Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Barty nousi ensimmäisen kerran Wimbledonin mestariksi, Hietaranta eteni tyttöjen nelinpelin finaaliin

Australian Ashleigh Barty saavutti lauantaina uransa ensimmäisen Wimbledon-mestaruuden, kun naisten kaksinpelin loppuottelussa kukistui Tshekin Karolina Pliskova erin 6–3, 6–7 (4–7), 6–3. 25-vuotiaalle naisten maailmanlistan ykköspelaajalle kyseessä oli uran toinen grand slam -voitto kaksinpelissä. Barty voitti vuonna 2019 Ranskan avointen kaksinpelimestaruuden.

– Kesti todella kauan, ennen kuin tajusin voittaneeni turnauksen. Tämänhetkinen tunne on paljon parempi, mitä olisin koskaan osannut kuvitella. Elän tällä hetkellä unelmaani, sanoi Barty mestaruuden ratkettua.

Kolmieräiseksi venyneestä finaalista muodostui lopulta tiukka vääntö, jossa molemmat osapuolet esittivät parastaan. Nykyisen ja entisen maailmanlistan ykköspelaajan yhteenotto olisi voinut aivan hyvin päättyä kumman tahansa eduksi. Ratkaisevillä hetkillä Barty oli astetta vastustajaansa terävämpi.

– Karolina pelasi uskomattoman turnauksen. Hän on taistelija, joka toi esiin parhaat puoleni. Uskon, että tulemme pelaamaan vielä monia otteluita vastakkain, australialaispelaaja totesi.

Pliskova, 29, myönsi ottelun jälkeen nauttineensa jokaisesta hetkestä, jonka sai turnauksen aikana kokea.

– Taistelin kovasti tehdäkseni pelistä Bartylle vaikean, mutta hän pelasi todella hienosti, kyyneliään pidätellyt Pliskova tunnusti.

Hietaranta nousisi voitolla harvalukuiseen suomalaisjoukkoon

Suomen Laura Hietaranta eteni Wimbledonissa tyttöjen nelinpelin finaaliin yhdessä Belgian Sofia Costoulasin kanssa. Pari kukisti lauantaina pelatussa välierässä toiseksi sijoitetut Tshekin Linda Fruhvirtovan ja Puolan Polina Kudermetovan. Voitto kirjattiin Hietaranta/Costoulas -parille lopulta erin 2–6, 6–2, 10–8.

Sunnuntain finaalissa vastaan asettuvat ykköseksi sijoitetut Valko–Venäjän Kristina Dmitruk ja Venäjän Diana Shnaider.

– Mieletöntä henkistä venymistä tytöiltä kovimmissa paikoissa, juuri silloin kun panokset olivat pöydässä. Tätä hetkeä pitää nauttia hetki, mutta katseet siirtää jo kohti sunnuntaita. Tytöillä on kova usko ja itseluottamus tällä hetkellä, kommentoi valmentaja Erik Hakkarainen Tennisliiton verkkosivuilla .

Hietaranta tavoittelee sunnuntaina pääsyä harvalukuiseen suomalaisjoukkoon, sillä Grand Slam -tasolla mestaruutta on aiemmin juhlinut ainoastaan viisi suomalaista. Aikuisten puolella Henri Kontinen kahdesti ja kertaalleen myös junioreissa, jossa niin ikään voitokkaita ovat olleet myös Otto Virtanen, Harri Heliövaara, Jarkko Nieminen ja Birgitta Lindström.