Kinnunen jättää 50 kilometrin kävelylle jäähyväiset olympia-Sapporossa – Olympiakomitea nimesi yhdeksän uutta urheilijaa Tokio-joukkueeseen

Kolmiloikan Suomen ennätyksen hypännyt Senni Salminen valittiin Suomen olympiajoukkueeseen. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Olympiakomitea on kasvattanut Suomen kesäolympialaisten joukkuetta yhdeksällä urheilijalla. Tokioon valittiin viisi yleisurheilijaa, kaksi skeet-ampujaa, sulkapalloilija Kalle Koljonen ja uimari Fanny Teijonsalo.

Yleisurheilijoista Tokioon matkaavat aiemmin valittujen lisäksi hiljattain Suomen ennätykset tehneet aitajuoksija Elmo Lakka ja kolmiloikkaaja Senni Salminen, kävelijä Jarkko Kinnunen ja pika-aitoihin Reetta Hurske ja Annimari Korte.

Kinnuselle, 37, olympialaiset ovat jo neljännet. Olympiapaikka varmistui rankingin perusteella, sillä Kinnunen käveli maaliskuussa Slovakian Dudincessa 50 kilometrin kilpailun aikaan 4.01.49. Näillä näkymin 50 kilometriä kävellään viimeistä kertaa olympialaisissa, sillä miesten kuninkuusmatkaa ollaan lyhentämässä.

– Kyllä siihen liittyy paljon haikeita tunteita, että oma hieno laji katoaa kisaohjelmasta Tokion jälkeen. Mutta toki fokus on kisaa kohti mentäessä tiukasti omassa suorituksessa ja positiivisissa tunteissa, Kinnunen kertoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Hän on kilpaillut Pekingissä 2008, Lontoossa 2012 ja Rio de Janeirossa 2016.

– Suomen edustaminen neljä kertaa olympialaisissa on enemmän kuin osasin jalasjärveläisenä pikkupoikana edes unelmoida. Että on saanut vetää siniristipaidassa täysillä ja omilla äärirajoilla, se on sanoinkuvaamattoman hienoa, Kinnunen ihasteli.

Tokion olympialaisten maantielajit, maratonit ja kävelyt, kisataan pohjoisempana Sapporossa viileämmän sään toivossa.

Skeetiin valittiin maapaikan hankkineet

Skeetissä Tokioon lähtevät olympiamaapaikan hankkineet Lari Pesonen ja Eetu Kallioinen. Pesonen tähtäsi maapaikan jo maaliskuussa 2019 Meksikossa kisatussa maailmancupissa, ja Kallioinen onnistui toukokuun lopussa Kroatiassa tähdätyissä EM-kisoissa. Maapaikan lisäksi hän sai palkinnoksi EM-pronssin.

Miesten skeet palaa suomalaisten olympiaohjelmaan 17 vuoden tauon jälkeen, sillä Ateenassa vuonna 2014 olympiahopeaa ampuneen Marko Kemppaisen oli lajin edellinen suomalaismies olympialaisissa. Marjut Heinonen kilpaili naisten skeetissä Pekingissä 2008.

Perjantaina valituista valtaosa on viiden renkaan kisojen ensikertalaisia, niin myös uimari Teijonsalo. Hänen lajinsa on 50 metrin vapaauinti, jossa hän ui toukokuun lopussa Monacossa Suomen ennätyksen 24,77.

– Kausi on jo ollut tähänastisen uran paras, ja olen nostanut omaa tasoani paljon. On kivaa päästä nauttimaan kisaamisesta maailman kovimpia vastaan, välieräpaikkaan tähtäävä Teijonsalo kertoi tiedotteessa.

Suomen joukkueeseen on valittu 27 urheilijaa, joista kymmenen on yleisurheilijoita. Joukkueen lopullinen koko ratkeaa 5. heinäkuuta.

– Tavoittelemme noin 50 urheilijan olympiajoukkuetta Tokioon. Keskitymme nyt rakentamaan urheilijoillemme parhaat mahdolliset olosuhteet kisakunnon viimeistelemiseen, totesi Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki tiedotteessa.

Tokion kisapäivät ovat 23. heinäkuuta–8. elokuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut