tauolle mentiin kuitenkin PSS kahden maalin johtoasemassa.

PSS:n Henna Uljua tehtaili ottelussa hattutempun, ja palkittiin ansaituisti porvoolaisten parhaana pelaajana. Jari Turunen

Toisessa erässä PSS jatkoi aivan yhtä vauhdikasta peliä, kuin ensimmäisessäkin. Kotijoukkue oli selvästi hätää kärsimässä, ja pallo pyöri enimmäkseen, muutamia tilanteita lukuun ottamatta, porvoolaisten mailojen lavoissa. Kun toista erää oli ehtinyt kulua reilut viisi minuuttia, soi oululaisten maalissa jälleen. Aada Heikkinen siirsi reikäpallon Rentschin selän taakse Kia Lehmusvuoren syötöstä. 11 minuuttia myöhemmin, PSS iski jälleen, nyt Ella Sundströmin toimesta. Syötön tarjoili kaima Ella Holmberg. Toinenkin erä päättyi siten kahteen maaliin, mutta viimeiselle erätauolle mentiin jo porvoolaisten neljän maalin etumatkalla.

Oululaiset saivat mahdollisuuden kiriä porvoolaisten etumatkaa, kun PSS:n Milja-Maria Saarikoski otti kaksiminuuttisen työntämisestä toisen erän alussa. PSS pelasi kuitenkin erinomaista alivoimapeliä, eikä SSRA onnistunut kaventamaan tilannetta, vaikka saikin muutaman laukauksen Arla Salon vartiomaa maalia kohden. Kun PSS:n alivoima loppui, sai SSRA vielä yhden tilaisuuden, mutta rytäkässä oululaisten Sanni Uimarihuhdan maila osui Julia Turusen kasvoihin. Uimarihuhdalle viisi minuuttinen, ja PSS pääsi tällä kertaa myllyttämään ylivoimalla. Vain hetkeä myöhemmin, SSRA:n Elli Kylmäluoma otti vuorostaan kaksiminuuttisen, ja PSS pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan. Tämä oli jo liikaa kotijoukkueellekin, ja mailanlavasta kasvoihinsa saanut, Julia Turunen maksoi kalavelat maalin muodossa. Syöttöpiste Alisa Kettuselle. Kolmannen erän puolivälissä, kotijoukkueen oli pakko alkaa kirimään PSS:n etumatkaa ilman maalivahtiaan. Tämä onnistuikin välittömästi, kun Sanna Risteli iski kotijoukkueen avausmaalin. SSRA jatkoi luonnollisesti takaa-ajojaan edelleen ilman maalivahtiaan. Kello kuitenkin tikitti oululaisia vastaan. Annina Levälammella oli mahdollisuus laittaa viimeinen niitti Rankkojen Ankkojen arkkuun, mutta pallo kilahti tolppaan, kun peliä oli jäljellä vielä viisi minuuttia. Mustapaidat painoivat vielä vimmatusti päälle, mutta PSS pelasi fiksusti, ja Arla Salo oli itse varmuus porvoolaisten maalilla. Kun SSRA:n Emmi Niemelä otti kaksi minuuttisen vielä ottelun viime hetkillä, oli peli sillä selvä. Henna Uljua tehtaili vielä kaipaamansa hattutempun, iskemällä pallon maaliin vain 17 sekuntia ennen loppusummeria. Näin ottelun voittajasta ei jäänyt tälläkään kertaa paljon jossiteltavaa tuloksen perusteella.

PSS:n Ella Holmberg syötti yhden porvoolaisten maaleista. Jari Turunen

Painoimme tosi hyvin töitä koko ottelun ajan.

Jukka "Kode" Kouvalainen

Vaikka ottelu olikin tuloksellisesti selvä, niin PSS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka "Kode" Kouvalainen korosti ottelun jälkeen, että ottelussa piti painaa täysillä, täydet 60 minuuttia.

– Rankat Ankat on kova vastustaja, ja kyllä tänäänkin saimme, ihan täysillä painia 60 minuuttia, Kouvalainen korostaa.

– Missään vaiheessa ei ollut varaa nostaa selkää suoraksi. Painoimmekin tosi hyvin töitä koko ottelun ajan.

– Olihan meidän pelimme ihan hyvin kontrollissa, josta olenkin tietysti tosi tyytyväinen. Sen lisäksi onnistumisia tuli taas laajalla rintamalla, joka on myös erittäin hyvä, joukkueemme kannalta.

– Me teimme tänään enemmän maaleja, ja ei siinä sen ihmeellisempää. Tässä vaiheessa ei lasketa paljon tyylipisteitä, vaan voitot ratkaisevat. Pysyimme hyvin pelisuunnitelmassamme.

Joukkue oli ihan eri tavalla hereillä alusta asti.

Henna Uljua

– Nyt saimme yhden täplän taas lisää, mutta sarja on vielä pahasti kesken. Tässä vaiheessa ei kannata vielä paljon henkseleitä alkaa paukuttelemaan.

– Yksi voitto pitää ottaa vielä joka tapauksessa tavalla tai toisella. Yksi iso mutka tässä on, kuitenkin Rankat Ankat.

