Suomen ryhmä valmiina kisoihin – Fredrik Jensen, Joona Toivio ja Paulus Arajuuri kantavat ylpeänä Suomen paitaa jalkapallon EM-kisoissa

EM-kisoihin valittu Joona Toivio on vahva puolustuja, jolla on erinomainen potkutekniikka. Jussi Eskola / tel. +358.40.579.0011 / jussi.eskola@dlc.fi / www

Timo Pasanen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on taas askeleen lähempänä historiallisia EM-kisoja. Päävalmentaja Markku Kanerva julkisti Suomen 26 pelaajan joukkueen lopputurnaukseen. Huuhkajien valmistautuminen odotettuun EM-turnaukseen jatkuu perjantaina kenraaliharjoituksella, kun Olympiastadionille vieraaksi astelee Viro.

Kisaryhmään ovat päässeet myös porvoolaislähtöinen Fredrik Jensen, sipoolaislähtöinen Joona Toivio ja pornaislähtöinen Paulus Arajuuri.

Joukkueen julkistaminen kerrottiin pelaajille myöhään maanantai-iltana. FC Futuran kasvatti Jensen, IF Sibbo-Vargarnan kasvatti Toivio ja Halkian Alun kasvatti Arajuuri ovat ylpeitä juuristaan.

– Tämä on todella iso kunnia päästä kisoihin ja olen valmis antamaan kaikkeni, Jensen sanoo.

Rannalle jäi myös hyviä pelaajia ja Toiviolla riitti sympatiaa heitä kohtaan.

– Kaikki ne pelaajat, jotka eivät nyt olleet nimettynä, niin olivat pettyneitä. Valmennusjohto tekee päätökset ja onneksi ei ole minun tehtävä tehdä niitä päätöksiä. Pelaaminen jalkapallon EM-lopputurnauksessa on minun uran kohokohta.

Uran kohokohta.

Joona Toivio

Toivion työnantaja BK Häcken Ruotsissa pelasi Ruotsin cupin finaalissa, joka päättyi Häckenin tappioon.

– Peli ei ollut paras mahdollinen ja pilkuilla hävittiin. Toki ärsytti häviö, mutta helpotti kun tiesi, että seuraavana päivänä oli lähtö valmistavalle maajoukkueleirille Suomeen. Vähän on mennyt kausi huonosti ja peli ei ole lähtenyt kulkemaan. Häviöt ovat tulleet maalilla, joten ei ihan huonosti. Seuran valmentaja vaihtuu kisatauon jälkeen, niin katsotaan sitten.

Toivio tunnetaan hyvänä potkaisijana ja moni odottaakin hänen vapareita maajoukkueessa.

– Pitää olla hyvä tunne ja katsotaan tilanteen mukaan kuka niitä vapareita sitten ampuu.

Toivio pitää joukkueen puolustuksen ryhmittymisestä.

– Nyt ollaan pelattu hyviä otteluita ja menty toppariosastolla eteenpäin. Kahden toppari systeemi on toiminut hyvin, mutta toki voidaan miettiä muitakin vaihtoehtoja.

Kanerva näkee, että Suomi on erittäin yllätysvalmis joukkue. Nälkäinen, näytönhaluinen joukkue, jolla lähdetään sitten tavoittelemaan uusia urotekoja ja unelmien toteutumista. EM-kisat siirtyivät vuodella koronapandemian takia.

– Kisojen siirtyminen antoi meille mahdollisuuden kehittää pelaamista ja pelaajille aikaa antaa näyttöjä, Kanerva selitti.

Suomi aloittaa EM-kisat ensi viikon lauantaina, Kööpenhaminan Parken-stadionilla isäntämaa Tanskaa vastaan. Pietarissa vastassa 16. kesäkuuta on Venäjä ja 21. kesäkuuta Belgia.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut