Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lohkon kovin lopulta liikaa lentopallonaisille EM-karsinnan avauksessa

Suomen naisten lentopallomaajoukkue avasi Montenegrossa pelattavan EM-karsintaturnauksen 1–3-tappiolla Slovakialle. Erälukemat perjantaina Podgoricassa olivat Slovakialle 26–24, 22–25, 25–14, 25–19.

Slovakia on Euroopan maajoukkuerankingissa lohkon korkeimmalle rankattu eli 15:s. Suomen ranking-sija on 21. Ottelu olikin kolmatta erää lukuun ottamatta varsin tasaista vääntöä ja suomalaisittain sinnikästä taistoa.

Avauserässä Suomi nousi hienosti kamppailuun erän lopulla, mutta yleispelaajien Nikola Radosovan ja Maria Zernovicin johtama Slovakia kuitenkin käänsi ratkaisupallot edukseen. Toisessa erässä Suvi Kokkosen mainiot otteet siivittivät Suomen 11–7-johtoon, mutta Slovakia kiri lukemiin 22–22. Lopulta Anna Czakanin torjuntapiste ja Kokkosen ässäsyöttö toivat erävoiton Suomelle.

Kolmas erä oli sitten tyystin Slovakian, joka karkasi nopeasti 9–3-johtoon eikä päästänyt Suomea mukaan senkään jälkeen. Pelin sinetöinyt neljäs erä alkoi puolestaan Suomelta loistavasti (9–4), mutta koneensa käyntiin saatuaan Slovakia jyräsi erä- ja otteluvoittoon.

"Pystymme kyllä parantamaan tästä"

Molemmat Suomen liberot Netta Laaksonen ja Laura Penttilä kirjasivat tililleen ensimmäiset naisten maaottelut. Suomen pistekärjet olivat Piia Korhonen (13/+9) ja Czakan (12/+7).

– Odotetun tiukkaa vääntöä pari erää. Kummallakaan ei vielä systeemit pelittäneet ihan halutulla tavalla ja siksi taso heitteli pelin aikana. Pystymme kyllä parantamaan tästä, kun eriä saadaan alle lisää, Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi tiivisti tiedotteessa.

– Hyökkäyspeliin olisi tarvinnut saada selkeämpää rytminvaihdosta ja erilaisia ratkaisuja, sillä puhtaassa hyökkäyskovuudessa häviämme Slovakialle. Varsinkin jatkopalloissa olisimme voineet olla terävämpiä. Hyvien nostojen jälkeen homma toimi kyllä kivasti. Vastaanotto oli alussa hyvällä tasolla, mutta laski loppua kohden ja se ei ole lentopallossa hyvä asia.

Suomi jatkaa turnausta lauantaina Montenegroa (rankingissa 28:s) vastaan ja sunnuntaina Suomi kohtaa Kosovon (ranking 40:s).

Naisten EM-karsinnat pelataan kahtena turnauksena, ja Suomen lohkon toinen osio pelataan Slovakiassa 13.–15. toukokuuta. Lohkon kaksi parasta saa paikan EM-kisoihin 2021.