Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pulkkanen golfasi uransa toisen kolmossijan Euroopan-kiertueella: "Huippufiilis!"

Tapio Pulkkanen palasi lähes kolmen ja puolen vuoden tauon jälkeen kärkikolmikkoon golfin Euroopan-kiertueella, kun hän ylsi kolmanneksi Teneriffalla kisatussa 1,5 miljoonan palkintoeuron Canary Islands Championship -kisassa. Pulkkasen osuus palkintopotista oli reilut 87 000 euroa, joka on hänen uransa kolmanneksi korkein yhden kisan saldo.

Pulkkanen nousi kärkikamppailuun lauantaisella 61 lyönnin kierroksellaan, joka oli kymmenen alle par-tuloksen. Päätöskierros sunnuntaina sujui 66 lyönnillä. Pulkkasen lopputulos oli 264 lyöntiä eli 20 alle parin, hänen edelleen pelasivat Etelä-Afrikan Garrick Higgo (257, –27) ja Australian Maverick Antcliff (263, –21).

– Huippufiilis! Voittoon ei ollut saumaa, mutta aika maksimiin siitä mitä oli otettavissa, Pulkkanen iloitsi puhelimitse STT:lle.

– Lauantain kierros oli nappisuoritus, jos ei paras niin ainakin yksi parhaista urallani, 30-vuotias golffari mainitsi.

Pulkkasen edellinen sija kärkikolmikkoon Euroopan-kiertueella on joulukuulta 2017, jolloin hän oli Etelä-Afrikassa kolmas. Viime kausi meni ilman sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon ja tälläkin kaudella oli vaisua ennen Teneriffaa.

– Onhan se rankkaa pelata huonosti. Mutta en ole miettinyt asioita liikaa, vaan keskittynyt pelaamiseen, Pulkkanen kertoi reseptistä menestyspaluuseen.

Pulkkanen jatkaa Kanariansaarilta Englantiin British Masters -kisaan. Sen jälkeen on viikon tauko ennen Tanskassa 27.–30. toukokuuta pelattavaa Euroopan-kiertueen koitosta.

– Breikki tekee hyvää, kuuden viikon jälkeen kiva päästä välillä kotiin.

Samoojalla hyvä aloitus ja lopetus

Suomalaismenestystä täydensi Kalle Samooja jaetulla 9. sijallaan. Samooja löi kilpailun ensimmäisen ja viimeisen kierroksen tulokseen 65, keskimmäisiin meni 68 lyöntiä.

– Kiva lopettaa kisa tuollaiseen kierrokseen. Kaksi keskimmäistä olivat vaan liian huonoja menestyäkseen tässä kisassa, Samooja totesi tiedotteessa.

Sami Välimäki jakoi 27. sijan ja Janne Kaske oli jaetulla 56. sijalla.