Porvoon Moottorivenekerhon Alexander Lindholm kaasutteli Kuopion F4-osakilpailun voittoon – askolainen Sami Reinikainen on nyt Lindholmin kanssa kokonaispisteissä jaetulla kakkospaikalla

Ratamoottoriveneily: SM-sarja RaceWKND! kolmas osakilpailu ajettiin Kuopiossa.

Toni Degerlund

Ratamoottoriveneilyn SM-sarjassa oli kutkuttava tilanne ennen kolmatta osakilpailua. Sarjan kärjessä viiletti askolalainen Sami Reinikainen. Edellisen osakilpailun voittaja, virolaistähti Stefan Arand, oli tosin vain kahden pisteen päässä Reinikaisesta. Sarjan kolmantena oli ennen kolmatta osakilpailua, vastaavasti hallitseva maailmanmestari, porvoolainen Alexander Lindholm, vain viisi pistettä Arandin takana. Osakilpailun voittajalle oli tarjolla 15 pistettä. Kolmikosta, Lindholm hallitsi tilanteen parhaiten, ja porvoolainen ajoi lopulta osakilpailun voittoon. Ykkössija oli Lindholmin kolmas peräkkäinen Kuopiossa, mutta ensimmäinen tämän vuoden kokonaiskilpailuissa.

Lindholm oli luonnollisesti riemuissaan voitosta, jonka ansiosta hän nousi samoihin pisteisiin (35 p.) Reinikaisen kanssa, kokonaispisteissä toiselle jaetulle sijalle. Stefan Arand sijoittui Kuopiossa vastaavasti toiseksi, joka takasi samalla virolaisen siirtymisen niukasti kokonaiskilpailun johtoon (37 p.), ennen Lindholmia ja Reinikaista. Reinikainen, joka dominoi sarjan avauskilpailua, sijoittui Kuopiossa tällä kertaa neljänneksi. Lindholmin kauden alku on ollut teknisten vikojen sävyttämä, mutta tilanne näyttää taas valoisalta.

– Kuopion osakilpailu meni kokonaisuudessaan todella hyvin, Lindholm iloitsi.

– Saavutettiin tiimini kanssa Kuopiossa ”hat trick”. Olen nyt voittanut siellä kolmena vuonna peräkkäin.

– Alkukaudesta on ollut vähän ongelmia moottorin kanssa. Just ennen Kuopion kisaa vika löytyi, ja saimme korjattua sen. Sen jälkeen saimme taas kaivatun vauhtimme takaisin.

– Yritetään löytää vielä parempi lähtöpotkuri, koska lähtö on niin tärkeä koko kisan suhteen. Fiilis on kuitenkin tosi hyvä, ja tavoitteenani on voittaa kauden viimeiset osakilpailut kotkassa ja Jyväskylässä.

Saavutettiin Kuopiossa hat trick.

Kotkan Pursiseuraa (KPS-KSS) edustava Sami Reinikainen sijoittui Kuopiossa neljänneksi. Vilma Savela

Kotkan Pursiseuraa (KPS-KSS) edustava Reinikainen manasi väärää potkurivalintaansa, jonka vuoksi aika-ajoista irtosi vasta kolmas sija. Ensimmäisessä ja toisessa erässä askolalainen oli kolmas. Kolmannessa erässä tuli vuorostaan huono lähtö, ja sijoitus oli viides. Kun viimeisessä erässä sijoitus oli neljäs, oli loppusijoitus myös lopulta neljäs.

– Ei ollut kyllä ihan toivottu lopputulos tästä kisasta, Reinikainen harmitteli.

– Alexander ansaittuun voittoon ja Stefan heti kakkosena. Tilanne meidän kolmen kesken on kuitenkin kutkuttava.

– Nyt alkaa jo kova valmistautuminen seuraavaan SM-osakilpailuun, joka järjestetään Kotkassa 30.7.–1.8. Tämän jälkeen, kahden viikon päästä MM-kisat ruotsissa 13.–15.8.

Ei ollut kyllä ihan toivottu lopputulos tästä kisasta

Guarana Motorsällskap:in (GMS) Arthur Sundbäck ajoi GT15-luokassa voittoon. Oscar Lindell

SJ10-luokassa mukana oli 12 kilpailijaa, ja itäinen Uusimaa oli myös hyvin edustettuna. Porvoosta mukana olivat Valter ja Veronica Laine, Kevin Lindell, Mikael Blomberg ja Sipoosta Vella Sohlström. Askolasta mukana on vastaavasti Reinikaisen tyttö, Adele Servin. Porvoon Moottorivenekerhoa (POMO) edustava, kauden tulokas Valter Laine, ajoi osakilpailun voittoon, nousten samalla kokonaiskilpailun johtoon. Brändö Seglaren (BS) Sisu Seliö oli toinen ja Adele Servin kolmas. Samainen kolmikko on myös kokonaispisteissä samassa tilanteessa. Uudessa GT15E -luokassa, pidemmän korren vei tällä kertaa Porvoolaisen VVV Raicingin kuljettaja, Victoria Laine. Luokka tulee korvaamaan perinteisen GT15 luokan koneuudistuksen myötä. Tällä kaudella ajetaan molemmissa luokissa omat SM-pisteet, sillä moottoriuudistuksen myötä ne eivät ole keskenään kilpailukykyisiä. GT15-luokassa voiton vei puhtaalla ajollaan Guarana Motorsällskap:in (GMS) Arthur Sundbäck. Toiseksi ajoi Svartbäcks Segelsällskap R.F.:än (SSS) Elmer Lönnberg. GT15-luokassa kilpailee itä-Uudeltamaalta Sundbäckin ja Lönnbergin lisäksi Casper Åström ja Anton Blomberg. GT-30 -luokassa Guarana Motorsällskap:in (GMS) edustava, sipoolainen Oliver Martin jäi sijalle 5. Voiton vei Ruotsin Hilmer Wiberg.

Ratamoottoriveneilyn suomenmestaruussarja on ollut vuodesta 2018 alkaen nimeltään RaceWKND!. Suomen mestaruudesta ajetaan neljässä eri luokassa: SJ10 (kansallinen nuorisoluokka 8–12-vuotiaille), GT15 (kansainvälinen nuorisoluokka 10–16-vuotiaille), GT30 (kansainvälinen luokka yli 14-vuotiaille) ja F4-rataveneluokka yli 16-vuotiaille. SM-sarjaan kuuluu viisi osakilpailua. Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä Kotkassa 30.7-1.8.2021.

RaceWKND!

Kokonaistilanne

F4: 1) Stefan Arand TVMK 37 p., 2) Alexander Lindholm POMO 35 p., 3) Sami Reinikainen KPS-KSS 35 p., 6) Wilhelm Sundberg POMO 15 p., 11) Sebastian Rèmy POMO 3 p.

GT30: 1) Noel Vänttinen SKV 37 p., 2) Arttu Saari TVS 32 p., 3) Joona Tikka KPS-KSS 22 p., 7) Oliver Martin GMS 15 p.

GT15: 1) Arthur Sundbäck GMS 27 p., 2) Elmer Lönnberg SSS 22 p., 3) Leevi Paasonen HirVe 16 p., 6) Casper Åström GMS 10 p., 9) Victoria Laine POMO 4 p., 11) Anton Blomberg POMO 3 p.

SJ10: 1) Valter Laine POMO 38 p., 2) Sisu Seliö BS 30 p., 3) Adele Servin KPS-KSS 30 p., 6) Kevin Lindell POMO 19 p., 8) Veronica Laine POMO 7 p., 9) Mikael Blomberg POMO 5 p., 12) Niilo Kujala POMO 1 p.

www.racewknd.com

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut