Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korpi ja Torvinen Jokimaan sankarit

Pirkkalasta kahden valmennettavansa kanssa Jokimaalle saapunut Hannu Korpi aloitti juhlansa illan yhdeksännessä lähdössä, kun hän itse ohjasti Langen’s Airbornen voittoon. 6-vuotias ruuna matkasi johtaneen Mark Moren takana, josta se spurttasi terävästi tilaa saatuaan ykköseksi.

Korven ilta huipentui, kun ensi lauantaina 70 000 euron ykköspalkinnosta Seinäjoki Racessa kamppaileva Grainfield Aiden loisti kenraaliharjoituksessaan.

Panssarivaunuksikin kutsuttu voimanpesä taivalsi Kavioliiga-osakilpailussa toisen radan ensimmäisenä hevosena, mutta vetoavun puute ei lannistanut ruunan taistelutahtoa, vaan se jyräsi vastustamattomasti kauden viidenteen voittoonsa illan kovimmalla ajalla 13,6ake.

– Tämä oli johtavan rinnalla vähän kuin kotonaan. Nuorempana se tarvitsi tarkan juoksun, mutta kai se on vain hyvään kuntoon treenattu. Lisäksi Ruotsin kovat lähdöt ovat tuoneet kovuutta, Korpi pohti voittajakehässä syitä suojattinsa hirmuvireeseen.

Tripla täydentyi Stonecapes Queilan kukistettua kilpasiskonsa

Myös Hannu Torvinen pääsi paistattelemaan voittajaseremoniassa useampaan kertaan. Ohjastajan ensimmäisen täysosuman toi Com Milton, joka hallitsi enintään 120 000 euroa tienanneiden lämminveristen 2 140 metrin kisaa alusta loppuun ja voitti varmasti.

Torvisen juhlat saivat jatkoa, kun Christa Packalenin valmentama Pica-Pica Oak kiri kotiradallaan hallittuun voittoon. Tripla täydentyi Stonecapes Queilan kukistettua kilpasiskonsa tammoille rajatussa Suur-Hollolan Best Ladyssa.

Illan seuratuin hevonen oli aikuisten tasolla debytoinut huippulupaus An-Dorra. Vasta nelivuotias tamma juuttui toisen radan veturiksi, kun Willow Pride valtasi keulapaikan. Reino Palomäen omistama, kasvattama ja valmentama An-Dorra taisteli hurjasti, mutta joutui tyytymään kolmanteen sijaan, kun Stonecapes Queila ohitti kärkikaksikon nautittuaan maalisuoralle saakka Willow Priden vetoavusta.

Kylmäveristen Suomen cupissa 15 000 euron ykköspalkinnon vei Siru Juutisen ja Harri Männistön omistama, väkevästi 60 metrin takamatkalta voittoon kiertänyt Morison, joka on tänä vuonna eniten ansainnut suomenhevonen reilun 55 000 euron tienesteillään.