Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teijonsalo teki tasaista työtä, mutta ei yltänyt finaaliin EM-altaassa

Suomen Fanny Teijonsalon perjantaipäivään mahtui kaksi 16. sijaa naisten 100 metrin vapaauinnissa Unkarin Budapestissä järjestettävissä pitkän radan EM-kilpailuissa. Teijonsalo kauhoi aamun alkuerissä ennätyksensä 54,72 ja pääsi illan välieriin alkuerien viimeiseltä sijalta.

Välierissä Teijonsalo tyytyi aikaan 55,11 ja oli jälleen 16:s.

– Ei ollut ollenkaan sitä, mitä lähdin hakemaan. Aamulla oli niin hyvä uinti, että tavallaan ajattelin, että kaikki, mitä tästä tulee, on plussaa, Teijonsalo summasi Uimaliiton Twitterissä .

– Kyllä tässäkin se olympiaraja lähestyy, joten oli vähän niin kuin salainen tavoite, että se olisi tullut, mutta ei tämän illan uinnilla.

Hollannin Femke Heemskerk voitti erän ajalla 53,49 ja oli välierien toinen Ranskan Marie Wattelin (53,34) jälkeen.

Perjantai-ilta oli Teijonsalolle pienoinen pettymys, mutta viikkoon on mahtunut myös Suomen ennätyksiä 50 metrin vapaauinnissa. Siinä finaalipaikka jäi vain 12 sadasosan päähän, ja kehitys on muutenkin ollut hyvää.

– Kisaviikko on ollut aivan älyttömän hyvä, hän tuumi.

Altaasta ei tarvinnut nousta itkien

Miesten 50 metrin rintauinnissa perjantai-illan välieräpaikat jäivät haaveeksi suomalaisilta. Miikka Ruohoniemi oli 24:s, Ari-Pekka Liukkonen 35:s ja Anton Herrala 54:s.

Liukkonen odottaa lauantaista päämatkaansa 50 metrin vapaauintia.

– Pitää yrittää palautua kunnolla ja saada hartioiden ja lavan seutua auki fyssarin kanssa. Sellaista uintia haetaan, millä pääsisi jatkoon, se on oleellisinta. Kierrokset pitää saada hyvin ylös heti, uimari paalutti.

Naisten 200 metrin sekauinnissa Jenna Laukkanen oli alkuerien 25:s ja Martta Ruuska 38:s, eikä jatkoon ollut asiaa.

– Parempi, mitä tähän mennessä mikään startti on ollut, eikä tarvinnut itkien lähteä altaasta pois. Eihän tämä ole sitä tällä hetkellä, mitä itse hakee. Viikko on ollut hyvin rankka, Laukkanen summasi.