Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koskenkorva tuplasi voittoputkensa kiteeläisten kustannuksella

Koskenkorvan Urheilijoiden itärajan kiertue miesten Superpesiksessä supistui yhteen peliin sunnuntain Imatran vierailun kaaduttua isäntien koronakaranteeniin. Kovin suruissaan ilmajokiset tuskin kotiin palasivat, kun Kiteen Pallo tarjosi Rantakentällään lauantaina kaikki sarjapisteet viemisiksi tappiolukemilla 0–2 (4–5, 4–9).

Neljännen peräkkäisvoiton saalistanut KoU voitti KiPan kahdesti neljän vuorokauden aikana. Molemmissa otteluissa viuhkaa heilutti sairastunutta Mikko Vainionpäätä tuurannut KoU-legenda ja seuran puheenjohtaja Jukka Latvala. KoU ei ole jäänyt Kiteellä pisteettä yli kahdeksaan vuoteen.

– Olimme sisäpelissä todella sitkeitä ja pelasimme koko joukkueella sovitusti. Vaikka KiPalla oli 19 kolmostilannetta, homma oli koko ajan hallinnassamme. Mulla oli varastohommista vain viikon kesäloma, ja se on nyt vietetty, joten Mikko ottaa viuhkan takaisin, Latvala naurahti.

Vieraiden jokeri Petteri Kortelaisen kaksi takakentän kotiutuslyöntiä ja Juuso Vuorenmäen kakkosjatkeen kunnari-isku (1+2) takasivat avausjaksolla riittävän etumatkan. KiPa tosin tuli viimeisen vuoroparin tasoittavalla juoksun päähän, kun Sami Mikkolanaho iski ajolähdöstä kahdella lyönnillä 1+3 juoksua. Vuorenmäki, 23, on lyönyt pääsarjauransa viidestä kunniajuoksusta kolme KiPaa vastaan tällä viikolla.

Toisella jaksolla KoU rummutti molempiin kahteen ensimmäiseen sisävuoroonsa neljä juoksua vain yhden palon rasittamana. Kortelainen nosti ottelun kotiutusmääränsä viiteen, mutta kaksi juoksua KoU sai myös lukkari Jesse Eskelisen lahjoittamina vapaataipaleina.

KiPan palkitut olivat koronakaranteenista muutaman tunnin etuajassa vapautunut ja toisella jaksolla 1+3 juoksua lyönyt Hannes Pekkinen (12 kärkilyöntiä/15 yritystä) ja jokeri Mikkolanaho (5/12). KiPan kakkospelinjohtajana debytoi Haminan Palloilijoiden jumbojoukkueesta keskiviikkona potkut saanut Juho Kaikko.

Ilmajokisten tehomiehet olivat kahdeksasta kotiutuspaikasta viisi juoksuaan yksitellen paukutellut Kortelainen (5/12) ja lukkari Juho Hakomäki (6/10).

Tahkolta pikakuitti Kempeleen Kirille

Hyvinkään Tahko maksoi pisteettömän keskiviikkoisen Kempeleen vierailun velat Kempeleen Kirille ottamalla pikauusinnassa kotivoiton 2–0 (5–2, 1–0).

Tahko livahti avausjaksolla jo viiden juoksun johtoon. Juoksuista kaksi ensimmäistä toi Jere Vikström, Riku Hokkasen kotiuttamana ja Kirin lukkari Jani Lassilan lautasväärällä tarjoilemalla vapaataipaleella.

Kotivoitto oli jo ratkennut toisella jaksolla, kunnes bonuspisteen Tahkolle varmisti viimeisen vuoroparin tasoittavalla jokeri Juha Korhonen kotiutettuaan Teemu Nurmion palottomassa ajolähdössä.

Vain yhden kotiottelun hävinneen Tahkon sankarit olivat 1+1 juoksua lyönyt Santtu Patova (6/10) ja lukkari Petteri Alanen (0/0).

Kiristä erottuivat sieppari Antti Korhonen (3/7) ja lukkari Lassila (2/6).