– Jotain pikkujuttuja hiotaan vielä lauantain peliä varten, joissa meidän pitää olla huolellisempia.

– Tärkeintä on nyt vain keskittyä omaan peliimme. Välillä keskitytään vähän turhaan vastustajan tai tuomareiden tekemiseen. Tähän meidän ei tarvitse, eikä kannata lähteä.

– Meidän pitää kunnioittaa peliä, pelata omaa peliämme täysillä 60 minuuttia, ja katsoa sen jälkeen kumpi on parempi. Sen lisäksi meidän pitää palautua ja valmistautua hyvin lauantain peliimme.

– Se on taas ihan uusi peli, ja menneitä pelejä ei kannata enää paljoa miettiä siinä vaiheessa. Fokus pitää olla uudessa pelissä heti, ja pysyä myös siinä, kun peli alkaa.

PSS:n Alisa Kettunen kirjasi ottelusta kaksi syöttöpistettä itselleen. Jari Turunen

Henna Uljua oli iloinen hattutempustaan, mutta vielä enemmän ylpeä joukkueestaan. Uljua ylistikin PSS:n joukkuehenkeä, joka on parasta, mitä hän on itse omalla salibandyurallaan kokenut.

– Ainahan se mukavalta tuntuu, kun pääsee maalinteonmakuun, Uljua iloitsi ottelun jälkeen.

– Huomasin myös, että koko joukkue oli ihan eri tavalla hereillä alusta asti. Meillä oli erinomainen peli-ilo, ja pelaaminen tuntuikin tosi mukavalta alusta, aina loppuun saakka. Toivottavasti se välittyi myös kotikatsomoihin saakka.

– Kyllähän meillä tästäkin ottelusta pieniä parannuskohteita toki jäi. Tarvitaan vielä hiukan lisää nöyryyttä. Kun katsotaan vielä yhdessä pelin videolta, niin näemme paremmin missä jäi parannettavaa. Kehitettäväähän löytyy aina.

– Puhuimme joukkueen kanssa monta kertaa pelin aikana, että joka tilanteeseen lähdetään 0–0 tilanteesta, ihan sama mitä tulostaululla on. Ja taistellaan täysillä loppuun saakka.

– Täytyy muistaa, että salibandy on tosi nopea peli, ja tilanteet saattavat kääntyä nopeastikin, jos alkaa löysäilemään. Kyllä Rankoilla Ankoillakin oli nytkin omat paikkansa, mutta peitimme ne tänään hyvin.

– Siihen asenteeseen, millä lähdimme otteluun, voi olla myös tosi iloinen ja tyytyväinen. Joukkueen yleinen fiilis oli heti tosi hyvä, kun tulimme hallille.

– Se on varmaa, että lauantaina on kova ottelu tiedossa. Rankat Ankat tulee varmasti laittamaan kaiken peliin, eikä säästele yhtään.

– Lauantaipelissä, onkin tärkeässä roolissa, miten me valmistaudumme siihen. Kaikki asiat pitää tehdä huolellisesti, palautuminen, nukkuminen, syöminen ja palauttavat harjoitteet. Nämä kaikki pitää tehdä ihan viimeisen päälle, että olemme valmiita lauantaina.

PSS otti selvän 1–6 (0–2, 0–2, 1–2) vierasvoiton SSRA:stä Oulussa. Jari Turunen

Välierät jatkuvat lauantaina Porvoon Aurorahallilla, jossa PSS toimii vuorostaan ottelun emäntänä. Jos porvoolaiset onnistuvat vääntämään voiton, lunastaa joukkue samalla paikan tämän kauden naisten F-liigan finaaliin. Jos Oululaiset onnistuvat vastaavasti yllättämään kotijoukkueen, pelataan vielä viides, ja ratkaiseva ottelu Oulussa sunnuntaina. Finaalipaikka vaatii kolmea voittoa välierässä. Porvoolaiset ovat pelanneet kaksi viimeistä otteluaan sen verran vahvasti, että oululaisten pitää kyllä parantaa peliään merkittävästi, jos se meinaa kampittaa keltapaidat tämän kotikentällä.

Tilastot

SSRA–PSS 1–6 (0–2, 0–2, 1–2)

1. erä: 03:12 min. Uljua Henna (Törnqvist Linda) 0–1, 10:16 min. Uljua Henna (Saarikoski Milja-Maria) 0–2.

2. erä: 25:12 min. Heikkinen Aada (Lehmusvuori Kia) 0–3, 36:03 min. Sundström Ella (Holmberg Ella) 0–4.

3. erä: 46:28 min. Turunen Julia (Kettunen Alisa) 0–5 YV2, 51:07 min. Risteli Sanna (Niemelä Hanna) 1–5 IM, 59:43 min. Uljua Henna (Kettunen Alisa) 1–6 YV.

Torjunnat: PSS Salo Arla 7+6+6=19, SSRA Rentsch Flavia 9+3+3=15 (Poissa: 50.57-51.07, 51.16-53.15, 53.29-53.45, 53.53-54.16, 54.40-54.56, 55.14-55.43, 55.44-55.59, 57.38-58.14).

https://fliiga.com/naiset/tulospalvelu/ottelut/237071/yhteenveto

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut