Kilpakävelijä Jarkko Kinnunen lähellä neljänsiä olympialaisiaan

Jarkko Kinnusen osallistuminen neljänsiin olympiakisoihinsa näyttää hyvin todennäköiseltä. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

Antti Hokkanen / STT

Tokion olympialaisiin valitut kilpakävelijät Aleksi Ojala ja Veli-Matti "Aku" Partanen saavat näillä näkymin seuraa myös Jarkko Kinnusesta, jonka osallistuminen Tokioon näyttää hyvin todennäköiseltä. Jos Jalasjärveltä lähtöisin oleva Kinnunen tulee valituksi, hänellä ovat edessään jo uransa neljännet olympialaiset.

Seitsenkertainen MM-kävijä ja kolminkertainen EM-kisaaja Kinnunen, 37, on aiemmin edustanut Suomea olympiatasolla Pekingissä vuonna 2008, Lontoossa 2012 ja Rio de Janeirossa 2016.

– Olympialaisissa on kilpakävelijöille 60 paikkaa, ja Jarkko on tällä hetkellä maailmanrankingissa sijalla 58. Suomen Olympiakomitea tekee mahdollisesta valinnasta lopullisen päätöksen kesäkuun lopulla, mutta tässä vaiheessa Kinnusen kisamatka näyttää todennäköiseltä, toteaa Suomen Urheiluliiton huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen.

Maaliskuussa Kinnunen käveli Slovakian Dudincessa 50 kilometrin kilpailun aikaan 4.01.49. Uransa tähän mennessä parhaan ajan kyseisellä kisamatkalla hän kellotti Lontoon olympialaisissa (3.46.25).

Kestävyysjuoksijataustan omaavalla Salosella on selkeä näkemys siitä, millainen kisaympäristö suomalaisille kilpakävelijöille on Japanissa luvassa.

– Ohjelmassa on paljon lyhyttä kävelyrinkiä, mutta ei kuitenkaan mitään aiemmista arvokisareiteistä poikkeavaa. Kisatapahtumat sijoittuvat Tokion sijaan Sapporoon, mikä tekee sääolosuhteista hieman inhimillisemmän, vaikkakin kuumaa säätä on joka tapauksessa varmasti tiedossa.

Suomalaismaratoonareita ei näillä näkymin nähdä Tokion olympialaisissa, jotka on määrä järjestää 23. heinäkuuta–8. elokuuta.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut