PSS:n entinen A-tyttöjen vastuuvalmentaja, Rankkojen Ankkojen nykyinen valmentaja, Juha Kankaanpää oli harmissaan omiensa puolesta, mutta myönsi PSS:n olleen parempi välierässä

Juha Kankaanpää on tuttu näky Aurorahallilla. Nyt hän oli tosin vastustajan leirissä. Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoolainen Juha Kankaanpää oli mukana Rankkojen Ankkojen valmennustiimissä. Kankaanpää toimi vielä viime kaudella PSS:n A-tyttöjen vastuuvalmentaja, ja mies on ollut myös naisten ja miesten joukkueiden päävalmentajana. Paluu Aurohalliin oli tunteikas, vaikka itse pelissä keskittyminen oli tietysti oman joukkueen puolella.

– Tiukkaa taisteluahan tämä sarja oli. Kaveri teki käännöstä ekan maalin ja ylivoimalla toisen, Kankaanpää toteaa.

– Kyllä meilläkin oli muutama hyvä paikka tehdä parikin maalia. Jäähyt sotkivat pikkuisen meidän nousuamme, ja PSS saikin siitä maalin toisessa erässä.

– Kyllähän PSS:llä on paljon mustikoita, ja joukkue peittää tosi hyvin. Ei me Arlalle ihan älyttömästi mitään huippulaadukkaita laukauksia saatu aikaiseksi perille saakka.

– Omasta mielestäni meidän ilmeemme oli silti ihan hyvää. Kyllä me ihan hyvin PSS:n haastoimme. Homma on välillä pienestä kiinni.

– Kyllähän tämä totta kai vähän harmittaa. Olisi ollut kiva päästä pelaamaan vielä viides välieräottelu Oulussa.

Oululaiset jäivät viime kaudella naisten Salibandyliigan A-lohkon runkosarjassa seitsemänneksi. Tällä kaudella joukkue sen sijaan paransi otteitaan reippaasti, sijoittuen lopulta runkosarjassa toiseksi. Vaikka mestaruus karkasikin, on joukkueella vielä mahdollisuus napata pronssia.

– Itse tulin joulukuussa mukaan joukkueeseen, ja meno on ollut kuitenkin tosi hyvää, Kankaanpää sanoo.

– Tuli varmaan aika monelle puskista yllätyksenä, miten hyvin joukkue on pelannut tällä kaudella.

– Pelaajat ovat harjoitelleet hyvin, ja nostaneet omaa tasoaan. Sitä kautta on tullut tulosta ja onnistumisia.

– Se ruokkii luonnollisesti myös itseluottamusta, ja pelaajilla onkin tällä hetkellä hyvä itseluottamus.

Juha Kankaanpää hyppäsi viime vuoden joulukuussa Rankkojen Ankkojen valmennustiimiin. Toni Degerlund

Salibandypiirejä puhututti, kun SSRA antoi yllättäen viime perjantaina potkut päävalmentajalleen Petri Turuselle. Muuten valmennustiimi säilyi ennallaan, ja myös Kankaanpää jatkoi joukkueen valmentajana. Turusen potkuista hän ei tiedä kuitenkaan sen enempää.

– Pitää lainata Antti Tuiskun sanoja: "en kommentoi", Kankaanpää sanoo.

– Tulin tosiaan joukkueeseen vasta joulukuussa, joten en edes tiedä ihan tarkkaan mitä kaikkea joukkueen ja päävalmentajan välillä on tapahtunut ennen sitä.

– En tiedä asioista niin syvällisesti, että osaisin kertoa niistä sen enempää. Pitää kunnioittaa päätöstä. Ulkopuolisille juttu näyttäytyy, miten näyttäytyy, mutta joukkue tietää itse asioista paremmin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut