Olympiaurheilijat saavat polvistua Tokiossa ennen kilpailun alkua ja sen jälkeen

Kansainvälinen olympiakomitea KOK lievensi perjantaina urheilijoiden mielenilmauskieltoa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tokion olympiaurheilijat saavat ilmaista mielipiteitään vajaan kolmen viikon päästä alkavissa kesäkisoissa tietyin reunaehdoin, kun Kansainvälinen olympiakomitea KOK lievensi perjantaina urheilijoiden mielenilmauskieltoa.

Uuden ohjenuoran mukaan urheilijat saavat esimerkiksi polvistua ennen kilpailun alkua ja sen jälkeen, puhua näkemyksistään medialle tai käyttää tiedotustilaisuudessa vaatteita, joissa on protestilauseita.

KOK kieltää kuitenkin edelleen kannanottojen tekemisen kisojen aikana, palkintoseremonioissa ja olympialaisten kisakylässä. Komitea linjasi, ettei mielenilmauksia saa kohdistaa ihmisiin, maihin tai järjestöihin.

Urheilijat ovat kritisoineet viime aikoina laajalti olympialiikkeen pitkäaikaista sääntökirjaa ja etenkin sen kohtaa numero 50.2. Sääntöpykälän mukaan "olympialaisissa ei saa tehdä minkäänlaisia mielenosoituksia tai levittää poliittista, uskonnollista tai rasistista propagandaa".

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut