Jo kolmas Akilleen oma kasvatti suuntaa Ruotsiin

Rasmus Fridolfsson vaihtaa Tillbergan paitaan Västeråsiin

Akilleen mestarijoukkueesta lähtee jo kolmas pelaaja länsinaapuriin. Eturivin kolmikko Casper Hänninen (vas), Isak Skog ja Rasmus Fridolfsson pelaavat ensi kaudella Ruotsissa. Akilleen uusia kasvoja ovat puolestaan takarivin Kasperi Hirvonen ja Iisakki Kaivola. Jari Hyttinen

Marko Enberg

Porvoo

Jääpallon Suomen mestari Porvoon Akilles menettää vielä kolmannenkin pelaajansa Ruotsin sarjaan. Porvoolaisen jääpallokoulun kasvatti Rasmus Fridolfsson, 20, siirtyy Allsvenskanin Tillberga Bandy Västeråsin riveihin. Fridolfsson iski päättyneellä kaudella Akilleelle 11 tehopistettä (6+5).

Aiemmin Akilleesta vaihtoivat länsinaapuriin Casper Hänninen (IFK Motala) ja Isak Skog (Gripen Trollhättan).

– Nyt kun armeija on takana ja elämässä on muutenkin sellainen tilanne, että ulkomaille muutolle ei ole esteitä, niin päätin lähteä. Olen viimeiset vuodet miettinyt, että olisi hienoa päästä pelaamaan ja treenaamaan hallissa, sekä yhdistämään siihen vielä opiskelut. Nyt tuo on toteutumassa Västeråsissa, Rasmus Fridolfsson kertoo.

– Aloitin lajin jääpallokoulusta ja ensimmäiset pelini pelasin P13-sarjassa. P15 oli kuitenkin minulle ensimmäinen kunnon kausi. Siitä alkoi isompi kiinnostus lajiin.

Fridolfsson debytoi Akilleen liigajoukkueessa kaudella 2017–2018. Rooli on kasvanut kausi kaudelta ja hän on päässyt nauttimaan myös kotiseuransa menestyksestä.

– Varsinkin parin viimeisen kauden aikana olen mielestäni mennyt paljon eteenpäin. Päävalmentaja Jari Hyttinen on tosi vaativa valmentaja, mutta me olemme kaikki nähneet, että harjoittelu tuottaa myös tulosta. Parin Suomen mestaruuden lisäksi on tullut kolme Suomen cupin voittoa, Fridolfsson muistuttaa.

Fridolfsson on voittanut myös nuorten MM-pronssia.

Fridolfsson on pelannut urallaan sivutukena, hyökkääjänä ja keskikentällä. Kotikatsojille hän on jäänyt mieliin erityisesti vahvana ja vauhdikkaana luistelijana.

– Helatorstaina pääsimme ensimmäisen kerran finaalin jälkeen jäälle, kun treenasimme Myllypurossa. Olihan se taas kivaa parin kuukauden tauon jälkeen. Harjoittelen elokuuhun asti Akilleen kanssa. Akilleen treenien lisäksi minulla on omatoimista harjoittelua.

Tillberga sijoittui viime kaudella Allsvenskanin keskivaiheille.

Akilles on paikannut Ruotsiin siirtyneiden pelaajien jättämiä aukkoja uusilla vahvistuksilla. Mestareiden riveihin ovat tulleet Kasperi Hirvonen (IFK Motala), Iisakki Kaivola (Kampparit) ja Iikka Lempinen (JPS).

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut