Porvoolaisnyrkkeilijän Tomi Silvennoisen ja Brandon Thyssean ottelu toteutuu kesäkuussa – Silvennoinen uhkuu itsevarmuutta ja uskoo voittavansa ottelun

Nyrkkeily: Porvoolainen Tomi Silvennoinen nyrkkeilee kesäkuussa Etelä-Afrikan mestaria Brandon Thyssea vastaan.

Tomi Silvennoinen on kovassa kunnossa, ja uhkuu itseluottamusta. Jukka Pinonummi

Toni Degerlund

Porvoolaisen Nordic Nightmaren nyrkkeilyseuran ykkösnyrkki, Tomi Silvennoinen saa vastaansa ammattilaisuransa toiseksi kovimman vastustajan, kun 25-vuotias porvoolaisnyrkkeilijä kohtaa Etelä-Afrikan ykkösnyrkkeilijän, 25-vuotiaan Brandon Thyssen Etelä-Afrikan Johannesburgissa. Kymmenen eräiseksi kaavailtu ottelu käydään 19. kesäkuuta. Alun perin kaksikon piti kohdata toisensa jo alkuvuodesta, mutta korona siirsi ottelua kesään. Nyt ottelulle on löydetty uusi ajankohta, ja kaksikko keskittyy jo täysillä tulevaan kohtaamiseensa.

Tomi Silvennoisen päätavoite on edetä MM-titteliotteluun, mutta mies rakentaa matkaa tätä kohden maltillisen määrätietoisesti. Jukka Pinonummi

Silvennoinen ehti ottelemaan tässä välissä saksalaista Jama Saidia vastaan Saksan Berliinissä. Saidi on rankattu nyrkkeilytilastoissa 32:s., kun Silvennoinen on rankingissa tällä hetkellä sijalla 210. Saksalainen vei lopulta ottelun voiton tuomaripisteillä, mutta porvoolainen antoi hyvän vastuksen uransa kovinta vastustajaansa vastaan. Silvennoinen uhkuukin itseluottamusta.

– Itselläni on todella hyvät fiilikset. Minulla on ihan erilainen focus, kuin koskaan aiemmin nyrkkeilyurallani, Silvennoinen kommentoi.

– Edellisen otteluni jälkeen, olen aloittanut kevyesti, mutta nyt kun saatiin leiritys alle, niin homma on taas täysillä käynnissä.

– Viime matsi opetti mua enemmän, kuin mikään voitto. Olen sen myötä entistä fiksumpi ja taitavampi, kun astun kesällä taas uudemman kerran ammattilaiskehään.

Tiedän mitä vaatii olla nyrkkeilyn huipulla.

– Sitä ennen on tarkoitus treenata kovaa ja ottaa paljon sparria.

– Aivan kuten edellinenkin matsi, tulee tämäkin, viemään nyrkkeilyuraani eteenpäin. Nyt keskityn kuitenkin ensin täysillä tulevaan matsiin, ja mietin jatkoa vasta sen jälkeen.

– Aion kuitenkin olla sellaisessa kunnossa, että lyön äijän kahtia. Nyt tiedän mitä vaatii olla nyrkkeilyn huipulla, ja teen kaikkeni sinne päästäkseni.

Tomi Silvennoisen päätavoite on edetä MM-titteliotteluun, mutta mies rakentaa matkaa tätä kohden maltillisen määrätietoisesti. Nordic Nightmare

Robert Heleniuksen isä, Karl Helenius toimii Silvennoisen valmentajana. Silvennoinen onkin tuntenut Robert Heleniuksen pienestä pojasta saakka, joka on hänelle itselleen mentori, innoittaja ja "isoveli". Karl Helenius uskoo suojattiinsa, ja tietää Silvennoisen olevan kovassa kunnossa.

– Olemme nyt keskittyneet viisi viikkoa voimaan ja kuntoon. Maanantaina alkoi kymmenen päivän leiri, Helenius kertoo.

– Tähän väliin olisi ollut hyvä saada väliottelu, mutta hankimme Tomille sen sijaan nyt laadukasta sparria.

– Brandon on Afrikan mestari, joten paineet ovat hänellä. Tappio Tomille olisi kova paikka hänelle.

– Tomin edellinen ottelu osoitti, että hän kuuluu top 50 nyrkkeilijän joukkoon maailmassa. Nuorena kundina, kiipeäminen top kymppiin on täysin mahdollista.

– Nyt keräämme vielä kokemusta Tomille, ja hänen tulevaisuutensa on vielä edessäpäin.

– Olen iloinen, miten tunnollisesti Tomi hoitaa koulunsa, ja jaksaa harjoitella siitä huolimatta, vaikka minä teen hänelle koko ajan kovia treeniohjelmia.

Tomi Silvennoisen päätavoite on edetä MM-titteliotteluun, mutta mies rakentaa matkaa tätä kohden maltillisen määrätietoisesti. Jukka Pinonummi

Markus Sundman toimii Tomi Silvennoisen ja Robert ”The Nordic Nightmare” Heleniuksen managerina. Sundman korostaakin, että tulevalla ottelulla on erittäin iso merkitys Silvennoisen nyrkkeilyuran jatkon kannalta.

– Thyssen on korkealle rankattu nyrkkeilijä, ja Etelä-Afrikan ykkönen. Voitto hänestä, voi avata minkä oven tahansa, Sundman painottaa.

– Ottelustahan on neuvoteltu jo pidemmän aikaa. Koronan takia Etelä-Afrikka suljettiin kuukausiksi, mutta nyt tilanne on parantunut, ja ottelu voidaan toteuttaa kesäkuussa.

– Brandonhan ei ole nyrkkeilyt tässä välissä, kun Tomi taas on. Tämä on Tomille eduksi. Hänellä oli erittäin kova ja opettavainen ottelu Saksassa, joka tuli lyhyellä varoitusajalla.

– Leirimme jälkeen, tulemme näkemäänkin vieläkin paremman Silvennoisen. Ottelulla on tosiaan erittäin iso merkitys. Voitto tästä, ja Saksassa hävitty ottelu, on saman tien unohdettu.

Tomi Silvennoisen päätavoite on edetä MM-titteliotteluun, mutta mies rakentaa matkaa tätä kohden maltillisen määrätietoisesti. Jukka Pinonummi

Silvennoinen on otellut ammattilaiskehässä tässä vaiheessa uraansa 12 ottelua, joista hän on voittanut yhdeksän. Viisi näistä on päättynyt tyrmäykseen. Tilastoihin on tullut kolme tappiota. Silvennoisen tulevalla vastustajalla, Thyssenillä on vastaavasti takanaan 16 ottelua, joista eteläafrikkalainen on voittanut 13. Näistä peräti 11 on loppunut ennen aikojaan, Thyssenin tyrmätessä vastustajansa. Kaksi kertaa on tullut tappio, ja kerran ottelu on päättynyt ratkaisemattomana. Thyssenillä on myös menestyksekäs nyrkkeilyura amatöörinä. Ammattilaisrankingissa Thysse on sijalla 40. joten voidaan puhua maailmanluokan iskijästä.

Taustat

Tomi Silvennoinen

Ikä: 25 vuotta.

Kotipaikka: Porvoo.

Ammatti: Nyrkkeilijä.

Seura: Team Silvennoinen ja nyrkkeilyseura Nordic Nightmare Boxing Porvoo.

Parhaimmat saavutukset (omasta mielestä): Nuorten alemmanliiton WBC-mestaruus.

Lempiruoka: Pizza.

Lempimusiikki: Räppi.

Motto: Omaisuus suosii rohkeaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut