FC Futura Junioreiden (FCFJ) naisten edustusjoukkue haluaa vakiinnuttaa paikkansa Naisten Kakkosessa – sarja potkaistaan käyntiin lauantaina

Jalkapallo: Porvoolaiset aloittavat lauantaina kauden vieraspelillä HJK:ta vastaan.

FCFJ naisten edustusjoukkueen runko on pysynyt jo useamman kauden aika samana, joka on myös iso etu joukkuehengen kannalta. Sanna Antinluoma

Toni Degerlund

FC Futura Junioreiden (FCFJ) naisten edustusjoukkue aloittaa urakansa Naisten Kakkosessa vieraspelillä Helsingin Jalkapalloklubin (HJK) kakkosjengiä vastaan. Porvoolaiset kohtaavat helsinkiläiset Vuosaaren Kartanon tekonurmella lauantaina kello 16. FCFJ pelaa kesäkuussa vielä yhden vieraspelin lauantaina 19.6. Hyvinkään Palloseuraa (HyPS) vastaan Kankurin tekonurmella. Joukkueen kolmas ottelu on vastaavasti kauden avaus kotikentällä, kun FCFJ toimii emäntänä lauantaina 3.7. FC Espoolle.

Porvoolaiset ovat hioneet iskukykyään kuudessa harjoituspelissään, joissa se on kohdannut Kotkan Työväen Palloilijat (KTP), HJK:n, FC Hongan, FC Loviisan ja kahdesti oman seuran T18-joukkueen. Porvoolaisten kokoonpano on hyvin pitkälti sama kuin viime kesänäkin. Mukaan on saatu tosin kaksi uutta vahvistusta, maalivahdiksi Janita Partanen ja kenttäpelaajaksi Sofie Forsblom. Naisten edustusjoukkueen päävalmentaja ja FCFJ:n tyttö- ja naisfutiksen kehityspäällikkö Paulo Pimentel on tyytyväinen joukkueen kokoonpanoon.

– Uskon vahvasti, että meillä tulee olemaan hyvä kausi tämän joukkueen kanssa, Pimentel kommentoi.

– Joukkue on pelannut melko pitkään jo yhdessä tällä kokoonpanolla, joka on pelkästään positiivinen juttu.

– Jotta pärjäämme Naisten Kakkosessa, meillä pitää olla riittävän laaja ja laadukas joukkue.

Futuran naiset hyppäsivät viime syksynä myös ensimmäistä kertaa seuran historiassa Futsaliin, kun porvoolaiset pelasivat Naisten Futsal Kakkosessa, niin kauan, kun korona sen salli. Tässäkin sarja kuitenkin loppui ennen aikojaan, mutta porvoolaiset löysivät heti hyvän vireen Futsaliinkin. Tässäkin joukkue koostui pitkälti samoista pelaajista, jotka kirmaavat nyt pallon perässä Naisten Kakkosessa nurmella kesän aikana. Pimentel myöntää, että korona toi omat haasteensa kauteen valmistautumisessa.

Uskon vahvasti, että meillä tulee olemaan hyvä kausi.

– Viime syksy ja talvi olivat meille kieltämässä aika vaikeita, johtuen koronarajoituksista.

– Laskimme samalla hiukan harjoittelumme kuormitusta, jotta pelaajamme eivät saisi enempää vammoja, kuin mitä meillä oli jo ennestään.

– Itse hyppäsin mukaan viime vuoden loppupuolella, ja harjoittelimme ulkona.

– Harjoitukset sujuivat siinä mielessä kyllä tosi hyvin, että kaikilla meidän joukkueemme pelaajilla on hyvä ja korkea osaaminen jalkapalloon, eikä minulla ollut vaikeuksia jakaa ajatuksiani heidän kanssaan.

Porvoolaiset lähtevät hakemaan heti avausottelustaan täyttä kolmea pistettä päävalmentajansa komennossa. Pimentel tiedostaa, että Kakkosen taso on kova, mutta jokaista ottelua lähdetään aina tosissaan voittamaan, yksi kerrallaan.

– Päätavoitteemme on tietysti säilyttää sarjapaikkamme ja vakiinnuttaa paikkamme sarjassa, Pimentel toteaa.

– Haluamme pelata laadukasta jalkapalloa, ja tarjota hyvää viihdettä kaikille jalkapallon ystäville.

– Toivotaan, että korona ei vaikuta tällä kaudella enää pelaamiseen tai harjoitteluun.

– Itse haluaisin myös rekrytoida lisää hyviä pelaajia seuraamme, jotka siten voisivat jonain päivänä nousta mukaan naisten edustusjoukkueeseen.

– Toivottavasti yleisö pääsisi kauden aikana myös kotipeleihimme, että saisimme tukea myös heistä.

Joukkue

FCFJ pelaajat 2021

Maalivahdit: Partanen Janita, Nguyen Ngoc ja Skofelt Saana-Maria (varalla, pelaa myös kentällä).

Pelaajat: Siitonen Nella, Elfvengren Aada, Ruiz Truhponen Patricia, Ceder Ida, Ceder Lotta, Mäntypuro Johanna, Wall Maxima, Kouva Telma, Huusari Jenna, Ojala Ilona, Holmberg Fanny, Antunovic Sonia, Forsblom Sofie, Vaarimo Milla, Wikman Sandra, Holmberg Ella, Salminen Emmi, Ger Melissa, Raatikainen Elli.

Taustahenkilöt: päävalmentaja Pimentel Paulo, valmentaja Eriksson Fraey, joukkueenjohtaja Antinluoma Sanna, joukkueenjohtaja Ceder Kim, huoltajat Auvinen Juha, Kouva Sauli, Salminen Timo ja Siitonen Eva.

www.fcfj.fi

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut