Jyväskylän rallitiet odottavat syys-lokakuulle – "Suomen MM-ralli on hyvin pitkälti katsojille räätälöity tapahtuma"

Jyväskylän ralli on perinteisesti kerännyt paljon katsojia. Hannu Rainamo / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Vuoden toinen Suomessa ajettava MM-ralli siirtyy ajettavaksi 30. syyskuuta–3. lokakuuta. Alun perin Jyväskylän seudulla piti kaasutella heinä-elokuun taitteessa. Kisajärjestäjä kertoi muutoksesta verkkosivuillaan .

Siirron taustalla on koronavirus ja sen vaikutus yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksiin.

– Haluaisimme totta kai, että Suomen MM-ralli ajettaisiin kesällä, mutta vallitsevan koronaviruspandemiatilanteen takia emme voineet jatkaa tapahtuman valmisteluja sellaisessa tilanteessa, jossa yleisön mahdollisuus osallistua tapahtumaan on epävarmalla pohjalla, AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter avasi.

Jyväskylä on siirrosta huolimatta rallin keskuspaikka, mutta erikoiskoeohjelmaa vielä hiotaan. Viime vuonna Jyväskylän MM-ralli jäi kokonaan väliin, mutta tänä vuonna Suomessa ajetaan kaksi MM-osakilpailua. Helmikuussa Rovaniemellä ajettiin kilpailu, joka korvasi Ruotsin MM-rallin.

– Toisin kuin helmikuussa menestyksekkäästi järjestetty Arctic Rally Finland, Suomen MM-ralli on hyvin pitkälti katsojille räätälöity tapahtuma, ja me tarvitsemme rallifaneja onnistuneen tapahtuman luomiseen, Bitter painotti.

– Vaikka vielä ei olekaan täyttä varmuutta siitä, voimmeko toivottaa katsojat tervetulleiksi lokakuussakaan, toivomme että rokotusohjelman saaminen hyvään vauhtiin voi edesauttaa asiaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut