Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokerit ei halua olla vain syksyn mestari – päävalmentaja Lauri Marjamäki kaipaa uusilta pelaajilta voittamisen ja pelaamisen vimmaa

Jääkiekkovalmentaja Lauri Marjamäki myöntää suoraan, että hänen osaaminen ei riittänyt menneellä kaudella itäliiga KHL:ssä. Jo kauden alku oli hurja, kun Marjamäen valmentama Helsingin Jokerit jätti matkustamatta Valko-Venäjälle. Sen jälkeen koronavirus ja loukkaantumiset riepottelivat. Karanteenien vuoksi kokoonpano vaihteli valtavasti, ja vaihtoaitiossa peliä johti välillä jopa puheenjohtaja Jari Kurri.

Pudotuspeleissä eväät olivat loppu. Jokerit hävisi Lokomotiv Jaroslavlille ensimmäisellä kierroksella.

– Kun piti olla parhaassa iskussa, hävisimme ottelusarjan 0–4, Marjamäki kertasi tiistaina etälehdistötilaisuudessa.

Jokerit aloitti KHL:ssä 2014, mutta ehjän kauden pelaaminen on ollut vaikeaa.

– Monesti olemme olleet syksyn mestari, Marjamäki luonnehti ja toivoi asiaan muutosta.

Päävalmentaja näkee, että hänen vuonna 2018 alkaneella ajanjaksollaan on tapahtunut kehitystä.

– Kaudet KHL:ssä ovat opettaneet, että tässä sarjassa vain voittaminen merkitsee. Kaudesta 2018–19 otimme ison stepin kauteen 2019–20. Pääsimme pudotuspeleissä toiselle kierrokselle, mutta sitten tuli korona ja katkaisi kauden.

Hyvävireinen Jokerit kukisti kevään 2020 pudotuspeleissä Jaroslavlin 4–2. Arvoitukseksi jää, mihin asti eväät olisivat riittäneet, jos kausi olisi pelattu loppuun.

Jatkumoa ja uusia kasvoja

Ensi kauteen Jokerit lähtee nuorennetulla ja suomalaistetulla joukkueella. Uusia hankintoja ovat esimerkiksi maajoukkuepelaajat maalivahti Janne Juvonen, puolustaja Petteri Lindbohm, hyökkääjä Teemu Turunen ja hyökkääjä Hannes Björninen.

– He ovat parhaassa iässä. Turunen ja Lindbohm ovat Jokerien kasvatteja. Tarvitsemme voittamisen ja pelaamisen vimmaa. Jokerit on suomalainen joukkue, ja sen pitää pelata suomalaista yhteistyön jääkiekkoa, Marjamäki painotti.

Ulkomaalaisillakin on tarkkaan harkitut paikkansa.

– Esimerkiksi Brian O'Neill, John Norman ja Nicklas Jensen tuovat jatkumoa.

Pelaajakoordinaattori Janne Vuorisen mukaan vaihtoehtoja kartoitetaan Pohjois-Amerikastakin.

– Siellä kausi on vielä kesken. Muutama paikka on vielä täyttämättä.