Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olympiauinteihin matkaavat Teijonsalo ja Mattsson hyvässä vireessä Kuopiossa: "Suomen mestaruus on aina kova suoritus"

Fanny Teijonsalo ui toukokuussa Monacossa uuden Suomen ennätyksen (24,77) naisten 50 metrin vapaauinnissa, jossa jyväskyläläisuimari oli vahvin parhaillaan Kuopiossa käynnissä olevissa uinnin pitkän radan SM-kisoissa. Voittoisan päämatkansa ohella Teijonsalo vei SM-kullan nimiinsä perjantaina myös naisten 100 metrin perhosuinnissa.

– Suomen mestaruus on aina kova suoritus. Molemmissa uinneissa olin omalla tasollani ja kokonaissuoritukseen voi olla tyytyväinen, sanoi Teijonsalo toisen kisapäivän päätteeksi.

25-vuotias jyväskyläläisuimari kilpailee Kuopiossa viikonloppuna vielä neljällä matkalla, joiden tavoitteet ovat varsin selkeät.

– Jokaisesta startista lähdetään hakemaan aamuisin finaalipaikkaa ja iltaisin taistelemaan Suomen mestaruudesta.

Teijonsalo matkaa heinäkuussa uransa ensimmäisiin olympialaisiin rauhallisin mutta innokkain mielin.

– Alla on älyttömän hyvä kausi, eikä eteen ole tullut vielä huonoa kisaa. Tähän kun saadaan vielä kunnon viimeistelyt alle, niin uskon, että Tokiossa pystyn jopa parantamaan Suomen ennätystä.

"Tarkoitus on tuupata kovaa vielä kolme viikkoa"

Porilaisuimari Matti Mattsson piti Kuopion SM-uinteja hyvänä harjoituksena ajatellen Tokion olympialaisia. Mattsson voitti torstaina SM-kultaa päämatkallaan 200 metrin rintauinnissa, joka lopulta jäi hänen viimeiseksi kisakseen Kuopiossa.

– Kyse oli etukäteen laaditusta arvokilpailustrategiasta. Kuopion SM-uinnit olivat minulle välikisat, joissa sain muutaman ylimääräisen startin lisää, sanoi Tokion olympiarajan jo joulukuussa 2019 alittanut Mattsson.

Mattsson, 27, on edustanut Suomea aikuisten kesäolympialaisissa aiemmin Lontoossa vuonna 2012 ja Riossa 2016. Tokioon hän lähtee tavoittelemaan kolmea uintia 200 metrillä.

– Tarkoitus on tuupata kovaa vielä reilut kolme viikkoa, jotta saadaan hyviä ja onnistuneita treenejä alle. Sen jälkeen ryhdytään pikkuhiljaa löysäämään ruuvia.

Oman lisämausteensa Tokion kisamatkaan tuo koronaviruspandemiasta johtuva epävarmuus, joka pahimmillaan saattaa jopa peruuttaa heinäkuun loppupuolella alkavat kisat.

– Päätimme valmentajan (Eetu Karvonen) kanssa jo vuosi sitten, että keskitymme vain omaan tekemiseen. Eletään nyt siinä uskossa, että Tokiossa uidaan tänä kesänä olympiauinteja.

Kuopion SM-uinneissa nähtiin perjantaina yksi nuorten Suomen ennätys, kun helsinkiläisseura HSS vei SM-kullan nimiinsä miesten 4x200 metrin vapaauintiviestissä ajalla 7.42,29.