Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pekka Korpi näytti suuruutensa Suur-Hollola-ajon välierissä

Lahden Suur-Hollola-ravien viikonvaihteen toisena kisapäivänä seulottiin 12 lämminverihevosta perinteiseen Suur-Hollola-ajon finaaliin. Välierien voittoon ylsivät Katja Melkon valmentama MAS Capacity, Christa Packalénin Stonecapes Queila sekä Pekka Korven Hotshot Luca, joka oli nopein kilometriajallaan 12,2a. Voittajat juoksivat keulapaikalla.

– Hotshot Luca tuntui menevän helposti ja oli suhtkoht hyvä tänään. Luulen, että se parantaa huomiseen finaaliin, Korpi sanoi voittajahaastattelussa. Jatkoon etenivät myös BWT Ceasar, Mr Big Star ja Anything For You.

Toisessa välierässä Antti Teivaisen ohjastama MAS Capacity onnistui puolustamaan sisäradalta keulapaikan, eikä lopulta sen rinnalle kiertänyt Callela Lincoln vaatinut erikoisemmin vauhtia. MAS Capacity piti loppuun asti muut takanaan ja teki ajan 13,0a.

– Lähtöpaikka oli hyvä ja ennakkoonkin suunniteltiin, että jos hevonen on vain normaali, keulasta koetetaan ajaa. Loppusuoraa tultiin tosi kovaa, kun nyppäsin korvat auki, ohjastaja Teivainen kommentoi. Loppukilpailuun paikan lunastivat myös Cameron Evo, MAS Champ ja American Hero.

Finaali sunnuntaina

Kolmannessa välierässä Stonecapes Queila torjui hienossa loppusuoran kamppailussa Pekka Korven ohjastaman Run For Royaltyn, joka toi lajilegendalle kolmannen finaalipaikan. Huomiseen loppukilpailuun selvisivät kaksikon lisäksi Big Headache ja An-Dorra.

– Pekalla (Run For Royalty) oli viimeisessä kurvissa vähän ehkä ote, mutta se ero kääntyi sitten lopussa meidän puolellemme, Hannu Torvinen ihasteli sitkeää 12,7-tuloksen tehnyttä ajokkiaan.

96 000 euron ykköspalkinnolla ajettava finaali kilpaillaan sunnuntaina Lahden Jokimaalla kello 17.25. Välierät olivat osa lauantain Toto75-kierrosta. Neljä muuta kohdetta veivät nimiinsä Jussi Suomisen valmentama Issakan Valo, Christa Packalénin Pica-Pica Oak, Juhani Inkisen Aatsi ja Pekka Ruuthin Effronte Photo.