Porvoolaiset hienosti hopealle Viikkari Biitsin naisten kilpasarjassa – äiti ja tytär pelasivat nyt ensimmäistä kertaa yhdessä Porvoon turnauksessa

Beach Volley: Viikonloppuna pelattiin jälleen jo perinteeksi muodostunut Viikkari Biitsi Porvoon Kokonniemessä.

Porvoolaiset Sara Tiihonen ja Gina Rask nappasivat tämän kesän Porvoon Viikkari Biitsin kilpasarjasta hienosti hopeaa. Toni Degerlund

Toni Degerlund

Tämän vuoden Viikkari Biitsi keräsi lopulta naisten kilpasarjaan 11 joukkuetta, ja miesten kilpasarjaan 6 joukkuetta. Naisten ja miesten touhusarjoissa vastaavasti oli täydet sarjat joukkueita, eli naisissa 12 joukkuetta, ja miehissä 8 joukkuetta. Porvoolaista väriä nähtiin naisten kilpasarjassa, jossa oli kaksi joukkuetta mukana, S&G ja DudeSweet. S&G joukkue koostui äidin Gina Raskin, ja hänen tyttärensä Sara Tiihosen, muodostamasta joukkueesta. Äiti ja tytär hallitsivat hikiset oltavat erinomaisesti ja nappasivat turnauksesta hopeaa Porvooseen. DudeSweet joukkueessa pelanneet porvoolaissisarukset, Heidi ja Susanna Lamberg sijoittuivat vastaavasti naisten kilpasarjassa kuudenneksi.

Gina Rask ja Sara Tiihonen nauttivat pelaamisesta. Äiti on aikoinaan valmentanut tytärtään Porvoon NMKY:n tyttöjoukkueessa, mutta nyt kaksikko pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa yhdessä Porvoon turnauksessa, kuten kaikki muutkin tämän kauden aiemmat Biitsiturnaukset muilla paikkakunnilla. Kumpikin on kyllä osallistunut turnaukseen aiemminkin, Rask käytännössä siitä saakka, kun turnausta alettiin järjestämään Porvoossa 2000-luvun alussa.

– Hyviä pelejä, ja naisten kilpasarjassa oli tänä vuonna hyvä taso, Sara Tiihonen toteaa.

– Äidin kanssa pelaamisessa, on se hyvä puoli, että voi sanoa suoraan mitä ajattelee.

– Sara sanoo kyllä tosi suoraan asiat, eikä haittaa yhtään. Itsekin sanon takaisin, kun on asiaa, Gina Rask naureskelee tyttärensä vierellä.

– Meidän pelimme ovat kyllä toimineet hyvin yhteen, ja olemme molemmat tyytyväisiä peleihimme.

Hyviä pelejä, ja naisten kilpasarjassa oli tänä vuonna hyvä taso.

– Kun olen valmentanut Saraa ihan pienestä, niin meillä on aika samanlaiset ajatukset lentopallon pelaamisesta.

Porvoolaiset Sara Tiihonen (vas.) ja Gina Rask aloittivat pelaamaan tällä kaudella beach volleyta yhdessä. Toni Degerlund

Miesten sarjassa ei porvoolaisia ollut mukana, mutta voitto meni tällä kertaa Vantaalle, kun JuHe -joukkueen Juhani Nousiainen ja Heikki Hakala veivät voiton niukasti. Toiseksi tullut Henkka&Teijo -joukkue keräsi yhtä paljon pisteitä, mutta vantaalaisilla oli erävoittoja enemmän. Kaksikko on aiemmin osallistunut Porvoon Viikkari Biitsiin miesten Touhusarjassa, mutta halusi tällä kertaa lisää vauhtia kilpasarjasta.

– Hyvin meni siihen nähden, että ensimmäistä kertaa osallistuimme kilpasarjaan, Nousiainen riemuitsi.

– Viime kerralla, olimme tosiaan mukana Touhusarjassa, ja silloinkin olivat kelit kohdillaan. Järjestelyt toimivat täällä hyvin ja puitteet ovat kunnossa, joten kiva olla aina mukana täällä.

Hyvin meni siihen nähden, että ensimmäistä kertaa osallistuimme kilpasarjaan.

– Voitto tuntui kyllä hienolta. Pelit olivat hyviä, ja sarjassa oli aika tasaisia joukkueita, Hakala kommentoi parinsa viereltä.

– Voitto ratkesi meille varmaankin, meidän tasaisen, varman suorittamisemme ansiosta. Ei ollut ehkä mitään todella hienoja ja näyttäviä pelejä, mutta tasaisen varmaa tekemistä.

Vantaalaiset Juhani Nousianen ja Heikki Hakala vei tämän kesän Porvoon Viikkari Biitsin miesten kilpasarjan voiton. Toni Degerlund

Perinteistä Viikkari Biitsiä on järjestetty 90-luvulta lähtien. Porvoossa turnausta on pelattu 2000-luvun alusta lähtien. Yleensä kesän aikana on pelattu kaksi turnausta, ja tänäkin vuonna, toukokuussa oli alun perin tarkoitus pelata turnaus, mutta tämä jouduttiin perumaan koronarajoituksien vuoksi. Porvoon turnauksen isäntänä toimii Porvoon NMKY, ja tämän kesän turnausvastaavana toimi seuran puuhanainen, Virpi Varjolaakso.

– Sää kyllä suosi meitä viikonloppuna. Turnaus keräsikin hyvin joukkueita tänne Porvooseen ja pelit olivat hyviä, Varjolaakso kommentoi.

Sarjojen taso oli lopulta tosi tasainen.

– Teimme turnausohjelmamme sen mukaan, että aikataulussamme oli hiukan löysää. Näin joukkueet ehtivät käydä juomassa ja huoltamassa itseään riittävästi.

– Sarjojen taso oli lopulta tosi tasainen. Kilpasarjojen alkusarjanotteluissakin voitto ratkesi yleensä ihan muutaman pisteen erolla sekä miehissä, että naisissa. On paljon kivempi pelata, kun on tasaisia otteluja.

Porvoon NMKY:n Virpi Varjolaakso toimi tämän kesän Porvoon Viikkari Biitsin turnausvastaavana. Toni Degerlund

Varjolaakso on itsekin osallistunut aiempina vuosina useita kertoja Touhusarjaan, ja muistelee edelleen niiden turnauksien hyvää tunnelmaa ja mukavia pelejä.

– Sen vuoksi olen nyt itsekin täällä vapaaehtoisena, mahdollistamassa tätä turnausta, kun en ole nyt enää muutamaan vuoteen itse osallistunut varsinaiseen pelaamiseen.

– Mielellään olisin kyllä itsekin mukana, mutta parin löytäminen tuppaa olemaan aika vaikeaa. Pitäisi päästä vähän harjoittelemaankin ennen varsinaista turnausta. Ei tahdo enää olla Porvoossa pelaajia, Varjolaakso harmittelee.

– Silloin kun naiset pelasivat vielä sisälentopallossa sarjaa, löytyi myös pelaajia aika hyvin rantalentikseenkin. Silloin pelattiin talvet sisällä ja kesät ulkona.

– Nyt ei ole enää ollut vähään aikaan naislentopalloilijoita täällä Porvoossa, kun Namikalla ei ole enää joukkuetta.

– Seurallahan on kyllä ihan hyvää nuorisotoimintaa, mutta nuoret ovat vielä hyvin nuoria. Pari vuotta pitää vielä odotella, että sieltä saadaan mahdollisesti joukkue kasaan.

Viikkari Biitsiä pelataan touko-elokuun aikana eri paikkakunnilla. Turnaus on tarkoitettu kaikille biitsin pelaamisesta kiinnostuneille. Turnaukset järjestetään neljässä eri sarjassa: miehet, naiset, sekä miehet ja naiset touhu. Touhusarjat on tarkoitettu vähemmän kilpailuissa käyneille harrastajapelaajille. Turnauksissa noudatetaan Beach Volley- sääntöjä ja määräyksiä. Seuraava Viikkari Biitsi turnaus pelataan ensi viikonloppuna 24.7. Kouvolassa.

Tulokset

Viikkari Biitsi Porvoo 17.-18.7.

Naiset kilpa: 1) Ruhanen/Kirkkomäki, 2) S&G (Porvoo) 3) Kyltsi ja Ülle, 4) VolleyWolves, 5) K.N, 6) DudeSweet (Tämä se sisaruspari Porvoosta josta mainitsin), 7) Mia ja Tittis, 8) Maija&Linda, 9) Biitsille.fi, 10) KPx2, 11) Tiksin tiikerit.

Miehet kilpa: 1) JuHe, 2) Henkka&Teijo, 3) Athena-x, 4) T&T, 5) Toijalan Valpas 6. Peipot.

Naiset Touhu: 1) Moonika ja Hanna, 2) Wautsi wau, 3) Hepulit, 4) SoraSeireenit, 5) Alma, 6) Sand elves, 7) Team Revanssi, 8) PTZ, 9) Iltatähdet, 10) ViTa, 11) Woodyt, 12) Sunshine.

Miehet Touhu: 1) EST, 2) VenlaPojat, 3) Hups!, 4) El Toros, 5) Saimaannorpat, 6) MEIE, 7) Nisatek, 8) Viiskasit.

/www.vikinglinecup.net

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut