Porvoon FC Futura junioreiden T13-tytöille Hesa Cupista hopeaa – vastassa oli kovia joukkueita saman ikäluokan Ykkösestä ja Kakkosesta

Jalkapallo: FCFJ:n T13-joukkue potki tämän vuoden Hesa Cupista hopeaa, joka on seuran kautta aikojen toiseksi paras sijoitus tyttöjoukkueelta perinteikkäässä jalkapalloturnauksessa.

FC Futura junioreiden (FCFJ) T13-joukkue oli tulessa tämän kesän Hesa Cupissa. Joukkue löysi eriomaisen pelivireen, josta palkintona oman sarjan hopeaa. Myös FCFJ:n P14-joukkue pääsi mitaleille, kun joukkue pelasi omasta sarjastaan hienosti pronssia. FCFJ:sta turnauksessa mukana oli kaikkiaan 15 joukkuetta. Porvoolaista väriä Hesa Cupiin toi myös yksi Porvoon Akilleen joukkue (P12 Harraste). Sipoon Idrottsföreningen Sibbo-Vargarnasta mukana oli vastaavasti 20 joukkuetta, ja Loviisasta mukana oli yksi FC Loviisan joukkue (P10).

FCFJ:n T13-joukkue oli lähtenyt ensimmäiseen Helsinki Cupiin lähes koko joukkueen voimin, kun 17 pelaajasta 15 oli mukana turnauksessa. Porvoolaiset olivat kovassa sarjassa, kun T13-sarjan muut joukkueet koostuivat pääsääntöisesti Palloliiton piirisarjojen Ykkösen ja Kakkosen jengeistä. Porvoolaiset putosivat viime kaudella Kakkosesta Kolmoseen. Tämä ei joukkuetta kuitenkaan hätkäyttänyt, vaan se pelasi ennakkoluulottomasti itsensä olympiastadionilla pelattuun A-finaaliin.

Porvoolaisten urakka alkoi kahdella alkusarjan pelillä Tapiolan urheilupuistossa. Ensimmäisestä ottelusta tuli 0–2 tappio Espoon yhdistelmäjoukkuetta, Kasiysi/Lepaa vastaan. FCFJ tuli kuitenkin toiseen otteluunsa sisuuntuneena, ja nappasikin tiukan taistelun jälkeen, komean voiton Laajasalon Palloseurasta (LPS) 3–1 lukemin.

– Turnauksen ensimmäisen päivän peleistämme, jäi positiivinen fiilis, ja usko mahdollisuuksiimme turnauksessa kasvoi heti, vaikka avausottelusta tulikin tappio, FCFJ T13-joukkueen valmentaja Sauli Kouva kertoo.

Seuraavaksi T13-joukkue nappasi tasapelin Nurmijärven Jalkapalloseuralta (NJS) 1–1 lukemin. Vaikka viimeinen alkusarjan peli päättyi 0–2 tappioon Helsingin Valttia vastaan, selvitti porvoolaiset tiensä jatko-otteluihin. Jatko-ottelut alkoivat riemukkaissa merkeissä, kun FCFJ vei Helsingin PK-35:sta voiton 0–2 lukemin. Rovaniemen Palloseuraa (RoPS) vastaan käytiin tiukkaakin tiukempi taistelu, joka kääntyi kuitenkin FCFJ voittoon rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 3–4 (1–1) lukemin. Finaalipaikkansa porvoolaiset ansaitsivat vastaavasti, kun Pajamäen Pallo-Veikot (PPV) kaatui seuraavassa ottelussa 4–3 lukemin. Finaalissa FCFJ onnistui kerran siirtämään pallon Musan Salaman (MuSa) maaliin, mutta kun porilaiset onnistuivat vastaavasti kolmesti, matkasi voitto lopulta Poriin.

Sauli Kouva oli joukkueestaan ja pelaajistaan ylpeä huikean turnauksen jälkeen.

Usko mahdollisuuksiimme turnauksessa kasvoi heti, vaikka avausottelusta tulikin tappio.

– MuSa oli kaatanut välierässä HJK:n. Finaalissakin he siirtyivät heti minuutin pelin jälkeen johtoon.

– Neljä minuuttia meidän verkossamme soi jälleen. Tämän jälkeen saimme hiukan omaa peliämme taas käyntiin.

– Porilaiset onnistuivat kuitenkin puolen kentän roiskaisullaan, iskemään jo kolmannen maalinsa ensimmäisellä puoliajalla.

– Lähdimme kuitenkin hakemaan toisella puoliajalla vuorotaan meidän avausmaaliamme. Ottelu oli hyvin hallinnassamme, ja paikkoja syntyikin hyvin.

– Jakson puolivälissä, meidän Siiri Pulkkinen kaadettiin rangaistualueella. Pallo pilkulle, josta Ainu Pennanen ei erehtynyt.

Tytöille finaali Olympiastadionilla oli varmasti ikimuistoinen, mutta niin oli myös koko turnaus.

– Loppuajan peli aaltoili päästä päähän, ja vaikka paikkoja oli, niin loppulukemat lopulta 3–1.

– Tytöille finaali Olympiastadionilla oli varmasti ikimuistoinen, mutta niin oli myös koko turnaus.

– Olimme liikkeellä isolla ringillä tyttöjä. Kentällä oli vain kahdeksan pelaajaa, mutta siitä huolimatta jokainen tyttö pääsi pelaamaan jokaisessa ottelussa, myös finaalissa.

– Hieno taistelu toi tytöille hopeamitalit kaulaan, ja nälkää jäi varmasti loppukauden peleihimme ja turnauksiin, Kouva kommentoi.

Turnaukset kaikki joukkueet ja tulokset löytyvät nettiosoitteesta: https://helsinkicup.torneopal.fi/taso/seurat.php.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut