Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kemiläisen väkevä paluu sytytti Tapparan, Ilves kaatui luvuin 5–2

Puolustaja Valtteri Kemiläisen paluu siivitti Tapparan lentoon miesten jääkiekkoliigassa, kun Tappara voitti lauantaina Ilveksen 5–2.

Ilves vei Tampereen paikallistaistoista neljä ensimmäistä, mutta viides kohtaaminen kääntyi Kemiläisen voimin Tapparan eduksi. Kemiläinen oli sivussa Tapparan kokoonpanosta helmikuusta lähtien saatuaan koronaviruksen Ruotsin EHT-turnauksessa.

Tervehtyneen Kemiläisen paluu pitkän tauon jälkeen oli komea, kun puolustaja tälläsi ensin 1–1-tasoituksen yhdeksännellä minuutilla ja teki myös 2–2-tasoituksen toisen erän alussa. 2–2-osuma oli ylivoimamaali, jollaista Tappara ei ollut onnistunut tekemään kuuteen peliin.

Tapparan voittomaaliksi jääneen 3–2-maalin teki toisessa erässä Kasper Simontaival ylivoimalla. Kemiläinen sai maaliin syöttöpisteen ja kirjasi tehot 2+1. Tapparan pelaajista kaksi syöttöpistettä saivat Kristian Kuusela ja Jiri Smeijkal.

5–2-maalin teki tyhjiin Jukka Peltola. Maali oli Peltolalle uran sadas runkosarjamaali.