Mestaruus tänään katkolla PSS:lle - ilman yleisöä pelaava porvoolaisjoukkue menettää pudotuspeleissä yli 25 000 euroa

PSS tavoittelee tänään seurahistoriansa ensimmäistä naisten Suomen mestaruutta. PSS johtaa finaalisarjaa voitoin 3-2. Dick Bärlund

Marko Enberg

Porvoon Salibandyseuran naiset ovat enää yhden voiton päässä ensimmäisestä Suomen mestaruudestaan. PSS kohtaa tänään tyhjässä Aurorahallissa kaksi edellistä mestaruutta vieneen SB Pron. PSS johtaa finaalisarjaa voitoin 3–2. Mestaruus irtoaa neljällä voitolla.

– Vastustajalle tämä on kuolemanpeli. Meidän ei pidä tehdä tästä itsellemme painepeliä, sillä meillä on kaksi ottelupalloa. Jos tiistaina ei osu, niin sitten mennään Klaukkalaan torstaina, PSS:n päävalmentaja Jukka Kouvalainen analysoi.

Ottelutahti on ollut keväällä kova, mutta PSS:lla on riittänyt hyvin virtaa. Paras terä on löytynyt juuri sopivasti mitalipeleihin.

– Fysiikkavalmentaja Katri Rosti on tehnyt pelaajien kanssa hyvää työtä. Se näkyy nyt. Olemme finaalisarjassakin parantaneet peliämme koko ajan.

– Totta kai jokainen pelaaja ja taustaihminenkin on kovilla, kun viiden viikon aikana olemme pelanneet jo 13 ottelua. Se on puolet runkosarjan pelimäärästä. Ja kun jokainen hoitaa pelaamisen lisäksi töitään tai opiskelujaan, niin käyhän se voimille.

PSS on hallinnut finaalisarjassa palloa, mutta SB Pro on ollut vaarallinen nopeissa vastahyökkäyksissään.

Vastustajalle tämä on kuolemanpeli.

– Kaverin terävät käännöt pitää tylsyttää. Jos me saman intensiteetin päälle, mikä meillä on ollut koko sarjan ajan, niin meitä on vaikea voittaa, Kouvalainen vakuuttaa.

PSS pelaa ratkaisufinaalinkin ilman yleisöä. Tämä jättää tunnelman lisäksi suuren loven seuran kassaan.

– Tilanne ei voisi olla erikoisempi. Huikea finaali edessä, eikä halliin päästetä joukkueiden lisäksi kuin median yksittäiset edustajat ja 1-2 järjestysmiestä, PSS:n manageri Tero Nurme pohtii.

– Erityisesti harmittaa pelaajien puolesta. Halliin tulisi varmasti paljon pelaajien sukulaisia, ystäviä, sekä tietysti penkkiurheilijoita kautta linjan. Pari vuotta sitten pelasimme SB Pron kanssa finaalia Porvoossa. Silloin oli vappu, mutta halli oli silti loppuunmyyty.

Aurorahallille saisi normaalioloissa ottaa 420 katsojaa. On selvää, että paikat täyttyisivät hetkessä.

– Pelkästään play off-sarjasta meiltä jää saamatta lippu- ja oheismyyntituloja yli 25 000 euroa. Se on iso raha. Kulut ovat kuitenkin ennallaan. Esimerkiksi välierissä matkustimme kolmesti Ouluun. Pelaajat ovat tottuneet tyhjään halliin, kun olemme pelanneet ilman yleisöä jo joulukuusta asti, Nurme muistuttaa.

Ruutu + näyttää ottelun suorana.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut