Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raviohjastaja Perttunen nousi harvinaiseen joukkoon: "Vähän hiljaiseksi vetää"

Ohjastaja ja valmentaja Tapio Perttunen sai lauantaina Suur-Hollola-raveissa harvinaisen tunnustuksen. Suomen Hippos myönsi hänelle raviurheilijan kultaisen ansiomerkin, jonka on aiemmin saanut vain kahdeksan ihmistä.

– Vähän hiljaiseksi vetää, tosi hieno kunnianosoitus tästä työstä. Edeltäjät, jotka ovat saaneet tämän, ovat tosi hienoja ihmisiä, Perttunen kuvasi ansiomerkin merkitystä Hippoksen tiedotteessa.

Raviurheilijan kultaisen ansiomerkin ovat aiemmin saaneet raviväelle tutut Jorma Kontio, Pekka Korpi, Pentti Savolainen, Tuomo Mäkelä, Martti Keskinen, Markku Nieminen, Timo Nurmos ja Seppo Suuronen.

Perttusen menestyksekkään kilpauran kohokohtiin nousevat erityisesti Saran Salaman voitot kotimaan suurkilpailuissa. Perttunen ohjasti, valmensi ja kasvatti Saran Salaman, joka voitti ravikuninkuuden kolme kertaa.

Perttunen ajoi myös Hipon ravikuningattareksi jo 40 vuotta sitten.

– Hipon ravikuningatartitteli tuli 1981, ja olin alle kolmekymppinen silloin. Se oli ensimmäinen voitto Kuninkuusraveissa, Perttunen muisteli.

Perttusen valmennustalli sijaitsee Orimattilassa. Lahdessa ajettava Suur-Hollola-ajo on hänelle kuin kotikilpailu.

– Einarsinin voitto Suur-Hollolassa oli myös mahtava voitto. Sekin on aina mielessä ja kuuluu top kolmoseen, Perttunen kertoi.

Kylmäveristen Suur-Hollola-ajon Perttusen tallin Saran Salama voitti neljä kertaa peräkkäin vuosina 2004–2007. Lämminveristen Suur-Hollola-ajon voittoa Perttunen juhli vuonna 1984 valmentamansa Einarsinin kanssa.

Perttunen, 64, on ohjastanut urallaan 5 758 ykkössijaa. Hänen valmennuslistoiltaan löytyy peräti 66 hevosta.