Suomi halusi lentopallon EM-lohkoonsa kivikovan Venäjän – päävalmentaja Banks pitää Suomen lentopallomiesten EM-lohkoa erittäin hyvänä

Suomen lentopallomiehet pääsevät testaamaan EM-kisoissa tasonsa muun muassa Venäjää vastaan.

Suomi sai nimetä kisaisäntänä yhden vastustajan EM-alkulohkossaan, ja valinta osui maailman valioihin kuuluvaan Venäjään. Lisämielenkiintoa otteluun tuo, että Venäjää valmentaa Tuomas Sammelvuo.

– Totta kai olennainen asia on linkki Tuomakseen entisenä maajoukkuetähtenä ja päävalmentajana. Venäjä on erittäin fyysinen ja suurikokoinen joukkue. Toivomme omalla pelityylillämme sotkevamme heidän peli-ideologiaansa, jossa avainasemassa on kova syöttö sekä torjunta. Lohkon kovin joukkue varmasti kaikkien silmissä, Suomen päävalmentaja Joel Banks sanoi tiedotteessa.

Tampereella pelattavan alkulohkon muut joukkueet ovat Espanja, Hollanti, Pohjois-Makedonia ja Turkki. Suomen alkulohko pelataan Tampereella 1.–8. syyskuuta. Lohkot arvottiin torstaina Helsingissä.

– Kaikkiaan erittäin hyvä lohko meille. Kotijoukkueena saamme paljon hyvää tunnetta taaksemme ja pystymme taistelemaan voitosta kaikkia näitä joukkueita vastaan, Banks sanoi.

Lohkon joukkueista Hollanti on Banksille monin tavoin tuttu maa.

– Vaimoni on hollantilainen, olen asunut sekä valmentanut Hollannissa ja seurajoukkueessani Maaseikissa on useita hollantilaisia, muun muassa joukkueen libero, Banks sanoi.

Banks valmentaa Suomen maajoukkueen lisäksi belgialaisseura Maaseikia.

Serbia puolustaa EM-kultaansa

EM-kilpailuissa 24 joukkuetta on jaettu neljään lohkoon. Suomen lisäksi turnausta pelataan Puolassa, Tshekissä ja Virossa.

A-lohkossa pelaavat Puola, Belgia, Serbia, Ukraina, Kreikka ja Portugali. B-lohkossa ovat Tshekki, Italia, Slovenia, Bulgaria, Valko-Venäjä ja Montenegro. Suomi pelaa C-lohkossa. D-lohkon maat ovat Viro, Latvia, Ranska, Saksa, Slovakia ja Kroatia.

Suomen lohkon neljä parasta jatkaa pudotusotteluihin, jotka jatkuvat Puolan Gdanskissa A-lohkon neljää parasta vastaan. Turnauksen loppuottelu on 19. syyskuuta Katowicessa Puolassa. Suomi on edellisen kerran isännöinyt miesten EM-turnausta vuonna 1993.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut