Ratsastusurheilijat ry. täyttää 30 vuotta - Juhlavuoden tapahtumat käynnistyivät Talent Champion -ratsastuskilpailuilla

Kuvassa voittaja Ida Söderström Riijuri. Tuomari Pauli Riekkinen ja Ratu:n puheenjohtaja Roosa Korhonen Ratsastusurheilijat

Porvoo

Porvoolainen ratsastusseura Ratsastusurheilijat ry. täyttää tänä syksynä 30 vuotta.

Viikonloppuna järjestetyt RatU Talent Champion -kilpailut toimivat lähtölaukauksena juhlavuoden tapahtumille, jotka huipentuvat 28.8.2021 järjestettäviin kouluratsastuskilpailuihin.

Näissä aikuisratsastajille suunnatuissa kauden pääkilpailussa ratsastetaan varttuneempien ratsastajien keskuudessa jo legendaarisen suosituksi muodostunut +45-luokka, johon osallistujia matkustaa ympäri Uudenmaan.

Viikonloppuna järjestetyissä RatU Talent Champion -kilpailussa ratsastettiin lauantaina kouluratsastuskilpailu ja sunnuntaina kilpailtiin esteissä.

Talent Champion -kisaan osallistuivat kaikki luokat siten, että vaikeampiin luokkiin osallistuvat saivat tasoitusprosentin.

Kouluratsastuksessa junioriluokan voittajaksi ratsasti Riina Mällinen Axalla.

Senioriluokan voitti Katariina Johansson Anna-Britalla.

Vuoden 2021 RatU Talent Champion valittiin sekä koulu- että esteratsastuskilpailun tulosten perusteella.

Sunnuntain esteratsastuskilpailun voittajaksi ratsasti Ida Söderström Riijuri ratsullaan ja lauantaisen hyvän koulusuorituksen siivittämänä Ida ja Riijuri kruunattiin RatU Talent Champion 2021 voittajiksi. – – Olen kouluttanut Riijurin alusta alkaen itse. Pitkäaikainen ja säännöllinen treenaaminen on auttanut eteenpäin ja kannatellut niinä huonoina päivinä. Tämä kisaviikonloppu meni nappiin, palaset loksahtivat kohdilleen. Kisojen fiilis oli rento ja mukava, ennen kaikea lämmin! Tämä voitto antaa hienosti tukea sille, että olemme oikealla tiellä, iloitsi Ida Söderström.

Talent-ohjelma on Suomen Ratsastajainliiton valmennuksen laatu- ja kehitysohjelma liiton jäsenseuroille, ratsastuskouluille ja talleille, jotka haluavat tarjota nuorille ratsastajille järjestäytynyttä valmennustoimintaa sekä suunnitelmallista harjoittelua tavoitteena kilparatsastus. Ratsastusurheilijoiden Talent Team -toiminta käynnistettiin viisi vuotta sitten.

Systemaattinen valmennustoiminta ja ohjelmaan osallistuvien ratsastajien kova työ on kantanut hedelmää.

RatU-talenttien hevos- ja ratsastustaidot ovat kehittyneet merkittävästi.

RatU:n talent-ohjelmasta on ponnistettu hevosalan ammattikoulutukseen ulkomaille asti.

Koulutuomari ja estevalmentaja Pauli Riekkinen on seurannut RatU:n talentratsastajia alusta alkaen. Hän pitää SRL:n talent-ohjelmaa ensiarvoisen tärkeänä ratsastajien kehittymisen kannalta.

Esimerkiksi hän nostaa RatU Talent Champion 2021 voittajaksi ratsastaneen Ida Söderströmin. Riekkinen on nähnyt Söderströmin ja hänen ratsunsa Riiviön taitojen huikean kehityskaaren, jonka on mahdollistanut säännöllinen valmentautuminen.

– On ensiarvoisen tärkeää, että lapset ja nuoret saavat kokeilla taitojaan , opetella sääntöjä ja tutustua kisahulinaan turvallisessa ja tutussa porukassa. Taitojen, rohkeuden ja itsevarmuuden kasvamisen myötä tulokset nousevat kuin itsestään.

– Se näkyy tänä päivänä jo suoraan järjestettävissä kilpailuissa, joissa ratsastajat uskaltavat haastaa itsensä ilmoittautumalla entistä vaikeampiin luokkiin, tietää Pauli Riekkinen.

Ratsastusurheilijat ry. on Porvoon toisiksi suurin ratsastusseura.

Sen jäsenmäärä on noussut tasaisesti ja nyt lähestytään jo 200 jäsenen rajaa.

Seura järjestää monipuolisesti kilpailuja, valmennuksia ja hevosaiheisia tapahtumia.

Seuran jäsenet otetaan mukaan toimintaa suunnittelemaan.

Ratsastusurheilijat ry:n puheenjohtaja Roosa Korhonen on ollut mukana pienestä ponitytöstä lähtien ja on nähnyt seuran kehittyvän vuosien varrella.

– Jäsenmäärä on kasvussa ja toiminta on entistä monipuolisempaa. Tavoitteellisen valmentautumisen tulos alkaa näkymään. Ratsastajat pystyvät kehittymään huolimatta kovinkin erilaisista lähtökohdista.

– Vaikeammissa luokissa kilpaillaan niin omilla hevosilla, vuokratuilla ratsuilla kuin ratsastuskouluponeilla. Aktiivisten toimijoiden lisääntyminen mahdollistaa entistä isompien tapahtumien järjestämisen, puitteiden sallimissa rajoissa.

– Kaikkein parasta seurassamme on kuitenkin yhteisöllisyyden korostuminen. Talentit ovat kirjaimellisesti tiimi. Tämä on asia, jota on syytä vaalia ja kehittää.

– Tätä yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä seuramme pyrkii viemään eteenpäin Itä-Uusimaalaisten ratsastusseurojen ja hevosalantoimijoiden keskuuteen. Ratsastus on vaativa laji ja yhteisön tuki on tärkeää, toteaa puheenjohtaja Roosa Korhonen.

Tulokset

RatU:n Junior Talent 2021 I Riina Mällinen/Axa.

II Rosa Söderström/ Salmari.

III Ida Söderström/Riijuri.

RatU:n Senior Talent 2021 I Katariina Johansson/ Anna-Brita.

II Emma Ritari/Sakalas.

III Raisa Kempas/Rulett.

RatU:n Estetalent 2021 I Ida Söderström/Riijuri.

II Emma Ritari/Milou.

III Tuuli Kiviniemi /Rinkeli.

RatU:n Talent Champion 2021 Ida Söderström/ Riijuri.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut