Porvoolainen Oskar Kovalainen edustaa Suomea ja Porvoota purjehduksen MM-kisoissa

Porvoolainen Oskar Kovalainen, 13, on valittu edustamaan Suomea purjehduksen U16-vuotiaiden MM-kisoihin Italiaan. MM-kisat purjehditaan Riva del Gardalla 2-9. heinäkuuta. Kari Heikkilä

Porvoolainen Oskar Kovalainen, 13, on valittu edustamaan Suomea purjehduksen U16-vuotiaiden MM-kisoihin Italiaan. MM-kisat purjehditaan Riva del Gardalla 2-9. heinäkuuta.

Suomen viiden purjehtijan edustusjoukkue matkustaa kisapaikalle reilua viikkoa aikaisemmin tutustumaan arvokisaolosuhteisiin. Oskar Kovalainen kokee, että hänelle on paljon hyötyä kokemuksesta, jota sai arvokisadebyytissään vuoden 2020 EM-kisoissa Sloveniassa.

– Onnistuin hyvin EM-kisoissa, ja näin, ettei kansainvälinen kärkivauhti ole mahdottoman kaukana.

– EM-kisoissa purjehdin Kultafinaalissa eli parhaiden joukossa EM-sijoituksista.

– Olemme valmistautuneet valmentajani kanssa kauteen hyvin, ja minulla oli hyvä fysiikkaharjoittelukausi talvella.

– Lajiharjoittelu talvella oli tänä vuonna poissa, kun koronatilanteen vuoksi emme voineet käydä lainkaan ulkomailla pitämässä lajituntumaa yllä.

– Alkukauden aikana kehitystä on tullut kaikkiin keliolosuhteisiin, mutta erityisesti kovalle tuulelle ja isoon aallokkoon, Oskar kertoo.

Porvoolainen edustaa helsinkiläistä Brändö Seglare -pursiseuraa, ja harjoittelee Helsingin vesillä valmentajansa Robin Bernerin kanssa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut