Rosa Lappi-Seppälä ja Ann-Helen Grahm liittyvät Helmarien valmennusryhmään

Rosa Lappi-Seppälä ja Ann-Helen Grahm tulevat mukaan Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen valmennusryhmään, Palloliitto kertoi tiistaina.

Lappi-Seppälä on valmentanut Kansallisessa liigassa pelaavaa Honkaa kaudesta 2019. Hänellä on valmennuskokemusta myös muun muassa Suomen alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkueesta. Pelaajana Lappi-Seppälä voitti Suomen mestaruuden kahdeksan kertaa ja pelasi myös Belgiassa, Yhdysvalloissa sekä Italiassa.

– Hänellä on moninainen pelaajaura ja kokemusta myös menestymisestä. Hän ymmärtää pelaajien kokemia haasteita. Hän tuo paljon arvokasta pelaaja- ja valmennuskokemusta ryhmäämme, Helmarien päävalmentaja Anna Signeul sanoi tiedotteessa.

Lappi-Seppälä jatkaa Hongan päävalmentajana kauden loppuun. Grahm on työskennellyt Helmarien tarkkailijana vuodesta 2017. Grahm kuului Signeulin valmennusryhmään myös Skotlannissa, jossa Signeul valmensi ennen Helmareita.

– Ann-Helenilla on rutkasti kokemusta naisten jalkapallosta Euroopassa. Hän oli Ruotsin apuvalmentaja MM-kisoissa 2011 ja vuotta myöhemmin Lontoon olympialaisissa.

Signeul jatkaa tehtävässään ainakin ensi vuonna pelattavien EM-kisojen loppuun.

Lars Mosander työskentelee jatkossa joukkueen tarkkailijana. Tommi Laitila jatkaa maalivahtivalmentajana, ja Jussi Laitinen palaa videoanalyytikoksi. Kristoffer Weckström aloitti huhtikuussa joukkueen fyysisenä valmentajana.

Gary Williams nimettiin alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkueen päävalmentajaksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut