Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britannian viranomaiset heltyivät, tuhat italialaista futisfania pääsee pikavisiitille EM-finaaliin

Italian jalkapalloliitto ja Britannian viranomaiset ovat saaneet solmittua sopimuksen, jonka perusteella 1 000 italialaiskannattajaa saa matkustaa seuraamaan maansa historian neljättä EM-loppuottelua Lontooseen. Koronavirustilanteen takia muista maista on ollut hyvin vaikeaa päästä Lontooseen.

Tuhannen italialaisen ryhmä tekee sunnuntaina poikkeusjärjestelyin pikavisiitin Lontooseen siten, ettei kukaan joudu karanteeniin ennen ottelua. Italialaiskannattajat saapuvat Lontooseen juuri ennen iltakymmeneltä alkavaa loppuottelua ja viettävät kaupungissa alle 12 tuntia. Italian jalkapalloliitto järjestää kannattajille suorat lennot sekä kuljetukset Lontoossa. Wembleyn stadionilla kannattajaryhmä istuu täysin omana ryhmänään.

Ennen matkaa kannattajien on käytävä PCR-testissä ja palatessaan noudatettava Italian viranomaisten sääntöjä Britanniasta palaaville turisteille. Se tarkoittaa käytännössä viiden päivän kotikaranteenia.

Italian jalkapalloliiton mukaan edestakaiset lennot maksavat kannattajille 610 euroa henkilöä kohden ja ottelulipun saa lunastaa 95 eurolla. Tuhannen kisaturistin ryhmän lisäksi Italian jalkapalloliitto saa kisajärjestäjiltä 6 500 ottelulippua jaettavaksi sellaisille Italian kannattajille, jotka asuvat Britanniassa.

Englannin EM-kisamiehistöllä jälleen uusi mahdollisuus rajojen rikkomiseen

Jalkapallon miesten EM-kisoissa finaalipaikasta taisteleva Englanti tavoittelee jalkapallohistoriaa, johon sillä on mahdollisuus yltää, mikäli se kukistaa keskiviikon EM-välieräottelussa Tanskan.

Kertaakaan aiemmin Englantia ei ole nähty jalkapallon miesten EM-kilpailuiden loppuottelussa, ja vuoden 1966 MM-kullan jälkeen Englanti on yltänyt ainoastaan neljästi jalkapallon arvokisojen välierävaiheeseen.

Englanti ja Tanska kohtaavat toisensa Lontoon Wembleyllä lähes 60 000 tuhannen katsojan edessä, joista suurin osa koostuu brittikannattajista. Isäntäjoukkue saa asetelmasta mainion kotiedun, mutta pelkästään se ei tule riittämään finaalipaikkaan.

– Maallamme ei ole niin hyvää jalkapallohistoriaa kuin joskus haluamme itsellemme uskotella, kommentoi Englannin päävalmentaja Gareth Southgate.

– EM-kisajoukkueemme pelaajat tekevät massiivisia harppauksia eteenpäin ja ylittävät esteitä koko ajan. Olemme rikkoneet useita esteitä tämän turnauksen aikana, ja Tanskaa vastaan meillä on mahdollisuus jatkaa samalla linjalla, Southgate lisäsi.

Kolme maalia lopputurnauksessa viimeistellyt englantilaishyökkääjä Harry Kane muistuttaa, että Englannin tulee osoittaa pystyvänsä pelaamaan myös runsaslukuisimman yleisön edessä sitten koronaviruspandemian alun jälkeen.

– Voimme puhua niin paljon kuin haluamme, mutta totuus on se, että meidän on mentävä kentälle ja pystyttävä parhaimpaamme, Kane sanoi.

Sunnuntaisessa EM-loppuottelussa keskiviikon voittajaa odottaa Italia, joka kukisti tiistaina omassa välierässään Espanjan rangaistuspotkukilpailun jälkeen maalein 4–2.