Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kari Partanen pääsee maistamaan Saksan tasoa

Amerikkalainen jalkapallo: Partanen pelasi viime kaudella Kotkan Eaglesissa 1. Divisioonaa.

Lapinjärveläinen jenkkifutaaja, Kari Partanen pääsee toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa, kun mies saa mahdollisuuden päästä kokeilemaan taitojaan Saksassa. Partanen on tehnyt sopimuksen Weinheim Longhornsin kanssa. Seuran miesten edustusjoukkue pelaa Saksan 3. Divisioonassa, mutta joukkue on pelannut myös Saksan pääsarjassa. Joukkueella onkin tavoitteena kivuta taas takaisin pääsarjaan.

Partanen löydettiin Europlayers sivuston kautta. Sivustojen kautta löytyy eri pelaajien profiileja, kuvia ja omia highlight videoita. Eri seurat voivat siten seurata pelaajien taustoja ja ottaa halutessaan yhteyttä mielenkiintoiseen pelaajaan. Näin Partaseenkin otettiin yhteyttä. Päätös Saksaan lähtemisestä oli lopulta varsin helppo.

– Olen pitkään haaveillut pelaamisesta ulkomailla, Partanen kertoo.

– Nyt oli sellainen hetki, että sain hoidettua kaikki asiani täällä Suomen päässä, ja pelimatka onnistuu.

– Minua on pyydetty aiemminkin muun muassa Saksaan, Ranskaan, Sveitsiin, Ruotsiin, Islantiin, Serbiaan, ja Espanjaan. Mutta silloisen elämäntilanteeni takia, en ole pystynyt noita tarjouksia ottamaan vastaan.

–  Weinheim Longhornsin kanssa minulla on sopimus: asunnosta, vakuutuksista, erittäin hyvistä treeni mahdollisuuksista, sekä töistä paikallisessa sponsorifirmassa.

Olen pitkään haaveillut pelaamisesta ulkomailla.

Jenkkifutiksen Partanen aloitti aika myöhäisellä iällä, 24-vuotiaana. Laji oli kuitenkin kiinnostanut, aiemmin muun muassa maastohiihtoa, yleisurheilua ja raviohjastamista harrastanutta Partasta. Kun hän kävi kokeilemassa ensimmäisen kerran jenkkifutista Kouvolaan Indiansissa, imaisi laji saman tien mukaansa, ja nyt takana on jo seitsemän kautta.

– Alku oli totta kai hankalaa, mutta nopeasti opin ja sain juonen päästä kiinni.

– Oli muutenkin hyvä paikka päästä Kouvolassa aloittamaan pelaaminen. Siellä oli minun lisäkseni muutama muukin, vasta lajin aloittanut pelaaja.

– Ensimmäinen kauteni Kouvolassa oli erittäin opettavainen. Kausi meni lajin eri asioita opetellessa, mutta kauden loppupuolella, pelit menivät jo ihan ok.

Ensimmäinen kauteni Kouvolassa oli erittäin opettavainen.

– Pelasin Kouvolassa neljä vuotta, jonka jälkeen siirryin silloiseen sarjanousija, Mikkelin Bouncersiin.

– Viime kausi Kotka Eaglesissä oli paras kauteni mitä olen pelannut. Joukkue eteni finaaliin, mutta siellä tuli tappio tiukan pelin jälkeen.

Vartijana työskentelevä Partanen on raamikas mies, joka pelaa jenkkifutiksessa hyökkäyksen linjauksessa. Häntä miellyttääkin lajissa se, että kaikenkokoisille ja tyyppisille pelaajille löytyy aina pelipaikka.

– Lajin fyysisyys myös kiehtoo. Kun telkkarista tuli aiemmin katsottua NFL-pelejä, niin homma näytti kivalta, mutta monimutkaiselta.

– Kaikilla pelaajillahan on kuitenkin tarkkaan mietitty oma roolinsa, ja mitä kentällä tulee tehdä.

Olisi mahtavaa voittaa vielä Suomen mestaruus jenkkifutiksessa.

– Tässä lajissa löytyy paikka ihan minkä kokoiselle miehelle hyvänsä. Olipa sitten pitkä tai lyhyt, pieni ja nopea, iso ja paksu. Kaikille löytyy aina oma paikkansa.

– Lajissa on paljon taktikointia. Esimerkiksi hyökkäyksen erilaiset kuviot ja kikkapelit, mitkä vastustajan puolustus yrittää eliminoida.

– Parasta jenkkifutiksessa on kovaa taklaaminen ja joukkueiden hyvä yhteishenki.

Partasella on jo seuraavakin tavoite mielessä, kunhan Saksan reissu hoidetaan ensin kunnialla loppuun saakka.

– Vaahteraliigapaikka olisi seuraava tavoitteeni, ja totta kai voittavaan joukkueeseen pääseminen.

– Olisi mahtavaa voittaa vielä Suomen mestaruus jenkkifutiksessa.

– Käydään nyt ensin voittamassa kuitenkin Saksassa tuo 3. Divisioona ja auttamassa joukkuetta sarjanousussa.

– Saksan otteluista odotan kovia ja fyysisiä pelejä, sekä kova tempoisia niin sanottuja ”no hudl pelejä”.

– Vaikka itselläni ei ole vielä kokemusta Saksasta, niin uskoisin, että Saksan 3. divisioona on hyvin lähellä Suomen 1. Divari tasoa, Partanen toteaa.