Mistral säilytti miesten SM-liigapaikansa – porvoolaiset varmistivat paikkansa toiseksi viimeisessä ottelussaan

Keilaus: Porvoolaiset sijoittuivat sarjataulukossa lopulta kymmeneksi.

Avausotteluiden ensimmäisen päivän parhaasta henkilökohtaisesta tuloksesta vastasi Mistralin Otso Kahila 247 pisteellään. Henri Havusela

Toni Degerlund

Keilaseura Mistral päätti tämän kauden keilailunsa miesten SM-liigassa, kun Tampereen Kaupin keilahallissa keilattiin liigan viimeinen osakilpailu. Ensimmäisenä päivänä, porvoolaiset nappasivat neljännestä ottelustaan voiton JoesGoldista 12–4 lukemin. Myös seuraavassa ottelussa, RäMe kaatui 0–16 lukemin. Muut neljä ottelua menivät vastustajille. Toinen kisapäivä alkoi lupaavasti, kun Mistral kaatoi heti ensimmäisessä ottelussaan GH:n 16–0. Neljännessä ottelussa kaatui vuorostaan GB 2–14 lukemin. Muut kolme ottelua menivät vastustajille. Porvoolaiset onnistuivat kuitenkin keräämään sen verran pisteitä, että joukkueen loppusijoitus oli kymmenes. Tällä Mistral säilytti suoraan ensi kauden SM-liigapaikkansa, eikä sen tarvitse erikseen karsia paikastaan. Avausotteluiden ensimmäisen päivän parhaasta henkilökohtaisesta tuloksesta vastasi Mistralin Otso Kahila 247 pisteellään.

Mistral sijoittui onnistui voittamaan viimeisessä SM-liigan osakilpailussa tarvittavat ottelus sarjapaikain säilyttämisen kannalta. Jarmo Sinilaakso vauhdissa. Henri Havusela

Mistralin puheenjohtajana toimiva Jukka Nurminen oli mukana Tampereella kannustamassa pelikavereitaan, mutta ei ollut itse tällä kertaa tosi toimissa. Joukkueessa pelasivat Jarmo Sinilaakso, Otso Kahila, Magnus Lönnroth ja Sanna Pasanen.

– Ensimmäisen päivän pelit menivät melko odotetusti, eli saimme irtopisteitä kärkijoukkueilta ja päävastustajamme kanssa väännettiin tasaisesti, joilta saimme vaadittavat pisteet, Nurminen kertoo.

– Toinen päivä alkoi mainiosti, kun voitimme heti Rauman GH:n, jotka halusivat pois karsijan paikalta.

– Toisessa ottelussa kohdattiin Seinäjoen WRB, joka myös yritti välttää karsinnat. Tässä pelissä tuli tappio ja samalla, kun raumalaiset voittivat omansa, olimme taas samassa tilanteessa.

Ensi kaudelle täytyy nostaa tavoite kuudennelle sijalle.

– Kolmannessa ottelussa hävisimme molemmat ja se tiesi sitä, että yhdellä voitolla varmistaisimme sarjapaikkamme.

– Vastaan tuli GB Helsingistä, eli vastus oli mahdollisimman kova. Peli meni aivan nappiin ja voitto kotiin. Viimeisellä pelillä ei sitten ollut enää merkitystä sarjapaikan säilymisen kannalta.

Mistral sai jo viime kaudella kovan luokan vahvistuksen, kun porvoolaislähtöinen Sanna Pasanen hyppäsi joukkueen riveihin. Henri Havusela

Mistral sai jo viime kaudella kovan luokan vahvistuksen, kun porvoolaislähtöinen Sanna Pasanen hyppäsi joukkueen riveihin. Pasanen palkittiin vuoden 2020 Urheilugaalassa vuoden 2019 parhaaksi keilaajaksi. Hän oli ehdolla myös vuoden urheilijaksi. Pasanen edustaa Porin Giantsia naisten SM-liigassa. 26-vuotias Pasanen ylsi upeaan saavutukseen keilattuaan elokuussa 2019 naisten MM-kilpailuissa Las Vegasissa henkilökohtaisen Masters-pronssin, joka oli samalla ensimmäinen MM-mitali Suomelle naisten MM-kilpailuista kymmenen vuoden tauon jälkeen. Hän on voittanut myös EM-kilpailuissa 2018 hopeaa triokilpailussa ja joukkuekilpailussa.

Pasanen kärsi kauden aikana loukkaantumisesta, eikä hän ollut täysin tyytyväinen omiin suorituksiinsa Tampereella, vaikka minimitavoite, eli sarjapaikka ensi kaudeksi, toteutuikin.

– Olosuhteet olivat erityisen vaikeita minulle ja pieniinkään virheeseen ei ollut varaa, Pasanen kommentoi.

– Onneksi on hyvä joukkue, että liigapaikka säilyi. Pojat keilasivat niin hyvin, että olin sitten paljon vaihdossa. Parhaiden kuuluu pelata.

– Itselläni on erilainen kausi menossa syksyn loukkaantumisen takia, ja syyskuussa meille on tulossa perheenlisäystä.

– Keilaan niin kauan, kun pystyn. Oman kuntoni mukaan kisailen. Pelaan kyllä kesälläkin kesäkisoja.

– Olen tehnyt syksylle suunnitelman paluutani varten, ja se on myös maajoukkuevalmentajan kanssa yhdessä mietitty.

– Tietenkin paluu tehdään lapsen ehdoilla, mutta minulla on niin hyvä tukiverkko, jotka kannustavat ja tukevat, että en usko sen olevan ongelma. Hänestä tulee sitten keilahallilapsi.

– Tulen jatkossakin pelaamaan Mistralissa miesten liigaa, koska se kehittää minua paljon pelaajana, ja ennen kaikkea tykkään pelata heidän kanssaan. Mukavan leppoista meininkiä ja samalla tosissaan pelaamista.

Mistral sijoittui onnistui voittamaan viimeisessä SM-liigan osakilpailussa tarvittavat ottelus sarjapaikain säilyttämisen kannalta. Magnus Lönnroth vauhdissa. Henri Havusela

Mistralissa oltiin kohtuullisen tyytyväisiä kauteen, kun sarjapaikka pystyttiin säilyttämään. Sijoituksesta jäi hiukan hampaankoloon, koska hiukan paremmilla peleillä porvoolaiset olisivat voineet olla sarjataulukossa paljon korkeammallakin.

– Meillähän oli lopulta kuitenkin kuudenneksi paras joukkuekeskiarvo, Nurminen toteaa.

– Ehkä ensi kaudelle täytyykin nostaa tavoite tuonne kuudennelle sijalle.

– Korona vaikutti kauteen eri tavalla, eri puolilla Suomea. Etelässä hallit olivat kiinni keväällä, kun taas Keski-Suomessa ja pohjoisempana keilattiin koko ajan.

– Nyt alkaa kesäloma, ja harjoittelu alkaa tosissaan taas elokuussa. Sarjapelien alkamisajaksi on alustavasti merkitty lokakuun alku.

TPS marssi lopulta ylivoimaiseen runkosarjavoittoon miesten SM-liigassa, ja mitalipeleissä nähdään TPS:n lisäksi Lahden Bay sekä Tampereen TKK. Kaupin keilahallissa ykkösjoukkue oli TKK, joka nousi mitalipeleihin voitettuaan peräti 10 ottelua. Mitalipelit keilataan Lahden keilahallissa lauantaina 12. kesäkuuta.

Sarjataulukko

Keilailun miesten SM-liigan lopullinen sarjataulukko

Miesten SM-liigan sijoitukset: 1) TPS 653,48 p., 2) Bay 636,34 p., 3) TKK 634,25 p., 4) GB 637,34 p., 5) Mainarit 631,70 p., 6) Patteri 596,39 p., 7) RäMe 600,77 p., 8) Ysisata 609,36, 9) WRB 605,86 p., 10) Mistral 611,82 p., 11) GH 581,57 p., 12) JoesGold 579,32 p.

www.keilailu.fi/wp-content/uploads/2021/05/Lopullinen-sarjataulukko-ja-sunnuntain-pelien-tulokset.pdf

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut