PSS:n naiset varmistivat paikan F-liigan finaaliin lyömällä Rankat ankat kolmannen kerran peräkkäin – verkkojutussa podcastina PSS:n kapteenin Annika Hautojärven ja päävalmentajan Jukka Kouvalaisen haastattelut

Salibandy: Porvoolaiset veivät jälleen selvin lukemin välierävoiton oululaisista, tällä kertaa kotikentällään, Porvoon Aurorahallilla.

Toni Degerlund

Naisten F-Liigan välierä oli katkolla Porvoossa lauantaina, kun Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkue toimi emäntänä Oulun Rankkoja Ankkoja (SSRA) vastaan joukkueiden neljännessä välieräkohtaamisessa. Porvoolaisilla oli mahdollisuus ottaa kolmas voitto, ja lunastaa siten samalla paikka finaaliin. Eikä kotijoukkue jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä, kun se iski tulostaululle 5–1 (2–1, 2–0, 1–0) voittolukemat.

PSS otti kolmannen peräkkäisen voiton SSRA:stä ja varmisti siten paikan F-Liigan finaaliin. Toni Degerlund

PSS aloitti ottelun jälleen kerran sähäkästi, eikä joukkue säästellyt vauhtiaan. Ottelu ei ehtinytkään vanheta kuin kaksi minuuttia, kun kotijoukkue iski ottelun ensimmäisen maalinsa. Keltapaidat tehtailivat ensimmäisessä erässä kaksi maalia. Oululaiset onnistuivat vastaavasti tekemään ensimmäisessä erässä ainoan maalinsa ylivoimalla. Toisessa erässä SSRA tuli jo paljon pirteämmällä jalalla otteluun, mutta hallinta oli selvästi edelleen PSS:llä. Porvoolaiset viimeistelivät myös toisessa erässä kaksi maalia. Viimeisen erän puolivälissä, SSRA oli selkä seinää vasten, ja kello tikitti uhkaavasti vierasjoukkuetta vastaan. SSRA joutuikin hakemaan kiriä ja kavennusta ilman maalivahtiaan. Vieraiden peli pyöri ihan mukavasti, mutta viimeisen erän puolivälissä, PSS iski jälleen reikäpallon maaliin. SSRA:n maalivahti Flavia Rentsch oli kuitenkin juuri ehtinyt maalinsa suulle, joten tyhjiin maalia ei leivottu. Tämän jälkeen oululaiset jatkoivat kuitenkin edelleen kiriään ilman maalivahtiaan. Tilanteita syntyikin ihan kohtuullisesti porvoolaisten maalille, mutta PSS:n puolustus ja maalivahti Arla Salo olivat hyvin hereillä ottelun loppuun saakka. Näin ottelussa, ei nähty enää enempää maaleja, mutta PSS:lle kolmas voitto peräkkäin, SSRA:sta selvin numeroin, joka samalla takasi paikan tämän kauden F-Liigan finaaleihin.

PSS:n naisten edustusjoukkueen kapteeni Annika Hautojärvi. Toni Degerlund

PSS:n naisten edustusjoukkueen kapteeni Annika Hautojärvi oli riemuissaan finaalipaikasta, ja ylisti joukkuekavereitaan. Hautojärvi korosti kuitenkin samaan hengenvetoon, että Rankat Ankat olivat kova vastustaja.

– Meidän jengimme taisteli ihan super upeasti. Teimme töitä omassa päässämme ja se palkittiin, Hautojärvi iloitsi ottelun jälkeen.

Jokainen laittoi itsensä likoon ihan täysillä.

– Pitää kiittää myös vastustajaa. He antoivat tosi hyvän vastuksen, ja joukkue pelasi tosi hyvin. Heidän pelinsä oli suoraviivaista.

– Meille sopii sellainen vastustaja, joka pakottaa meidät tekemään töitä. Siinä mielessä Rankat Ankat oli hyvä vastustaja meille välierässä, ja valmisti meitä hyvin myös tulevaa finaalia varten.

– Kun meidän oma päämme on kunnossa, niin meidän pelimme toimii ihan älyttömän hyvin. Sitä kautta saamme hyvin tilanteita myös hyökkäyspäässä.

– On myös tosi kiva, että saamme onnistumisia laajalla rintamalla, emmekä ole yhden kentän varassa. Menemme joukkueena koko ajan eteenpäin.

– Jokainen voi olla joukkueessamme oma itsensä, ja tuomaan omaa persoonaansa esille. Se on rikkaus. Kenenkään ei tarvitse miettiä sanomisiaan. Olemme myös tehneet tämän kevään eteen töitä, aikaisesta, viime kesästä saakka.

PSS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen. Toni Degerlund

Porvoolaisten päävalmentaja Jukka Kouvalainen, antoi niin ikään tunnustusta vastustajalla, vaikka oli samalla äärimmäisen ylpeä joukkueestaan.

– Tässä sarjassahan voitto ei tullut helpolla missään ottelussa. Tiedettiin, että vastustaja on fyysinen, ja teki paljon maaleja jo runkosarjassa, Kouvalainen korostaa.

– Jokaisen erätauon jälkeen, selkeä viesti on ollut, että selkä ei saa suoristua missään vaiheessa, vaikka olisimme edelläkin.

– Lähdimme pelaamaan laadukasta pallotonta peliämme, joka olikin tässä sarjassa meiltä ihan huikeaa.

– Jos miettii kolmea viimeisintä peliämme, niin kaverihan ei tainnut tehdä yhtään, viisi vastaan viisi maalia meille. Se todistaa aika paljon.

– Jokainen laittoi itsensä likoon ihan täysillä. Sen lisäksi kaikki kolme kenttää onnistuivat taas erinomaisesti.

PSS:n maalivahti Arla Salo oli jälleen kerran loistovireessä. Toni Degerlund

Tuleva finaalivastustaja on Nurmijärven SB-Pro, joka voitti Tampereen Classicin joukkueiden viidennessä kohtaamisessa sunnuntaina 4–3 (0–1, 2–1, 2–1) lukemin. Näin ollen finaalien ensimmäinen ottelu pelataan Nurmijärvellä, SB-Pro:n kotiluolassa tulevana lauantaina. Tulevat finaalit pelataan paras seitsemästä systeemillä, eli mestaruus tulee vaatimaan viisi voittoa.

Tilastot

PSS–SSRA 5–1 (2–1, 2–0, 1–0)

1. erä: 02:00 min. Holmberg Fanny (Sundström Ella) 1–0, 12:54 min. Kettunen Alisa (Heikkinen Aada) 2–0, 18:06 min. Niemelä Hanna (Koivisto Liinu) 2–1 YV.

2. erä: 32:59 min. Turunen Julia (Törnqvist Linda) 3–1 YV, 36:24 min. Heikkinen Aada (Holmström Matilda) 4–1.

3. erä: 54:01 min. Holmberg Ella (Sundström Ella) 5–1.

Torjunnat: PSS Salo Arla 4+8+5=17, SSRA Rentsch Flavia 4+7+6=17 (Poissa: 53.34-53.52, 54.48-55.52, 55.53-56.50, 56.52-58.00, 58.02-58.29, 58.53-59.49).

https://fliiga.com/naiset/tulospalvelu/ottelut/237074/yhteenveto

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut