PSS mestariksi vasta rankkarikisan jälkeen

Salibandy: Ella Sundström laukoi mestaruusmaalin.

PSS juhlii historiansa ensimmäistä Suomen mestaruutta. Dick Bärlund

Marko Enberg

Tunteet pääsivät Porvoon Salibandyseuran leirissä vahvasti valloilleen, kun Ella Sundström laukoi finaalissa voittomaalin. Finaalisarja SB Prota vastaan venyi äärimmilleen, kun ratkaisu syntyi vasta seitsemännen ottelun rankkarikisassa kuudensien laukojien jälkeen.

Arla Salo torjui SB Pron Iina Lemisen yrityksen. Ella Sundström laukoi puolestaan upean maalin ja käynnisti PSS:n juhlat.

PSS:n historian ensimmäinen mestaruus tuli dramaattisella tavalla. Varsinaisella peliajalla SB Pro meni heti avausminuutilla 1–0 -johtoon. Kotijoukkueen johto kesti pitkään, mutta päätöserässä PSS löysi uuden vaihteen.

Heti kolmannen erän alussa PSS onnistuikin tasoituksessaan, kun Linda Törnqvist laukoi ja Fanny Holmberg ohjasi maalin edestä tasoituksen.

PSS haki hanakasti ratkaisua, mutta SB Pro kesti. Toki SB Prollakin oli omia paikkojaan. Lopulta ratkaisu venyi jatkoajalle ja rankkarikisaan.

Rankkareissa SB Pro oli jo niskanpäällä, mutta Alisa Kettunen kiepautti upealla tavalla tasoituksen.

PSS:n toiseksi sankarittareksi nousi Ella Sundström, joka onnistui rankkarikisassa kahdesti.

Mestaruus maistui PSS:n leirissä todella makealta. PSS:lla oli mahdollisuus ratkaista mestaruus jo tiistaina kotikentällään, mutta tuolloin SB Pro riisti kotiedun.

PSS latautui ratkaisupelin hyvin ja Nurmijärvellä PSS:n otteet olivat vahvoja. Erityisesti päätöserässä ja jatkoajalla PSS:lla oli selkeästä halua ratkaista peli.

PSS on voittanut historiansa aikana kolme kertaa Suomen cupin ja SM-mitaleja oli entuudestaan neljä. Nyt tuli siis ensimmäinen mestaruus.

PSS:n mestarijoukkue

Maalivahdit: Arla Salo, Emmi Pölönen, Pinja Askola.

Puolustajat: Annika Hautojärvi, Kia Lehmusvuori, Emma Parta, Annina Levälampi, Celine Stettler, Linda Törnqvist, Marianne Väliaho.

Hyökkääjät: Noona Björkman, Elina Hautojärvi, Aada Heikkinen, Ella Holmberg, Fanny Holmberg, Matilda Holmström, Iida Juures, Alisa Kettunen, Olivia Kortelainen, Taimi Mikkola, Milja Saarikoski, Ella Sundström, Kalpana Tarvainen, Julia Turunen, Henna Uljua.

Valmentajat: Jukka Kouvalainen, Tiia Ukkonen, Paolo Keinänen, Jussi Heikkinen, Katri Rosti.

Huoltajat: Tuija Levälampi, Petri Björkman, Kia Kunttu.

Joukkueenjohtajat: Janne Levälampi, Lena Törnqvist

Manageri: Tero Nurme.

Fanikameralähetykset: Pekka Koli ja Jussi Heikkinen

Mediavastaava: Dina Sandberg

Kotiotteluiden selostus ja dj: Klaus Lindholm.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut