Futuran miehet kävivät nappaamassa sarjapisteet Lahdesta – voitto tuli tosin niukasti ja kauden heikoimman pelin jälkeen

Jalkapallo: Porvoolaiset pelasivat kauden kuudennen ottelunsa vieraissa, Lahden FC Kuusysin kotikentällä.

FC Futuran kapteeni Anton Britschgi teki porvoolaisten avausmaalin rangaistuspotkusta. Toni Degerlund

Toni Degerlund

FC Futuran miehet jatkoivat matkaansa jalkapallon miesten Kolmosessa Lahden Kisapuiston Stadionin tekonurmella, kun se kohtasi FC Kuusysin. Futura on avannut kautensa mainiosti, ja oli ennen vierasotteluaan C-lohkon sarjataulukossa toisena. Porvoolaiset olivat hävinneet viidestä pelaamastaan ottelustaan yhden, mutta kaikki muut ottelut olivat päättyneet voitokkaasti. Kuusysin kaikki kauden viisi ottelua olivat sen sijaan päättyneet mollivoittoisesti, ja lahtelaisten pistesaldo oli vielä pyöreät nolla. Futura masensi Kuusysiä entisestään, nappaamalla sen nenän edestä täydet sarjapisteet 1–2 (1–1) lukemin, jättäen lahtelaiset edelleen nollakerhoon.

Vaikka Futura lähti otteluun ennakkosuosikkina, ottelun pallollinen hallinta oli ottelun alussa selvästi kotijoukkueella. Porvoolaisten moottori tuntui olevan jäässä, eikä joukkue meinannut saada ollenkaan omaa peliään käyntiin. Kuusysi sen sijaan pyöritteli palloa, ja 12 minuutin kohdalla Nicola Kuokkanen tehtaili ottelun avausmaalin illan isännille. Tämä herätti hiukan myös porvoolaisia, joiden kone alkoi hiljalleen, hiukan jo lämpenemään ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Futura pystyi luomaan useita, hyviä tilanteita Kuusysin maalin edustalle. 42 minuutin kohdalla painostus tuottikin rangaistuslaukauksen porvoolaisille, eikä pallon taakse asettunut, FC Futuran miesten edustusjoukkueen kapteeni, Anton Britschgi erehtynyt. Futuralla oli vielä pari hyvää tilaisuutta iskeä maali ennen taukoa. Enempää maaleja ei kuitenkaan ensimmäisellä puoliajalla nähty, joten pukukoppiin marssittiin 1–1 tasatilanteesta.

FC Futura joutui tiukoille FC Kuusysiä vastaan, mutta onnistui lopulta kaivamaan vierasvoiton aivan loppumetreillä. Toni Degerlund

Toinen puoliaika jatkui tarkkana pelinä puolin ja toisin. Kotijoukkue ei ollut missään nimessä luovuttanut, eikä Futura toisaalta saanut pallollisesta pelistä yliotetta. Porvoolaisten peli oli edelleen hiukan nihkeää. Molemmissa päissä nähtiin tiukkoja tilanteita, mutta maaliin saakka palloa ei saatu. Kun hiekka alkoi uhkaavasti loppumaan tiimalasista, alkoi jo näyttämään siltä, että pisteet tasataan, joka olisi varmasti sopinut erinomaisesti myös Kuusysille. Kotijoukkueen toive tasurista ei kuitenkaan toteutunut, kun Futuran Nico Eerola tälläsi pallon lahtelaisten maaliin kulman jälkitilanteesta aivan ottelun loppumetreillä. Näin Futura nappasi jälleen kerran täydet kolme sarjapistettä, tosin vaikeimman kautta, ja todennäköisesti kauden heikoimmalla pelillään.

FC Futuran miesten edustusjoukkueen kapteeni Anton Britschgi oli tyytyväinen vierasvoitosta, joka tuli vaikeimman kautta. Voitto on kuitenkin voitto, ja täydet sarjapisteet kelpaavat aina.

– Eihän tämä peli meiltä ollut todellakaan mikään hirveän hieno esitys, Britschgi myönsi ottelun jälkeen.

Pitää tietysti olla tosi tyytyväinen, että huonollakin pelillä saimme kolme pistettä.

– Kyllä voitto oli aika kiven takana. Aloitimme ottelun huonosti. Pääsimme pikkuisen paremmin peliin mukaan ekan puoliajan lopussa.

– Toka puoliaika alkoi ihan ok, mutta sen jälkeen menetimme taas hiukan otettamme.

– Pitää tietysti olla tosi tyytyväinen, että huonollakin pelillä saimme kolme pistettä.

– En tiedä oliko meidän jalkamme jääneet bussiin, vai oliko syynä tämä pidempi tauko.

– Ei oltu joka tapauksessa hereillä, kun vastustaja vastaavasti oli paljon paremmin hereillä.

– Kyllä meidän pitää jatkossa skarpata paremmin, että saamme parempia startteja peleihimme.

FC Futuran miesten edustusjoukkueen kapteeni Anton Britschgi. Toni Degerlund

Futuran seuraava ottelu pelataan jälleen Porvoon Keskuskentällä, kun Helsingin Puotinkylän voimistelu- Ja urheiluseura Valtti tulee haastamaan porvoolaisia ensi viikon perjantaina 30.7. Luvassa on yksi kauden kovimmista peleistä, koska Valtti on yksi Kolmosen ennakkosuosikeista. Valtti voitti perjantai-illalla kotiottelunsa ja vankisti samalla asemiaan sarjakolmosena. Futura nousi vastaavasti voittonsa ansiosta jälleen taulukon kärkipaikalle 15 pisteellään. Tosin vain pisteen päässä väijyvät Atlantis FC/Akatemia ja Valtti. Britschgi tietää, että ensi perjantaina pitää pelata hyvää peliä, jos Futura meinaa pitää pisteet kotonaan Porvoossa.

– Varmuudella on kova vastus ensi viikon perjantaina.

– Meille Valtti on tietysti hyvä mittari. Valtti on panostanut tähän kauteen ja parantanut joukkuettaan.

– He haluavat varmasti tulla ryöstöretkelle Porvooseen, joten meidän pitää olla hereillä heti ottelun alusta lähtien.

– Tietysti, kun vastassa on Valtin kaltainen kova jengi, niin latautumisesta homma ei pitäisi jäädä kiinni.

– Aina jos on tulossa jo lähtökohtaisestikin tiukka matsi, niin yleensä se herättä joukkuettakin paremmin.

– Toisaalta jokaisella pitää olla asenne kohdillaan heikompiakin vastustajia vastaan. Kolmosessa ei jaeta mitään ilmaisia pisteitä, ja sarja on muutenkin aika tasainen. Kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa.

– Kaikkihan haluavat sitä paitsi aina sarjan kärkijoukkueiden päänahan, Britschgi kommentoi.

Tilastot

FC Kuusysi–FC Futura 1–2 (1–1)

1. puoliaika: 12 min. Kuokkanen Nicola 1–0, 42 min. Britschgi Anton 1–1 rp.

2. puoliaika: 90 min. Eerola Nico 1–2.

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/1910407/events

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut