Lätkän MM-finaalia joudutaan nyt jännittämään kotikisakatsomoissa – ravintolayrittäjille tämä on iso lovi kassavirtaan

Kisakatsomot: Porvoon ravintolat eivät voi pitää jääkiekon MM-kisakatsomoita, koska ovet pitää sulkea jo iltakahdeksalta.

Hamarin SEO:n yrittäjä Miika Tyyskä on harmissaan, että ravintola pitää laittaa kiinni jo kello 20. Hamarin SEO

Toni Degerlund

Hamarin SEO:lla on piisannut aina tunnelmaa, kun Suomi on pelannut MM-lätkää päiväsaikaan. Rantaravintolan terassilla on ollut iso jättiscreeni, josta on voinut seurata muiden lätkäfanien kanssa Leijonien edesottamuksia MM-jäillä. Käytännössä Suomen pelejä on voinut seurata Hamarin SEO:n terassilla, kolmen pelin verran. Muut pelit ovat olleet iltapelejä, ja rantaravintola on joutunut laittamaan ovensa säppiin, ennen kun pelit ovat edes kunnolla ehtineet alkamaankaan. Etelä-Suomen Aluehallintovirasto (AVI) on linjannut, että Uudenmaan ruokaravintoloiden on sulkeuduttava iltakahdeksalta, ja anniskelun pitää loppua jo tuntia aikaisemmin. Anniskeluravintolat joutuvat vastaavasti laittamaan ovensa säppiin jo kello 19, ja anniskelun on loputtava kello 18.

Hamarin SEO:n yrittäjä, Miika Tyyskä ymmärtää rajoituksia, mutta on toki yrittäjänä harmissaan, kun Leijonien finaalihuuma menee täysin sivusuun.

– Onhan se tietysti tosi harmi, että ei voida pitää yhteistä kisastudiota, kun Suomi puolustaa maailmanmestaruuttaan, Tyyskä harmittelee.

– Olen itsekin Leijonafani, mutta nyt kun olen ollut töissä täällä, niin en ole tietysti hirveästi pystynyt seuraamaan Suomen pelejä, kun niitä on täällä meillä näytetty.

– Nyt tietty pystyy itsekin katsomaan pelin hiukan paremmin omassa kotonaan.

– Fiilis on kuitenkin ihan eri, kun näissä kisakatsomoissa. Vaikka en ole ehtinyt tosiaan katsomaan noita Suomen pelejä täällä töissä, tiskin takaa, niin olen kuullut ne, ja aistin tunnelman, joka niistä välittyy.

Onhan se tietysti tosi harmi, että ei voida pitää yhteistä kisastudiota.

Erkko Kankaalla (vas.) on kotonaan oma man cave. Siellä hän aikoo katsoa kavereidensa kanssa lätkän MM-finaalin, vaikka mieluummin hän olisi halunnut seurata sen Hamarin SEO:n kisakatsomosta. Hamarin SEO

Erkko Kankaalla on kotonaan oma man cave, biljardipöytineen ja jättitelevisioineen. Kangas aikoo katsoa MM-finaalin kavereidensa kanssa omassa kotipubissaan. Suomen päiväpelit hänkin on käynyt katsomassa Hamarin SEO:lla.

– Kotipubissani voi istuskella kavereiden kanssa, eikä tartte välttämättä lähteä ravintolaan, Kangas kertoo.

– Mulla on siellä 55 tuumainen tauluteevee, biljardipöytä, tikkataulut ja baaritiski.

– Illalla meitä on koolla sellainen sekalainen seurakunta, noin kymmenkunta kaveria.

– Kaikkein mieluiten olisin kyllä ollut katsomassa täällä SEO:lla finaalia, mutta ei täällä samperi soikoon, saa olla kahdeksan jälkeen.

– Täällä olisi ollut kunnon jättiscreeni, hyvä fiilis ja porukkaakin olisi tullut varmasti paljon.

– Kyllähän se vähän ihmetyttää, kun puistossa saa istua vierekkäin, mutta ei ravintolassa.

– Mutta kyllä me silti tänään kullan huudamme, se on ihan selvä.

– On meillä ollut aiemminkin tuolla minun kotipubissani kisakatsomo, ja kyllä me sielläkin pääsemme tunnelmaan, mutta harmi, että ei päästy nyt tänne SEO:lle.

Hamarin SEO:lla on näytetty kolme Suomen peliä kisakatsomosta, ja se on vetänyt joka kerta terassin täyteen väkeä. Hamarin SEO

Hamarin SEO uudisti juuri äskettäin terassinsa, ja nyt asiakaspaikkoja on 170. Uuden terassin vetovoimaa ei olla vielä täysin päästy testaamaan normaalina viikonloppuna, mutta jääkiekon MM-kisat ovat vetäneet hyvin porukkaa terassille näinä poikkeuksellisina aikoina.

– Kyllähän lätkä on tuonut hyvin asiakkaita meidänkin terassillemme, vaikka emme ole voineet näyttää kuin kolme Suomen peliä, Miika Tyyskä toteaa.

– Kelihän on myös ollut erinomainen, jota kautta jengiä on ollut muutenkin paljon liikkeellä.

– Mutta kyllä lätkä on selvästi lisännyt asiakkaita, ei siitä pääse mihinkään.

– Onhan se nyt kuitenkin tosi siistiä istua terassilla, ja katsoa peliä jättiscreeniltämme muiden kanssa.

– Nythän meillä on tosiaan terassilla 170 asiakaspaikkaa, ja kyllä Suomen pelien aikaan täällä on ollut vähintään noin puolentoistasataa asiakasta.

– Iltakahdeksan jälkeen, kukaan ei saa kuitenkaan enää olla meidän ravintolanalueellamme. Määräykset ja laki ovat tosi tiukkoja, eikä niitä voi oikein ryhtyä soveltamaan omin päin.

– Ei tässä ole mitään kiertoteitä, mikä meitä jotenkin hyödyttäisi.

– Tämä pitää nyt vain hyväksyä, ja tämän kanssa pitää pystyä elämään.

– Meillähän oli muuten nyt sunnuntaina kaksivuotissynttärit Porvoon Hamarinranta Oy:llä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut