Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pari Laura Hietaranta/Sofia Costoulas on hävinnyt tenniksen tyttöjen nelinpelifinaalin Wimbledonissa

Laura Hietaranta ja hänen belgialaisparinsa Sofia Costoulas ovat hävinneet tenniksen tyttöjen nelinpelifinaalin Wimbledonissa. Mestareiksi ylsivät ykköseksi sijoitetut Valko-Venäjän Kristina Dmitruk ja Venäjän Diana Shnaider, jotka vievät loppuottelun nimiinsä 6–1, 6–2. Ottelu kesti tunnin ja kuusi minuuttia.

Tappio tiesi sitä, ettei helsinkiläisestä Hietarannasta tullut kuudetta suomalaisjunioria grand slam -turnausvoittajana. Wimbledonin junioriturnauksessa suomalaisista ovat voittoon asti edenneet Birgitta Lindström tyttöjen kaksinpelissä vuonna 1966 ja Otto Virtanen poikien nelinpelissä vuonna 2018.

Komean uransa jo lopettanut Jarkko Nieminen voitti vuonna 1999 Yhdysvaltain avointen poikien kaksinpelin. Harri Heliövaara vei vuonna 2007 nimiinsä Australian avoimissa poikien nelinpelin, ja Henri Kontinen ylsi vuonna 2008 Ranskan avointen poikien nelinpelin mestariksi.

Aikuisten grand slam -voittajaksi suomalaisista juniorimestareista on edennyt toistaiseksi vain Kontinen. Hän voitti Wimbledonissa sekanelinpelin britti Heather Watsonin kanssa vuonna 2016 ja jatkoi Australian avoimen turnauksen miesten nelinpelin voittoon vuonna 2017, parinaan Australian John Peers.

Hietaranta ylitti odotukset

Vaikka finaali päättyi tappioon, uransa toista grand slam -tennisturnausta pelannut Hietaranta, 17, ylitti lontoolaisilla nurmikentillä odotukset. Alkukesällä Ranskan avoimissa hän ja Costoulas putosivat nelinpelissä toisella kierroksella.

Sunnuntain finaalissa avauserä meni voittajaparille 26 minuutissa 6–1, mutta toisessa erässä Hietaranta ja Costoulas pääsivät 2–0-johtoon. Sen jälkeen ykkössijoitetut Dmitruk ja Shnaider karkasivat otteluvoittoon.

Hietaranta ja Costoulas olivat Wimbledonissa sijoittamattomia.

Kaksinpelissä Hietaranta karsiutui avauskierroksella, mutta sai kokea Wimbledonin oikut. Sateisen sään takia hänen ottelunsa Tshekin Linda Klimovicovaa vastaan venyi kaksipäiväiseksi.