Besim Qerimi luotsaa jatkossa Akilleen käsipallon miehiä ja naisia – miesten viime kauden päävalmentaja teki vuoden jatkosopimuksen porvoolaisseuran kanssa

Akilleen miesten ja naisten päävalmentaja Besim Qerimi (vas.), uskoo porvoolaisten menestykseen seuran puheenjohtajan Johan Höysti kanssa. Akilles käsipallo

Toni Degerlund

Akilleen käsipallo teki miesten edustusjoukkueen viime kauden päävalmentajan, Besim Qerimin kanssa vuoden jatkosopimuksen kaudelle 2021–22. Qerimin työkuva laajenee miesten päävalmennuksen lisäksi naisten edustusjoukkueeseen. Sen lisäksi hän tulee vetämään hiukan harjoituksia Akilleen juniorijoukkueille.

– Junioreittemme osalta, Besimin tehtävät tarkentuvat vielä syksyllä, Akilleen käsipallojaoston toiminnanjohtaja Ron Liljendal kertoo.

Porvoolaisten käsipallokausi loppui lyhyeen koronan vuoksi, ja tässä olikin suurin syy, miksi Besim Qerimin halusi jatkaa päävalmentajana.

– Minut oli helppo ylipuhua mukaan myös tulevaksi kaudeksi, kun viime kausi meni ihan pieleen koronan vuoksi, Qerimin kertoo.

– Haluan päästä kunnolla hommaa käsiksi, jota ei viime kaudella tapahtunut.

– Nythän meillä pyörii harjoitukset juhannukseen saakka, ja sen jälkeen pelaajamme aloittavat omatoimisen harjoittelun heinäkuun ajan.

Minut oli helppo ylipuhua mukaan myös tulevaksi kaudeksi.

– Elokuussa palaamme taas yhteen, ja aloitamme ankaran valmistautumisen tulevaan kauteen.

– Itse olen todella hyvillä fiiliksillä. Nyt pitää tietysti kartoittaa paremmin tilannetta kaikkien joukkueittemme osalta, ja olen viisaampi vasta elokuussa.

– Olemme saaneet hyviä paluumuuttajia seuran omista junnuista, joista muun muassa HIFK:stä on palannut pelaajia takaisin Porvooseen.

– Miehissä meillä on tavoitteena olla runkosarjassa heti vähintään seitsemän parhaan joukossa. Meidän pitääkin saada heti alusta lähtien hyvä syke päälle.

Besim Qerimin ei miettinut pitkään, kun Akilles halusi miehen jatkavan päävalmentajana. Toni Degerlund

Akilleen käsipallojaoston puheenjohtaja Johan Höysti on tyytyväinen, kun Qerimi saatiin pidettyä Porvoossa.

– Viime kaudella työ jäi puolitiehen, joten seura on tyytyväinen, että saimme Besimin kanssa jatkosopimuksen tulevalle kaudelle, Höysti kommentoi.

– Juuri kun meidän pelimme alkoi kulkea pisteiden muodossa oikeaan suuntaan, niin korona käytännössä sulki sarjan joulun tienoilla.

– Kyllä tämä on erittäin positiivinen asia, että Besim jatkaa. Tämä oli myös pelaajien puolelta toiveena.

– Naisten osalta, Besimin hyppääminen valmentajaksi sopi myös sikäli hyvin, kun viimevuotinen valmentaja Christian Lindblad, tuoreena isänä, päätti panostaa perheeseensä ja omaan pelaamiseensa miesten joukkueessa. Eli Christian otti nyt välivuoden valmentamisessa.

– Sekä miesten, että naisten edustusjoukkueilla on ihan hyvät lähtökohdat tulevalle kaudelle. Molemmat joukkueet tähtäävät olevansa 1. divisioonassa ylemmässä jatkosarjassa, ja tämä on ihan realistinen tavoite.

– Joukkueet odottavat jo innolla uutta kautta, jossa toivottavasti päästään taas normaaliin sesonkiin.

– Toivottavasti yleisöllä olisi myös mahdollisuus päästä otteluihin, koska Porvoossa on ylivoimaisesti eniten kannattajia yleisössä Divarissa, kun verrataan muiden joukkueiden yleisömäärään.

Akilleen käsipallokausi jäi viime kaudella lyhyeksi koronan vuoksi. Arkisto/Toni Degerlund

Qerimin taustat ja juuret ovat Balkanilta, jossa hän pelasi käsipalloa entisen Jugoslavian alueella maan pääsarjatasolla vuodesta 1980 aina vuoteen 1991 saakka. Suomeen Qerimi tuli vuonna 1991, ja mies pelasikin vielä ammattilaisena Turun Åbo Idrottsföreningen Kamraternassa (ÅIFK) 1991–95. Pelaajauransa jälkeen työt käsipallossa jatkuivat valmentajana, jossa hän valmensi Turussa naisia ja miehiä ÅIFK:ssa sekä HC Denniksessä vuosina 1996-99 ja 2001-05. Vuosina 2006-09 Qerimi toimi kotimaassaan Kosovossa seurajoukkue Kastriotin valmennuspäällikkönä. Akilleen vuosien jälkeen Qerimi palasi takaisin Turkuun, jossa hän valmensi monipuolisesti eri joukkueita aina vuoteen 2018 saakka. Nyt mies ottaa laajempaa valmennusvastuuta myös Porvoossa, josta Akilleessa ollaankin iloissaan.

Taustat

Besim Qerimi

Pelaajana: Jugoslavian korkeimmalla sarjatasolla v. 1980-1991 Borci (Kosovo), Zeljenicar (Sarajevo), Vllaznimi (Kosovo), Vardar (Makedonia). Suomessa ÅIFK 1991-95.

Valmentajana: ÅIFK miehet ja naiset 1996-97, HC Dennis 1997-99, ÅIFK 2001-05. Kosovo Kastrioti 2006-09 valmennuspäällikkö. Akilleen miehet 2009-11, ÅIFK miehet ja naiset 2011-18.

Koulutus: Valmennuskurssit huippupelaajille Jugoslaviassa 1984, 1985, 1986, 1987. Valmentajan Erikoisammattitutkinto Vierumäeltä 2005.

Taustat

Besim Qerimi

Ikä: 56 vuotta.

Kotipaikka: Espoo.

Ammatti: Suomi-Albania tulkki.

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Löytyy laidasta laitaan, mutta pidetään matalaa profiilia.

Lempimusiikki: Dire Straits.

Lempiruoka: Broileri Priscilla.

Motto: Jokainen päivä tehdään täysillä töitä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut