FC Futuran miehille kauden ensimmäinen tappio – vastassa oli tosin myös yksi sarjan ennakkosuosikeista

Jalkapallo: Futuran miehet olivat voittaneet kaikki aiemmat neljä otteluansa.

FC Futuralla oli hetkensä, mutta Atlantis FC/Akatemia kävi nappaamassa Kolmosen sarjapisteet Porvoosta. Toni Degerlund

Toni Degerlund

FC Futuran miesten edustusjoukkue on löytänyt erinomaisen vireen miesten Kolmosen kauden alkuun. Ennen perjantaita, porvoolaiset olivat voittaneet kaikki neljä pelaamaansa ottelua. Perjantaina, porvoolaiset ottivat vuorostaan mittaa yhdestä oman C-lohkonsa ennakkosuosikista, Atlantis FC/Akatemiasta. Tiedossa oli kauden kovin ottelu ja vastustaja. Atlantis kävikin nappaamassa lopulta täydet kolme sarjapistettä Porvoosta 1–3 (0–0) lukemin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tarkkaa peliä puolin ja toisin. Kumpikin joukkue pyöritti palloa ihan kohtuullisesti, mutta vieraiden taituruus pallonkäsittelyssä tuli ilmi. Atlantis hallitsi hienoisesti enemmän pallollista peliä, vaikka maaliin saakka palloa ei ensimmäisen puoliajan aikana saatukaan. Myös porvoolaisilla oli muutamat hyvät mahdollisuudet iskeä pallo helsinkiläisten maaliin, mutta tässä ei kuitenkaan onnistuttu.

FC Futuran Henri Pulkkinen on löytänyt hyvän vireen alkukauden loukkaantumisen jälkeen. Toni Degerlund

Toinen puoliaika alkoi pitkälti samoissa merkeissä, kuin ensimmäinenkin. Palloa siirreltiin rivakasti molemmissa päissä, mutta paine oli selvästi enemmän Futuran päässä. 73 minuutin kohdalla Atlantiksen Mohamed Lassoued iski ottelun avausmaalin. Kun vieraiden Jean Pedro Costa De Lima pamautti kuusi minuuttia myöhemmin pallon jälleen Futuranmaalin perukoille, alkoi ilmassa olemaan jo ratkaisun makua. Porvoolaiset eivät kuitenkaan suostuneet vielä luovuttamaan, vaan iskivät lisää kaasua. Futuran Nico Eerola onnistuikin kaventamaan tilannetta 85 minuutin kohdalla. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu, kun Mohamed Lassoued täräytti toisen, ja vieraiden kolmannen maalin toisen puoliajan jatkoajalla. Näin ottelun voittajasta ei jäänyt jossiteltavaa.

FC Futuran Jameel Hussein Abbas on tässä vaiheessa porvoolaisten tehokkain pelaaja kuudella maalillaan. Toni Degerlund

FC Futuran miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Johan ”Jugi” Lönnqvist myönsi, että vastustaja oli tällä kertaa parempi.

Me emme olleet tänään parhaimmillaan, mutta toki vastustaja oli erittäin hyvä.

– Me emme olleet tänään parhaimmillaan, mutta toki vastustaja oli erittäin hyvä.

– Vastustajalla oli kahdeksan kaveria, jotka pelaavat seuran ykkösjengissä, Kakkosessa.

– Ykkösjengillä oli tauko, joten he pystyivät käyttämään ykkösjengin pelaajia.

– Ei me tosin sen taakse mennä. 0–2 maali oli meiltä turha, ja olisi ollut vältettävissä. Sitä kautta taka-ajo tuli hiukan liian pitkäksi.

– Saimme lopussa ihan hyvin painetta, mutta vastustaja sai vielä lopussa kolmannen maalin.

Sarja on selvästi tasaisempi, kuin viime kaudella.

– Jotain pientä, mutta toki kauden paras vastustajakin. Tästä mennään vain eteenpäin.

Seuraavaksi FC Futura matkustaa Lahteen, jossa se kohtaa Kisapuisto Stadionin tekonurmella FC Kuusysin perjantai-iltana 23.7. Seuraava kotiottelu on vastaavasti perjantaina 30.7. Porvoo Keskusnurmella Helsingin Puotinkylän voimistelu- Ja urheiluseura Valttia vastaan, joka on yksi sarjan kovimmista joukkueista, ja yksi C-lohkon ennakkosuosikeista. Lönnqvist korostaakin, että sarja on tällä kaudella kova, jossa ei ole varaa virheisiin.

– Kontu, Atlantis ja Valtti ovat ennakkosuosikeista ehkä kovimmat joukkueet, Lönnqvist analysoi.

– Kontu on ehkä menettänyt alkukaudella enemmän pisteitä mitä itse odotin. Valtti on vastaavasti vahvistunut paljon viime kaudesta, ja on ollut odotetun vahva. Atlantis on aina kova.

– Sarja on selvästi tasaisempi, kuin viime kaudella.

Kiitos, että Uusimaan urheilutoimitus on vahvasti koko ajan mukana meidän peleissämme.

FC Futuran miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Johan ”Jugi” Lönnqvist. Toni Degerlund

Lönnqvistillä on selvä selitys Futuran menestykselle.

– Meidän runkomme on pysynyt melko samana. Meillä on selkeä pelitapa ja nöyryys on meidän vahvuuksiamme, Lönnqvist toteaa.

– Sen lisäksi meidän joukkueessamme on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta, ja sen myötä meidän pelimmekin paranee.

– Ennen kauden alkua seurasimme tarkkaan viranomaisten ohjeistuksia koronan suhteen, ja olemme menneet säädösten mukaisesti.

– Meillä olikin jaksoja, jolloin pelaajamme ovat harjoitelleet omatoimisesti. Talven ja kevään aikana oli myös jakso, jolloin seuran alle 20-vuotiaat harjoittelivat yhdessä.

Tällä hetkellä FC Futuran harjoitusrytmi on kolme kertaa viikossa, jonka päälle tulee pelattava ottelu.

– Suurin muutos harjoitteluumme tehtiin jo viime kaudella, jolloin panostus palautumiseen lisääntyi, Lönnqvist kertoo.

– Sitä olemme jatkaneet tällä kaudella, ja olemme saaneet vietyä tätä vielä eteenpäinkin, Kalle Tolsan tultua mukaan vahvasti fysiikkavalmennukseemme.

– Omaan pelitapaamme on myös panostettu. Pyrkimyksenämme onkin pelata omilla vahvuuksillamme.

Kauden alussa tavoitteeksi asetettiin sarjanousu, eikä se ole matkan varrella muuttunut. Paineita tästä ei kuitenkaan suostuta ottamaan, vaan jokaista ottelua lähdetään voittamaan peli kerrallaan.

– Futura on seurana vahva. Kyllä porvoolaisen jalkapallon pitäisi ehdottomasti olla Kakkosessa, joka olisi mielestäni joukkueellemme oikeampi sarjataso, Lönnqvist toteaa.

– Nousu on kuitenkin aina tosi hankalaa. Tavoitteita pitää silti aina olla, ja sen eteen pitää joka päivä tehdä määrätietoisesti töitä.

– Kauden jälkeen katsotaan mihin meidän rahkeemme ovat riittäneet.

– Kiitos, että Uusimaan urheilutoimitus on vahvasti koko ajan mukana meidän peleissämme.

Tilastot

FC Futura–Atlantis FC/Akatemia 1–3 (0–0)

1. puoliaika: ei maaleja.

2. puoliaika: 73 min. Lassoued Mohamed 0–1, 79 min. Costa De Lima Jean Pedro 0–2, 85 min. Eerola Nico 1–2, 90+4 min. Lassoued Mohamed 1–3.

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/1910346/events

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut