Suomi olisi naisten MM-jääkiekolle varteenotettava vaihtoehto kisajärjestäjäksi – "Kyse on kiinnostavasta mahdollisuudesta"

MM-turnaus uhkaa jäädä järjestämättä toisena vuonna peräkkäin. Viimeksi naisten arvokisamitaleista on pelattu huhtikuussa 2019 Espoossa. MIKKO STIG / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Eilinen uutinen jääkiekon naisten MM-kisojen perumisesta Kanadassa toukokuussa iski lajiväkeen pommin tavoin, varoittamatta. Nyt odotellaan Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n siirtoa.

Päätöksen Kanadan Halifaxiin ja Nova Scotiaan kaavaillun MM-turnauksen perumisesta teki paikallisesta koronatilanteesta huolestunut Nova Scotian provinssin hallitus.

MM-turnaus uhkaa jäädä järjestämättä toisena vuonna peräkkäin. Viimeksi naisten arvokisamitaleista on pelattu huhtikuussa 2019 Espoossa.

Miesten MM-kisoja ensi vuonna isännöivä Suomi on turnausjärjestäjänä hyvässä maineessa. Jos kansainvälinen lajiliitto päättää, että naisten MM-kisat sittenkin järjestetään tänä vuonna, Suomi olisi pitopaikkana luonteva vaihtoehto.

– Jos IIHF etsii vaihtoehtoista kisajärjestäjää, Suomelle kyse on kiinnostavasta mahdollisuudesta. Suomella on valmiudet parhaasta päästä, ellei kaikkein parhaat, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela muotoilee.

– Pallo on IIHF:llä. Koska ensi vuoden MM-kisojen valmistelut ovat hyvässä vauhdissa, järjestelykoneemme on pystyssä, hän lisää.

Euroopassa olisi koronaturvallisempaa

Naisten kahden vuoden takainen MM-turnaus oli Suomen finaalipaikkahuipennuksen kera menestys. Naiskiekkoilun mahtimaat Kanada ja Yhdysvallat saivat haastajan kaukalossa ja sen ulkopuolella.

– Onnistuneet MM-kisat ovat tuoreessa muistissa. Nähtiin, että innostuneisuus naisjääkiekkoon voi olla suurta myös Pohjois-Amerikan ulkopuolella, Nummela huomauttaa.

Koronapandemian varalta naisten MM-turnaus olisi turvallisemmin järjestettävissä Euroopan puolella.

– Jos IIHF löytää tämän vuoden MM-kisoille korvaavan ajankohdan, Eurooppa olisi kisajärjestäjänä Pohjois-Amerikkaa parempi vaihtoehto. Matkustelu jäisi vähemmälle, Nummela pohtii.

Naisten MM-kisat neljästi Suomessa

Suomen maajoukkue oli MM-kisavalmisteluissaan tehnyt uutterasti etukäteistyötä.

– Perumispäätös harmittaa pelaajien ja joukkueen johtojäsenten puolesta tosi paljon. Terveys kärkenä kuitenkin mennään, Nummela summaa.

Suomi on järjestänyt naisten MM-turnauksen neljä kertaa: ensimmäisenä eurooppalaismaana vuonna 1992, 1999, 2009 ja viimeksi 2019.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut