Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Djokovic kuudennen kerran Wimbledonin mestari: "Tämän turnauksen voittaminen on erityistä"

Wimbledonin tennisturnauksen miesten kaksinpeli päättyi maailmanlistan ykköspelaajan juhliin, kun Serbian Novak Djokovic päihitti sunnuntain loppuottelussa turnauksessa seitsemänneksi sijoitetun Italian Matteo Berrettinin erin 6–7 (4–7), 6–4, 6–4, 6–3.

– Wimbledonissa voittaminen oli lapsena aina suurin unelmani. Olen sanonut monesti, että tämän turnauksen voittaminen on täysin erityistä, kommentoi Djokovic ottelun jälkeen.

Lähes kolme ja puoli tuntia kestäneestä kamppailusta muodostui todella kova taistelu. Kuudennen Wimbledon-mestaruutensa voittanut Djokovic ja ensimmäistä kertaa grand slam -turnauksen finaalissa pelannut Berrettini tarjosivat yleisölle viihdettä koko rahan edestä.

– Ottelusta muodostui kova taistelu. Matteo pelasi upean turnauksen ja antoi minulle todella kovan vastuksen. Tiedän, ettei finaaleissa häviäminen tunnu hyvältä, mutta uskon hänellä olevan vielä loistava ura edessään, Djokovic jakoi tunnustusta vastustajalleen.

"Kukaan meistä ei ole vielä lopettamassa"

Voittonsa myötä Djokovic, 34, kirjoitti itsensä myös tennishistoriaan, sillä mestaruus on serbialaispelaajalle jo uran 20:s grand slam -tasolla. Aktiivipelaajista vastaavaan ovat aiemmin yltäneet Espanjan Rafael Nadal ja Sveitsin Roger Federer.

– Tämä tarkoittaa, että kukaan meistä kolmesta ei ole vielä lopettamassa uraansa, Djokovic vitsaili.

– Kunnioitan suuresti Nadalia ja Federeriä. He ovat suuria legendoja lajissamme ja kaksi tärkeintä pelaajaa, jotka olen urallani koskaan kohdannut.

Seuraavaksi Djokovicin tähtäimessä on syyskuisen Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen voitto. Jos serbialaispelaaja onnistuu vielä tuossa turnauksessa nousemaan voittajaksi, tulisi hänestä tällöin ensimmäinen miespelaaja, joka voittaisi kalenterivuoden kaikki arvoturnaukset ensi kertaa sitten Rod Laverin vuonna 1969.