Ukko Peltonen otti Akilleelle voiton 38 vuoden jälkeen – superlahjakkuus Anniina Ahtosalo voitti naiset kirikamppailussa

Maantiepyöräilyn klassikko Porvoon Ajot sai vihdoinkin Akilleen paidassa ajavan voittajan. Akillesta kotimaassa edustava Ukko Peltonen rikkoi 38 vuoden taian ja voitti klassikkokisan. Edellisen kerran Akilleen paidassa ajanut voittaja oli Harry Hannus vuonna 1983. Hannus ojensi hienon kiertopalkinnon Peltoselle.

– Tämä oli hieno kilpailu ja olen otettu, että pääsin voittamaan tämän legendaarisen kisan. Arvostan todella tätä Porvoon Ajojen voittoa ja sain vielä palkinnon itseltä Harry Hannukselta, Peltonen tunnelmoi.

– Peltonen ajoi todella vahvasti ja kisa oli hänen kontrollissa koko loppukierrosten ajan. Tämä oli hienoa Akilleelle ja tuntui hienolta ojentaa palkinto voittajalle. Akilles ajoi hyvin joukkueena ja tämä on tiimityötä. Upeaa, että vihdoinkin Akilles sai sen voiton, jota on minun jälkeen jahdattu kauan, yhdeksänkertainen Porvoon Ajojen voittaja Hannus mietti.

Reitti sai ajajilta varauksettoman hyväksynnän. Uudistettu 22 kilometrin pitkä reitti oli ajajien mieleen. Uusi pitkä hiekkatien osuuskin sujui lopulta hyvin. Lopussa ajettiin vielä neljä lyhyttä seitsemän kilometrin kierrosta.

– Nykäisin viimeisellä lyhyellä kierroksella ylämäessä ja kukaan ei pystynyt seuraamaan. Käytin omia vahvuuksiani ja luotin jalkoihin loppukisasta. Tykitin sen minkä pääsin ja se toimi hyvin tällä kertaa.

– Voittaminen ei ole helppoa, mutta koko Akilleen tiimi teki töitä tämän voiton eteen. Tämä kisa on hienoa voittaa ja siitä puhuttiin joukkueen kesken, että nyt on se hetki palauttaa voitto Akilleelle. Rata on suht helppo ja hiekkaosuus oli vain hyvä lisä koko reitille. Näin tuli vähän vaikeutta lisää kisaan, Peltonen mietti.

Tykitin sen minkä pääsin.

Ukko Peltonen

– Minut kiilattiin ojaan viimeisellä pitkällä lenkillä kärkijoukosta. Ketjut irtosi ja rengas meni, joten menetin pelin siinä kolarissa, harmittaa. Huoltoauto oli pääjoukon takana, eikä ehtinyt auttamaan. Onneksi Ukko otti voiton, Akilleen Veeti Vainio kertoi.

Akilleen ajajat ottavat seuraavaksi suunnan tulevan viikonlopun SM-kisoihin. Vantaan ja Sipoon teillä ajettava kisa varmasti mieluisa Akilleen joukkueelle.

– Sinne lähdetään hakemaan kultaa ja tämä voitto on hyvä mittari omasta kunnosta, mestari Peltonen mietti.

Naisten voittajaksi saatiin vasta superlahjakkuus 17-vuotias Anniina Ahtosalo. Hänestä odotetaan seuraavaa suomalaista tähteä naisten pyöräilyn taivaalle. Lahjakas nainen on vielä junioreiden kirjoissa, mutta pesi Porvoossa koko vanhemman naisajajien ryhmän.

Henttala Development Teamiin kuuluva Ahtosalo oli loppukirikamppailussa vahvin ja tuli ykkösenä maaliin.

Hänelle ensimmäinen naisten sarjan voitto Porvoon Ajoista oli todella maukas.

– Oli todella hyvä kisa ja tuntui loppuun saakka hyvältä. Tulin loppusuoralle vahvalla jalalla ja oli täysi luottamus hoitaa voitto kotiin. Kunto on hyvä ja nautin ajamisesta ja erityisesti Porvoossa voittaminen tuntuu hyvältä.

Ahtosalo joutui tekemään töitä paljon yksin, kun joukkuekaverit kolaroivat toisella kierroksella.

– Kilpailevat joukkueet laittoivat todella kampoihin, kun oma joukkue hajosi alussa. Tiimissä olikin vähemmän ajajia, niin se muuttaa vähän kisan luonnetta. Yritin kyllä nykäistä eroa viimeisellä kierroksella, mutta se ei tuottanut tulosta.

– Nautin kyllä hiekkaosuudesta ja se toi kisaan uutta ilmettä. Nyt oli hyvä päivä ja kiristä jäi todella hyvä fiilis. Nyt seuraavaksi edessä ovat SM-kisat, joten hyvillä fiiliksillä niitä kohti.

Ahtosalo on oman ikäluokkansa maailman kärkeä ja siitä osoituksena edellisen kisan Nations cupin voitto. Hän tähtää omien sanojensa mukaan ammattilaiseksi.

– Kunhan juniorivuodet on ohi niin sitten alkaa aikuisten maailmaan tutustuminen. Ajaminen maistuu ja nautitaan siitä, Ahtosalo kuittasi.

Miesten kategoria 2 kilpailu ratkesi vasta loppusuoralla. Oskari Pulkkinen oli vahvin loppukirissä. Akilleen jääpallon Suomen mestari Anreas Flinck ajoi kauden ensimmäisen maantiekilpailunsa.

– Oli todella kiva lähteä kisaan mukaan ja nautin kovasti. Sain ajettua hyvän kisan ja pysyin joukon mukana ihan hyvin. Todella siistiä ajaa kilpaa joukon mukana. Tästä jäi hyvä treeni itselle ja reittikin oli minun mieleen, Flinck jutteli.

Akilles Green Teamin päävalmentaja Kari Myyryläinen oli tyytyväinen joukkueensa toimintaan.

– Kaikki ajoivat hyvin ja joukkue petasi hyvät paikat menestyä. Meillä on vahvat nuoret ajajat ja oli ilo seurata heidän vahvoja otteita kahden päivän aikana. Tästä on taas hyvä jatkaa kohti SM-kilpailuja.

92. Porvoon Ajot

M-Elite. 1. Peltonen Ukko Akilles Green Team 3:45:39, 2. Pyykkönen Aimo Continental-Focus, 3. Nordlund Johan, ... 7. Sillankorva Jaakko Akilles, 9. Juntunen Antti-Jussi Akilles, 11. Henttala Joonas IBD Cycling, 16. Vainio Veeti Akilles, 30. Klaavu Juuso Akilles, 37. Lappalainen Olli Akilles, 44. Rantanen Aksel Akilles, 49. Ewalds Jonathan Akilles.

Kategoria 2 88 km. 1. Pulkkinen Oskari Reaktor Stanga Racing 2:11:58, 2. Viita Ville CCH, 3. Skutnabb Anton Cycle Club Helsinki ... 19. Flinck Andreas Akilles Green Team, 23. Ijäs Emil Akilles, 26. Kantonen Oskari Akilles, 39. Ahvenainen Tatu Akilles, 54. Hyttinen Jari Akilles.

Naiset 66 km. 1. Ahtosalo Anniina Henttala Development Team/Porin Tarmo, 2. Joronen Hanna IBD Cycling, 3. Hämäläinen Aino Henttala Development Team/Porin Tarmo ... 27. Jordas Ellen Akilles.

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut