Kuumaa menoa Loviisan raviradalla – helle ei kuitenkaan hidastanut hevosten ja ohjastajien menoa

Raviurheilu: Loviisan raviradalla ravattiin kesän toiset kesäravit aurinkoisessa ja kuumassa säässä.

Ravikansaa hellittiin Loviisan raviradalla auringolla ja lämmöllä kesän toisissa kesäraveissa. Lämpömittari kipusi parhaimmillaan kolmenkympin paremmalle puolelle, eikä pilvistä ollut tietoakaan. Siitä huolimatta raveissa nähtiin komeita suorituksia, joissa muutamissa lähdöissä hätyyteltiin jopa Loviisan raviradan rataennätystä.

Itä-Uudenmaan Oriyhdistyksen Teemu Keskitalo urakoi kuumassa säässä kuudessa lähdössä. Osassa omilla hevosillaan, ja osassa ohjastamalla muiden hevosia. Parasta vauhtia Keskitalo piti ravien toisessa lähdössä Wheel Of Life hevosellaan, jossa kaksikko nappasi kolmannen sijan.

– Ei mennyt ihan sillä tavalla mitä olin alun perin ajatellut, Keskitalo harmitteli kokonaissaldoaan.

– Tämä on raviurheilua ja hevosten kanssa mennään. Aina ei mene, niin kuin on itse ajatellut.

– Mutta siihen nähden, että saldoksi tuli kolmas, neljäs, viides ja kahdeksas sija, niin ihan ok tulos. Pari hevosta laukkasi, joista tuli hylkäys.

– Muutamat hevoset suorittivat kyllä oman osuutensa ihan hyvin, mutta kokonaisuus ei mennyt ihan niin hyvin, miten se olisi voinut parhaimmillaan mennä.

Kyllä tälläkin kelillä ihan hyvin pärjää, kun muistaa vain juoda riittävästi.

– Kohtalainen päivä kuitenkin. Oman hevoseni, Hellon laukka yhdeksännessä lähdössä ehkä harmittaa eniten, koska jos sitä ei olisi tullut, niin olisimme olleet voittokamppailussa mukana.

Kuumalla säällä on syytä muistaa juoda riittävästi vettä, niin ihmisten kuin hevostenkin. Kun olosuhteet ottaa huomioon, niin ei kuuma sää sinänsä hidasta menoa raviradallakaan.

– Kyllä tälläkin kelillä ihan hyvin pärjää, kun muistaa vain juoda riittävästi, Keskitalo korostaa.

– Ohjastalla on sinänsä helpompaa, kun hevonen tekee suurimman työn. Mutta kyllä kuskinkin pitää muistaa juoda ja syödä.

– Itse tankkasin omat hevoseni jo pari päivää etukäteen. Juotin niille veden lisäksi elektrolyyttejä, B-vitamiinia ja muuta vastaavaa juomaa. Tätä tarjoan niille semmoiset noin 40 litraa päivässä normijuomisen lisäksi.

– Yhteensä nestettä menee näillä keleillä noin 80 litraa päivässä hiukan hevosta riippuen.

– Hyvä lämmittely on tietysti myös tosi tärkeää. Näillä keleillä lämmittelyn ja itse kilpailun välille jätetään väliin kolme lähtöä normaalin kahden sijasta, että hevonen ehtii palautua riittävän hyvin.

– Kilpailun jälkeinen pesu myös virkistää mukavasti. Riittävä juominen on kaikkein tärkeintä. Kun hevosista pidetään hyvää huolta, niin kyllä ne näilläkin keleillä ihan hyvin selviää kilpailemisesta.

Loviisan ravirataa ylläpitää, ja raveja järjestää vuonna 1926 perustettu Itä-Uudenmaan Oriyhdistys. Ravirata valmistui vuonna 1950 aivan keskustan tuntumaan, vain 700 metrin päähän Loviisan torilta. Se kuuluu Suomen Hippoksen rataluokituksessa kesäratoihin, jotka pitävät kilpailuja vain kesäkaudella. Loviisa on yksi Suomen suosituimpia kesäraviratoja, ja siitä käytetään nimitystä ”Kesäratojen kuningatar”. Suomen Hippos palkitsikin radan vuoden kesäratana 2019. Kesäravit pyörii pitkälti aktiivisten vapaaehtoistensa varassa. Yhdistyksessä varapuheenjohtajana toimiva Teemu Keskitalokaan ei laske omia talkootuntejaan sen kummemmin.

– Kesäänhän tämä meidän yhdistyksemme kausi kohdistuu. Siinä mielessä tosi tärkeää kaikille, ja tähän yritetään panostaa täysillä.

– Meillä on tosi hyvä porukka kasassa, ja kesäravit yhdistävät meidät.

– Kiitos onnistuneista raveista kuuluu aina koko porukalle, kun talkootyöllä suurimmaksi osaksi mennään.

– Tosi hienoa, että kaikki ovat niin innoissaan mukana. Kyllähän Loviisan kesäravit on aina semmoinen kesän huippukohta. Täällä on yleensä aina tosi hyvin yleisöä ja ihan omanlainen tunnelmansa.

Voittajat

Loviisan Kesäravit 5.7.

1. ponilähtö: Bae / Ronja Grönman 2.54,6.

2. ponilähtö: Aarteen Timantti / Ronja Grönman 2.21,1x.

1. lähtö: Tanhuan Lilja / Jeroen van Craen 36,5.

2. lähtö: Vernita Green / Tommi Kylliäinen 17,9.

3. lähtö: Laretta / Henry M Bollström 32,8.

4. lähtö: Ztella Beluga / Arna Ruohomäki 17,7.

5. lähtö: Why Cane / Marko Heikari 17,64.

6. lähtö: Ice Wine / Olli Koivunen 14,3.

7. lähtö: Rose Stahl / Esa Holopainen 16,8.

8. lähtö: Novan Voitto / Teemu Okkolin 27,7.

9. lähtö: Amadeus Possible / Toni Florin 14,3.

10. lähtö: Franster / Ari Moilanen 28,6.

Tarkemmat tulokset ja yksityiskohdat: https://heppa.hippos.fi/mobiili/races/event/2021-07-05/LO/1

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut