Porvoolainen Riku Tahko kaasutteli Hyundaillaan SM-rallin kuudenneksi

Riku Tahkon SM-ralli sujui kohtalaisesti Turussa. Jarno Saari

Ralli SM-sarjan kolmas osakilpailu kaudella 2021 ajettiin maaliin Liedossa. Kuninkuusluokassa parhaiten SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin vauhdikkaat erikoiskokeet hallitsi Mikko Heikkilä, joka ajoi toiseen peräkkäiseen SM-rallin voittoon.

Mikko Heikkilä viiletti Liedossa käydyn SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin voittoon tasaisen ajon päätteeksi. SM1-luokan toisena ollut Heikkilä nakutteli tasaisia aikoja pitkin päivää ollen erikoiskoeajoissa aina kolmen parhaan joukossa. Iltapäivän lenkille Heikkilä pystyi jo rauhoittamaan tahtia vaikka ajoikin päivän päättäneelle erikoiskokeelle 12 pohja-ajan kuin kruunuksi.

Porvoolainen Riku Tahko lähti luottavaisena ralliin mukaan, vaikka alla ei ollut yhtään sorarallia uuden autonsa kanssa. Tahko oli lopulta Hyundai i20 R5 autollaan SM1 luokan kuudes Turussa.

– Ei sellainen tulos mihin tähdättiin, mutta kun katsotaan taaksepäin viimeistä kahta viikkoa ja kun muistetaan että kisa oli meille ensimmäinen R5 kisa ikinä soralla niin ihan tyytyväinen. Me otetaan pisteet vastaan hymyssä suin ja tähdätään kohti Pohjanmaata. Uusi ralli kolmen viikon päästä. Kiitos tiimille hienosta duunista ja kumppanit timanttisesta tuesta, Tahko kiitteli.

Porvoolainen Matias Henkola ajoi lopulta sijalle 27.

– Tänään oli hyvä päivä vaikka olosuhteet olivat haastavat liukkauden takia. Tyytyväinen pitää olla omaan suoritukseen ja hienoa että saatiin nyt toinen voitto sarjassa putkeen, se auttaa meitä paljon, Heikkilä tunnelmoi maalissa.

SM1-luokan toiseksi ajoi Teemu Asunmaa, joka jäi Heikkilästä loppujen lopuksi vajaat 7 sekuntia. Ensimmäisen kisapäivän jälkeen kärjessä ollut Emil Lindholm jäi lopulta kilpailun kolmanneksi. Neljäs oli huikeasti ajanut Aleksi Röyhkiö, joka jäi Lindholmista lopulta vain 0,6 sekuntia.

Ralli SM -sarja jatkuu Seinäjoella 19.-20.6. vuorossa on SM Pohjanmaa Ralli.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut