Porvoon Akilleen Sara Kuivisto juoksi toiseksi Turun illassa omalla henkilökohtaisella ennätyksellään

Sara Kuivisto kehui, että oli helppoa juosta toiseksi 800 metrillä Turussa. Vesa Moilanen

Timo Pasanen

Yleisurheilun Paavo Nurmi Gamesin naisten 800 metrin juoksu toi porvoolaiselle Sara Kuivistolle ilonaiheita. Akillesta edustava Kuivisto kamppaili kivenkovassa seurassa toiseksi ennätyksellään ja Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi parhaalla tuloksella 2.01,57.

Voittaja oli kenialainen Mary Moraa ajalla 1.59,95. Kuivisto löi loppusuoralla mm. Ruotsin mestarin Lovisa Lindhin.

Kuivisto juoksi lähes 500 metriin asti viimeistäedellisenä, mutta nousi takasuoralla toiseksi muiden alkaessa uupua. Kuivisto juoksi 200 metrin osuutensa seuraavasti: 28¾ – 30½ – 31,0 – 31¼.

Kuivisto kertoi YLEn lähetyksessä että oli yllättynyt omasta vauhdista. Kuivisto sanoi, että kauden ensimmäinen 800 metrin juoksunsa tuli yllättävän helposti.

– Oma taktiikka oli hyvä ja se toimi. Tarkkailin ensimmäisen kierroksen ja nousin loppua kohti. Vielä ei juoksu tullut loppuun saakka.

Kuiviston mukaan viimeiset kymmenet metrit olivat vielä vaikeita.

– En tiedä mitä tapahtui, miten oli näin helppoa. 200 metriä ennen maalia mietin, että ei voi olla näin helppoa. Viimeinen 20 metriä ei vielä tullut, mutta annetaan se anteeksi. Hyvä juoksu ja luottavaisena lähden nyt ulkomaille kisaamaan, Kuivisto iloitsi.

Valmentaja Ari Suhonen kehui myös Kuiviston juoksua hyväksi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut